BackBlaze európa

Megnyílt a BackBlaze európai datacentere:

https://www.backblaze.com/blog/announcing-our-first-european-data-cente…

A szolgáltatás valahol a Google Cold Storage és az Amazon Glacier között helyezkedik el, a cloudszolgáltatóknál kedvezőbb áron lehet nagy mennyiségű adatot tárolni náluk, alacsony késleltetésű elérési lehetőség mellett.

Én az Amerikai datacenterek felé elérhető sávszélességgel nem voltam elégedett, most teszek vele még egy próbát. Esetleg annak is érdekes lehet akinek jogi okol miatt európában kell tartani az adatot.

Hozzászólások

A B2 Cloud Storage megoldást próbálod? Én az otthoni NAS mentése miatt már régóta gondolkodok valami hasonlón. Annak idején az Amazon Gracier-t próbáltam ki, majd a nagyon hülyén megállapított "data retrieval fee" számításuk miatt vetettem el, amivel kevés adattal is nagyon nagy számlát lehetett csinálni, ha nem figyelsz, vagy valami programhiba van. Rájöttem, hogy otthonra a Google Drive értelmesebb megoldás lehet (a BackBlaze-nél meg a fix 6$/hónap mentési szolgáltatásuk lehet ez).
(Ha jól tudom azóta ez a data retrieval fee számítás megváltozott a Glaciernél, az Amazon is beláthatta, hogy gáz volt).

Ok, ez a szolgáltatás nem lenne rossz, egy Synology-t szeretnék rá menteni, A Cloud Sync nem teljesen az amit keresek, és sajnálattal látom, hogy a Hyper Backup nem tud ide menteni. Ha jól látom az rclone sem segít rajtam. A webfelület kicsit bugos, mert a Cloud Sync-el feltöltött fájlokat félig-meddig tudta kitörölni, utána csak egy parancssoros tool-al tudtam kitörölni mindent, úgy, hogy egy teljesen üres mappát felszinkronizáltam a létrehozott bucket-be. Tetszene a dolog, de ha a Synology-ról a fontos mappákat nem tudom úgy kimenteni ahogy a Hyper backuppal, akkor nem lesz jó nekem.

Valóban van és vannak olyan állapotok amikor épp működik megfelelően. Frissítésről frissítésre tákolni kell valamit hogy fusson, bugos web felület. A PC-s verzió sokkal megbízhatóbb.
A HyperBackup B2 támogatást várja sok ember, de sajnos a C2 miatt szerintem az életbe nem lesz.

Igen B2 Cloud Storagegal játszom most is. A sávszélesség valószínűleg nem náluk volt kevés, inkább az én internetszolgáltatóm nemzetközi/transzatlanit sávszélességét gyanusítom. Egyelőre jó élményem van az EU-s tesztfiókommal, persze lehet így pár évvel később már az USA-s fiók is jobban működne.