IKEA konyha

 ( mapee | 2019. július 29., hétfő - 23:56 )

Sziasztok!

3 körös tervezgetés, egyeztetés után vettem egy IKEA konyhát. Jelenleg ott tart a projekt, hogy a szekrény vázak össze vannak rakva és össze kellene őket gyógyitani.

A probléma a következő:
Van 1 darab 220-as magasszekrény (kamra hiányát kiváltandó) az összes többi része a konyhának úgy épül fel, hogy alsó szekrény (80 magas), munkalap (2.8 vastag), fali panel (LYSEKIL 55.5 magas) és felső szekrény (80 magas). Ezek összmagassága akárhogy számolom is most, nem adja ki a magasszekrény 220 cm-es magasságát. Először azt hittem, hogy a munkalappal lett elrontva, mert én csak a 2.8-ast kértem, holott van 3.8-as is, de még azzal sem jön ki a matek (80 + 3.8 + 55.5 + 80 = 219.3).

Valaki felvilágositana, hogy ez igy hogy? Én nem figyeltem erre ok, de 3 ember is segitett a tervemmel az IKEA-ban... Az IKEA-ba mindenképp be fogok menni, amint időm engedi, de érdekelne a véleményetek.

Olyan apróságokat pedig csak halkan emlitek meg, hogy vizvető sehol vagy hogy az elvileg 10.5 cm-re emelhető METOD lábak (amire nekem szükségem is lenne a 10 cm magas járólap szegély miatt) ha fullra ki vannak tekerve akkor a szekrényeket kb a szentlélek tartja. Jó persze-persze fali sin meg tipli és csavar, de akkor is agybaj.

Köszi,
Péter

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Talán a lenti szekrény lába alá kell valami? Állítható láb+takarólap? Szerintem a 83.8 munkalap magasság kicsi. 90 körül szokott lenni. A 83.8 alá a mosogatógép sem fog beférni.

Disclaimer: emlékezetből írom a számokat.

Minden szekrény alá megy állithato láb (lásd szerkesztésem) és ugyebár a szekrények alja is ugyanott (ugyanolyan magasságban) kellene kezdődjön, mint ahogy a tetejüknél is ez a cél.
A láb mindnél ugyanannyit ad hozzá a teljes magassághoz, igy azt nem számoltam.

Vegyél vízvetőt és vágj a fali panel magasságából...

:)

Pont az a baj a fali panellal, hogy nem elég magas...

Azért nem magasabb, hogy muszáj legyen vízvetőt is venned...

:)

De annak szerintem rá kellene takarnia (fednie) a fali panelra, nem pedig a hiányzó magasságot hivatott pótolni.
Ne haragudj, nem tudom eldönteni, hogy trollkodsz vagy segiteni próbálsz, de ha előbbi, akkor kérlek "segits" másnak máshol. Amennyiben utóbbi, felvilágosithatnál...

Hogy takarsz rá vele a fali panelra?

:)

Itt látszik a második képen, hogy ugyan csempe, de leér a legalsó sor a munkalap szintjéig és a vízvető arra fekszik fel:

https://m2.ikea.com/hu/hu/p/fixa-falvedo-szegely-szuerke-40246038/

Ráadásul ennek a lysekil fali panelnak alul-felül egy sínje van.

Neked nem ér le a burkolatod... Lehetőségek: nem takarsz rá, és vágsz a magasságából; részben takarsz rá (ahogy a bútormagasság adja); rátakarsz, és a felső szekrények alatt hagysz helyet (és kitöltöd a keletkezett rést pl. aluprofilra erősített LED szalaggal); veszel megfelelő méretű falburkolatot.

(Az nem csempe.:)

:)

Értem. Köszi a kimerítő választ!

Az Ikeában mit mondtak?

:)

Még semmit, pénteken fogom tudni tiszteletem tenni náluk leghamarabb.

Nah voltál?

pch
--
SB-soft online ügyviteli rendszer
--