Fejlesztés RH8-on

Sziasztok,
Van itt valaki akinek van valamit tapasztalata RH8-on való fejlesztésből. Elsődlegesen Java és Angular fejlesztésre lenne használva.
A stabilitása ami miatt azt választanám, mert munka közben nem szeretnék az oprendszerrel bajlódni.
Most jött ki a 8as és ebben még aránylag frissek a csomagok, de a kérdés, hogy mi lesz 1-2 év múlva? Mennyire fognak lemaradni? Gondolok én itt olyanra, hogy böngésző, office, java, maven, angular ... stb
Vagy amin még gondolkodok, hogy megpróbálom a Fedora-t abban biztos, hogy mindig friss csomagok lesznek, max ha kijön az újabb verzió nem frissítek rögtön, hanem megvárok egy kicsit.
Amit még elfelejtettem, hogy ez egy laptop-on lennek használva (dell).

Hozzászólások

Nincs konkret fejlesztoi tapasztalatom rh8-al, ennek fenyeben kezeld.
Rhel8-ban behoztak az appstream repo-t ami affele atmenet a hoszan tartos tamogatasuk es a gyorsan frissulo alkalmazasok kozott, alapjaban veve kb annyi hogy ugyanabbol a csomagbol tobb verzio is lehet a repoban csak csomag neveben szerepel verzio szam pl php72, php73 stb. es valaszthatsz melyiket akarod telepiteni ha frissiteni szeretned, de attol egyszerre csak egyiket fogod feltenni ha jol lattam, csupan konnyebben tehetsz fel ujabb verziot.
Egyebkent red hat is erosen megy el kontenerizacio iranyaba, fedora atomic es coreos -bol most lesz egy uj container os, meg openshift-et toljak erosen, de nem csak red hat (ami lassan ibm mar), ha most kezdesz neki lehet inkabb abban lenne erdemes gondolkozni.

Akkor ha jól értem, lesznek, folyamatosan frissülő csomagok, illetve megmarad a lehetőség , hogy régebbieket is meg lehet tartani.
Ezt a konténeres dolgot annyira nem értem. Én egy laptopon szeretném használni napi fejlesztésre, nem tudom, miben segít nekem ebben a konténer.

Vagyis értem, hogy ha valami nincs meg csomagban akkor azt konténerben lehet futtatni, olyan verzióban olyan környezetben ahogy én akarom.
Tulajdonképpen és itt a kernel, driver támogatottság, office, böngésző újabb programok amiktől tartok egy kicsit.
Illetve láttam, hogy van egy olyan, hogy flatpack amivel talán áthidalható lenne ez a probléma.

Úgy látom, hogy RedHat-on nem nagyon fejleszt senki sem. Esetleg van itt valaki aki Fedora-t használ a napi munkára?
Mik a tapasztalatok, mire kell figyelni, mennyire támogatottak a Dell laptopok ?

Nincs semmi különösebb oka, csak gondoltam az egy annyira jól összerakott rendszer (Enterprise), hogy biztos nem lesz vele semmi probléma, egy egy frissítés nem ront el semmit, tudok nyugodtan dolgozgatni.
De hogy ha nincs tapasztalat és más azt mondja, hogy Fedora is ugyan olyan jól használható akkor nekem az is tökéletesen megfelel.