GitHub Blocks Devs in US Sanctioned Countries

GitHub this week told Anatoliy Kashkin, a 21-year-old Russian citizen who lives in Crimea, that it had "restricted" his GitHub account "due to US trade controls".
Kashkin uses GitHub to host his website and GameHub, a launcher for Linux systems that combines games from Steam, GOG, and Humble Bundle in a single user interface.
Kashkin says GitHub advised him this week that it had restricted his account, pointing to its page about US trade controls, which lists Crimea, Cuba, Iran, North Korea, and Syria as countries facing US sanctions.

https://www.zdnet.com/article/github-starts-blocking-developers-in-coun…
https://medium.com/@hamed/github-blocked-my-account-and-they-think-im-d…
https://financialtribune.com/articles/sci-tech/99111/github-bans-iran-b…
https://help.github.com/en/articles/github-and-trade-controls

Hozzászólások

Megoldás lenne nekik a nem-USA központú cég által működtetett alternatíva, de:
- GitLab: San Francisco, California -> nem nyert
- Bitbucket: Atlassian Sydney, Australia -> elvileg jó lenne, de:

U.S. law prohibits Atlassian, an Australian corporation with offices in the United States, from providing access to our products and services to organizations or End Users located in the following countries and regions; Crimea Region of Ukraine, Cuba, Iran, North Korea, Syria, Sudan.
Therefore, it is not possible to permit access via those countries.
Thank you for your understanding!

forrás

Az elozo hozzaszolasom eleg szukszavu volt, mivel a dolog nem egyszeru. Nagyon sok dologtol fugg az, hogy mit hasznalhatsz es mit nem, megpedig attol, hogy maga
a program milyen kodot tartalmaz (pl. szabadalmi jogok, stb.), honnan szarmazik a kod, tehat mi esik embargo ala. A jogi felelosseg nyilt forraskod eseten
legfobbkeppen az exportalo szemelyt terheli, tehat a letoltot. A githubnal es mas hasonlo szolgaltatasokkal az a legfobb problema,
hogy mindenhol van EULA, amely jogilag osszekoti a szolgaltatot es a fehlasznalot, amivel a szolgaltato megszegne az embargot es
ezert buntetheto lenne, olyan esetben ha az vagy egyesult allamok beli kozponttal, vagy uzleti kapcsolatokkal rendelkezik.

kemény dió, de ez így van rendjén.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Mármint pontosan mi van így rendjén? És miért? Szerintem elég undorító ez az embargósdi, főleg, ha azt vesszük, hogy pl. az IBM-nél is megvan ugyanez (hiszen az is 'murikai), de emellett Izrael esetében szigorú anti-embargózás folyik... LoL, erkölcsi hányadék az egész.

- - -
TransferWise refer
Humble Monthly refer

(((someone else's))) computer

___________________________________
remember lads, subscribe to pewdiepie!

Mi abban a ráció, hogy pont azokat a krímieket büntetik, akiket az állítólagos megszállás sújt?

Tehát pl. moszkvai átjárón keresztül bátran használhatja?

Az az egész helyzet egy fosos vödör, nem az első dolog, amivel a helyieket súlytják, pl. azzal az indokkal, hogy ők együttműködők az oroszokkal, hisz úgy szavaztak. Aki meg nem, hát az legyen el github nélkül. Meg Scooter nélkül. Meg úgy minden nélkül majd egyszer csak.