Csendes videóból a zajok "kirajzolása" vizuálisan

Fórumok

Sziasztok! Jelenleg, egy sok órás videót rögzítek (IP Camera app, android, MKV). A rögzített hanganyag jórészében csend van (mikrofonos felvétel), de néha a bent lakó kutya ugat. Az ugatás a csendhez képest kifejezetten erős hang (viszont ritka). A szomszéddal történő vita megnyugtató rendezése miatt, szeretném valahogy kirajzoltatni, hogy idővonal szerűen látszódjon hogy mikor ugatott és mikor volt csendben.
Eddig pár óránként néztem rá, és 10ből 8szor csend volt, a szomszéd szerint viszont, reggeltől estig folyamatosan ugat a kutya. Ha igaza van, hát igaza van, de szeretnék pontos adatok birtokában beszélgetni a kérdésről.

Szóval egy mkv fájlból hogyan tudnám "vizuálisan" kirajzolni az ugatásokat? Köszi! :)

Hozzászólások

importálod Audacitybe, és csinálsz egy screenshotot :)

Technikailag megoldható, de a szomszéd valószínűleg leszarja majd a grafikonodat :(. Akkor majd ültesd oda a gép elé a videóhoz aztán nézze végig azt a pár órát :)
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Egyelőre nem állunk háborúban. A kutyaugatás ismert probléma volt aminek a megoldására tettünk lépéseket, és úgy tűnt hogy minden rendben (kamera eddig is volt, de csak pár óránként nézegettem rá, és szinte mindig csend volt), és a szomszéd sem keresett. Most megkeresett, és állítása szerint reggeltől estig folyamatosan vonyít a kutya - ha tudok mutatni egy waveform -ot ami ezt cáfolja, az gátat szab a további vitának.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

A végén kiderül, hogy nem is a te kutyád ugat.

Ezeket az eseteket nem szabad hagyni elfajulni.
Ha az illető kicsit elmebeteg meg is mérgezheti az állatot.

Az elfajulást szeretném elkerülni, persze, illetve nem feltételezek hasonlót. Csak most elkezdték a problémát felnagyítani és véletlenül-direkt félrekommunikálni, így a legkézenfekvőbb ha konkrét anyagot tudok mutatni arról hogy hogy néz ki egy nap. Utána már lehet beszélgetni tovább, ha esetleg tévedtem és tényleg ugat, elismerhetem feléjük, ha meg nekem van igazam, nincs értelme tovább sarat dobálni.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Én beraknám a hangfájlt valami SoundForge szerű programba, hátha kiugróan látszana az ugatás.