Hikvision IP kamera nem csatlakozik a routerre (TP-Link Archer C5)

 ( Precki | 2019. október 3., csütörtök - 12:19 )

Sziasztok,

Egy TP-Link WR841N routert cseréltem le egy TP-Link AC 1200 Archer C5-re. Majdnem mindent sikerült beállítani, egyedül a Hikvision DS-2cd2332-i IP-kamerámat nem tudom sehogy működésre bírni, nem akar csatlakozni a routerre.

A router egy MikroTik mögött van, ami a szolgáltatóé, szóval ahhoz nincs hozzáférésem. Viszont az DHCP-zik a belső hálózaton, a router (a régi és az új is) tulajdonképpen csak egy AP-ként funkcionál, nem DHCP-zik és a WAN portra nincs is rádugva semmi.
Valószínűleg ez az infó irreleváns, mivel szinte minden eszköznek statikus IP-je van, így a kamerának is.

Ha a régi routert az új mögé teszem és azon keresztül csatlakoztatom a kamerát, akkor látja az egész hálózat és távoli eléréssel is működik. Ha viszont csak simán az új routerre dugom rá, akkor még a router konfigban is azt látom az adott LAN portra, hogy disconnected.
Befolyásolhat az bármit, hogy a régi router portjai csak 100 Mbps-osak az új meg gigabites? Esetleg erre "ráfűzve" olyan kábelhiba, ami 100 Mbps esetén nem befolyásolja a kapcsolatot, de gigabit esetén már nem működik? Nem tudok már mire gondolni ...

Van bárkinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond? Már végignéztem minden beállítást a régi routeren, de emlékeim szerint se kellett állítanom rajta semmit és most sem látok manuálisan bevitt adatokat sehol.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv,
Precki

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Esetleg erre "ráfűzve" olyan kábelhiba, ami 100 Mbps esetén nem befolyásolja a kapcsolatot, de gigabit esetén már nem működik?

Lehetséges. 100mbit-en csak az 1,2,3,6 szálak vannak használva, gigabiten mind a 8 ér. Pont TP-Link soho eszközök közötti vezetékkel szívtam már meg. Vagy a 4-es, vagy az 5-ös ér volt csak szakadt, így a gigabit már nem épült fel, de 10/100-ra nem állt be. Csak az 1,2,3,6 ereket bekötve viszont szépen felállt a kapcsolat 100mbit-en.

Ez volt a hiba! A kamera oldali csatinál nem érintkezett valamelyik ér, ezek szerint vagy a 4-es vagy az 5-ös.
Köszi a tippet!

Nem irtad, de ha jol ertelmezem a kamera nem wifis, hanem kabellal csatlakozik a "router"-hoz, ami nem is router, hanem L2 switchkent funkcional.
Probaltad masik UTP kabellal is? (egyenes/kereszt kotesu)

Köszi a tippet neked is! A kamera oldali RJ45-tel volt a gond. Másik UTP-vel már működött, csak ehhez le kellett szerelnem a kamerát, azért nem estem neki korábban.

Hali!

Mivel megoldódott inkább csak megjegyzésként: ha a kábel hibás és nem megoldható a csere, akkor a routerben portonként is állítható a kapcsolat... auto-ról átnyomod 100-ra és működhet a dolog...

Üdv:
Feri

Köszönöm!
Most szerencsére megoldható volt a csere (szerencsére csak a csatit kellett kamera oldalon), de jó ezt is tudni.

Üdv,
Precki