Apple kábel: meddig lesz még hulladék?

Ezt csak így ideböffentem: a fél éves eredeti lightning kábelünk amit a szifon se-hez adtak, feldobta a pacskert. Normál használat mellett. Érdekes azért hogy az Apple mennyire veri a "csak eredeti kábelt vegyél" szlogent, miközben a kábeleik hosszú-hosszú évek óta a legalja kínai kategóriát súrolják (sárgulás, kontakthiba, szigetelés szakadás).

Hozzászólások

Majd megkapod, hogy nekik sohasem. Rosszul fogod, biztos hamisítvány.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Volt ilyenem, meg az eredetinel is szarabb. A gyari is szar, de a replikak is mind elromlottak es konnyen tortek.

(Amugy iPhone kabelnel van mfi (made for iPhone) szabvany, leszarja az Apple, ha nem az o kabeluket veszed, annyi, hogy usb-c -> lightning iranyba kinosan keson szuletett meg ez a standard)

Sokaktól hallottam már ugyanezt. Nem különösebben vigyázok a kábelekre, csak annyira mint bármi másra, arra használom amire való. Soha nem volt még bajom velük, még egy darab sem sérült meg, vagy ment volna tönkre a kezem alatt. Ellenben a párom évente hármat elhasznál, mert eltörik, szétfoszlik, megszakad. Pont ugyanez volt a helyzet akkor is, amikor nem apple cuccaink voltak, szóval szerintem pont ugyanolyan jó vagy rossz mint a többi :)

A technikai beállítottságú emberek az átlagosnál sokkal jobban tisztelik és óvják az elektronikai cuccokat. Ezt én is észrevettem, de ettől még ezeknek a termékeknek nem a 10%-ra, hanem a másik 90%-ra kellene lőniük.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Nagyteteles hasznalo vagyok. A legolcsobb kinait kell venni, 500 huf a legjobb.
Van 40+ darab es no problem vele, a "gyari" egy kalap kka, amazon, ebay rendelt vackok szinten, 1-2 honap es szevasz. Elmult ev alatt szazas nagysagrendben vettem, sajat experience.

Figyu nekem ~8 éves microusb kábelem van az autóban ami hibátlanul működik de már arra sem emlékszem hogy mihez vettem (és nem végig autóban volt). Ezen kívül van vagy ~6 darab kábelem meg töltőm/töltőfejem vegyesen, egyiknek sincs semmi baja*. Az asszony meg én is úgy használjuk a kábelt, ahogy azt normál esetben el tudnád várni.

*jó, egyet most dobtam ki, de volt vagy 5 éves

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Minden a helyére kerül, ha elfogadod, hogy az Apple divatcég, nem tech cég.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Az első az őskorban volt, és mindenki aki kicsit is ismeri a smartphone-ok világát, tudja hogy az első iphone-ok tényleg nagyot ütöttek a piacon.
A másodikról fingom sincs, de lehet hogy igaz.
A harmadik meg egy samsung-specifikus történet, és nem Android úgy általában.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Kínából szoktam normálisabb kábeleket rendelni, hamarabb kopik el a csatlakozó fémrésze, mint hogy a kábelek megtörjenek, foszoljanak. A gyári kábelek átlag másfél évet bírnak. Múltkor már multifunkciós nyomtatóhoz való usb kábel is kínából jött, az itthon vásárolt árnyékolása annyira vacak volt, minden második scan hibára futott, a kínából ~2$-ért vásárolt meg hibátlan. Persze lehet itthon is normálisat venni, csak a többszörös szorzó amit rápakolnak, idegesítő.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.