Telefon/tablet külső kijelző

Egy ideje foglakoztat a dolog. És igaz ugyan, hogy a különböző vezetéknélküli megoldások egyre elterjedtebbek, de én mégis a drótos irányban kerestem a megoldást. (Már az első okosabb telefonom - SGS2 - is rendelkezett MHL átalakítóval és szerettem is használni.)
Sokáig keresgéltem, aztán megtaláltam: van egy DisplayLink-nek nevezett technológia. Kell egy Displaylink Presenter nevű app az androidos eszközre, egy ilyen chipet tartalmazó kütyü, és onnantól megy a dolog. Sajnos e-bayen horror áron kapható a legtöbb ilyen spéci chipet tartalmazó ketyere (és még a szállítás is rátesz egy lapáttal), de szerencsére Aliexpressen minden megtalálható olcsóbban. Ez is, így kicsit több, mint 2 hét és 4000 ft után ma este kézbekaptam. Az első kisérletek nem vezettek sikerre: a telefon nem ismerte fel, a tablet igen, de - noha a TV észlelte, hogy valami van - a kép csak nem akart megjelenni. (Sajnos a kütyü a hangot deklaráltan nem viszi át. Illetve van olyan verziója, ami igen, de ez a doboz nem.) Miután meguntam, megpróbáltam a laptoppal is, ugyanez. Aztán végül kiderült a turpisság:

- noha az RPi0 csont nélkül működik ugyanezzel a HDMI-kábellal, valami baj mégis lehet vele, mert egy másik kábelt kipróbálva, a laptop végre képes volt magából értékelhető képet kicsiholni. Ezt követte a tablet is.

- és végül a telefon is megoldódott: gyárilag szoftveresen tiltva van OTG-csatlakozó használata, mihelyt ez beugrott és engedélyeztem, onnan is megjelent a kép.

(Holnap jön az Ubuntu, sajnos a FreeBSD drivere nem ismerte fel az eszközt - de lehet, hogy megpróbálkozom az USBID-t behegeszteni a rendszerbe.)

A kép nem tökéletes fullHD-ban, de várakozásaimat bőven fölülmúlta. Ez most így jó. (BT-s billentyűzetem és egerem régebb óta van, kipróbáltam a Sentio Desktopot is, elmegy a dolog. Most már csak valami pehelysúlyú fejlesztőeszköz kellene :-) )

Hozzászólások

Kíváncsi vagyok, mire jutsz vele Linux alatt.
(Feliratkozom :)

Netes infók szerint a 1604 nem kezeli, de 1804-ben már mintha frissebb lenne a driver.

Jelenleg semmi nem történt. Pár napon belül megnézzük kolléga újabb gépén. (OK, bamba vagyok, nem volt fenn a displaylink oldaláról letölthető driver. Most fent van, de még mindig nem úgy megy ahogy kéne, bár egy 3. monitor már megjelent a "vezérlőpulton". A teszt folytatódik, de bizakodó vagyok :-) )

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

"Nincs sikertelen kisérlet. Elrettentő példának mindegyik megteszi."

Ubuntu 16.04-gyel, a displaylink.com oldalról letölthető driver verzióval, némi kisérletezgetés után sikerült egy DVI-os monitort életrelehelni. Üröm, hogy miután megtörténik a képernyőtükrözés, a gép erősen csontrafagy. (Többször is tesztelve.) 18.04-es verzió érkezéséig a linuxos teszt jegelve :-(

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

"én mégis a drótos irányban kerestem a megoldást." - Miért?

Mert pl. egy új helyen ha mutogatni kell, nekem egyszerűbb egy drót 2 végét bedugni, mint pl. ami jelenleg van helyette:
- mobilból hotspotot csinálni
- ehhez a HS-hez bekonfigurálni a ChromeCastot
- meg a tabletet is
- és ezek után mehet a tabletről a prezi, kép, film, akármi

Mindez azért, mert a CC *csak* egyetlen AP-t jegyez meg (az átkonfigurálása ugyan max 5-10 perc), és ráadásul nem megy wifi directen. Azaz változó helyszínre felkészülve nem elég az, hogy "majd ott rámegyek az ottani wifire, és már vetítek is". Ráadásul a CC *csak* HDMI, ez meg alapból DVI-D, VGA-s és HDMI-s átalakítóval, tehát egy kicsit több esély van arra, hogy tényleg fog/ok tudni vetíteni. (Igaz, *kicsivel* nagyobb, mint a CC.) Sajnos a nejem egyik előadását már elkefélte a CC, de mivel kb hetente kell ilyet csinálnia, minél egyszerűbb, annál jobb.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

+1

Kényelmes megoldásnak jó a Miracast/Chromecast, de mindenképpen legyen kábel is kéznél.

Suliban most okosítom a projektorokat Microsoft Wireless Display adapterekkel, de sehol sem számoljuk fel a VGA/HDMI kombót. Chromecastot is próbáltam, engem egyáltalán nem győzött meg.

Nagyon off, de van esetleg infód a ChromeCast kapcsán arról, hogy le lehet-e szoktatni a szép háttérképek folyamatos letöltéséről és vetítéséről? Vagy hogy képes-e úgy működni, hogy a wifi amire csatlakozik, az konkrétan zárt, nincs kijárata?
Mind a 2 kérdés azért érdekel, mert egyrészt nekem ne csináljon a mobilnetemen felesleges forgalmat, másrészt mi van akkor, ha egyszer belefutunk egy térerő nélküli környékbe a CC-vel? Akkor megáll az élet?

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

DEX képes Samsungon nem gondolkoztál?
Telefonba egy 3-7e Ft közötti árú Aliexpresses doboz, abba bele a HDMI, USB-k, és van egy Android rendszered monitorra optimalizált felülettel.
Ha kevés, akkor van Linux on DEX hivatalosan egyelőre Ubuntu lemezképpel, elvben nem hivatalosan van más is.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

S9+ van nekem, ahhoz aktív hubbal használok egy ilyet:
https://s.click.aliexpress.com/e/LpuKVXJw
Eddig bevált, de mostanában töprengek egy több usb-s változaton.

- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol