tv tartó fali konzol

Sziasztok!

A következőben szeretnék segítséget kérni, mivel semmi tapasztalatom nincs ilyen tv tartó fali konzolokkal:

Egy Sharp LC-40FI3012E tv-t (92,89 cm széles, 7,4kg) szeretnénk felrakni úgy, hogy azt 90 fokban ki lehessen forgatni egy sarokgarnitúra felé.
Egy Maclean MC-564 konzolt találtam eddig, ami talán jó lehet erre (és nem kerül annyiba, mint maga a tv).

Az előírt kijelzőméret, VESA szabvány és a terhelhetőség rendben van úgy látom, engem a kiforgathatóság aggaszt picit, mivel a konzolnál feltüntetett, maximális távolság a faltól 48,5 cm.
Jól gondolkodom az alábbiak szerint? 92,89cm / 2 = 46,445cm < 48,5cm, tehát éppen el fog tudni fordulni 90 fokban? Vagy mást is figyelembe kell venni?

A segítséget előre is hálásan köszönöm! Ha a kiforgathatóság okés, de valaki tapasztalatból tudja, hogy ez a konkrét konzol vacak és tud helyette másikat ajánlani, ami megáll 15k körül, azt is megköszönöm!

Üdv,
Péter

Hozzászólások

Sosem értettem mi kerül ezeken több tízezerbe. Szimpla lehúzás az egész.
Én saját kezűleg csináltam magamnak, három monitorhoz is.

Kép 1.
Kép 2.
Kép 3.

Sketchup-ban megterveztem, vettem ilyen vastag stafnit, kis vágás, fúrás, kibaszott nagy tiplikkel a falra, monitorok rá, öröm és bodottá.
Lassan 3 éve fent vannak és még semmi gond velük.
Csak a monitor felőli falemezt kellet cserélni, mert közben másik monitorok kerültek rá.

Jah és az összköltség kb. 3000 Ft volt!

Szervusz!

Részben igazad van, részben meg elvitted más (rossz) irányba nekem ezt a topciot. A munkaidőd, a szakértelmed, a cég költségeit (tervezés, tesztelés (ha-ha)) meg a busás profitját - ezeket kell megfizetned. Egyébként a megoldásodban nem látom azt, hogy az napi szintű forgatásra lenne tervezve, de lehet csak figyelmetlen voltam.
Abban teljesen igazad van, hogy meg lehet csinálni/oldani okosban és sokkal olcsóbban, de ne haragudj meg, itt nem ez volt a kérdés. Ettől függetlenül értékelem és köszönöm a hozzászólásod!

Ergo továbbra is kérném, aki tud segítsen (lehetőleg "ontopic módon"). Köszönöm!

:Nemide:

Régen minden más volt... ma meg minden a régi.

Én sima 1 karost (mint a MC-740, de talán sima HAMA) vettem ilyen célra, szintén 40"-os Samu TV-hez. Ritkán forgatom ki, de tökéletesen tartja. Arra emlékszem, hogy én is sokat kerestem olyan hosszt, ami még éppen kiadja 90° kifordíthatóságot (hosszabb a TV fél szélességénél - ahogy te is számolod)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

A dupla karos konzoloknál (pl: MC-564) kétszer annyi a forgó pont, ezért kétszer nagyobb az ellenállása forgatásnál. Ez kényelmetlen lehet, illetve meg kell szokni. Emellett ha mindkét kar kiegyenesedik, hogy a legnagyobb hosszra kinyúljon, akkor macerás visszacsukni. Bár lehet simán visszaforgatni a fallal párhuzamosan a tévét és nem visszatolni rá. Az egykaros modelleket könnyebb mozgatni.
A "sínes" akasztós megoldásnál (szintén MC-564), ahol egy vízszintes sínre (kb. 40 cm) két függőleges konzollal akasztjuk a tv-t azért lehet jó neked, mert a középponttól elcsúsztatva is rögzítheted a készüléket. Vagyis a konzol forgáspontjától jobbra-balra spórolhatsz több centit is. Ezzel szinte biztos, hogy eléred a 90 fok közeli forgatást.
Van egy-karos ÉS sínes konzol is Pl: Maclean MC-651 de ennél mondjuk 40 cm kar + x centi oldalra csúsztatást lehet elérni. A te tv-d Vesa 20x20, ha jól látom, szóval bővel el lehet tolni oldalra a sínen, hogy kiadja a 90 fokot.
Hogy egy vagy két karos kell, az leginkább ár-kérdés szerintem.
UPDATE:
Sztornó a két karos megoldás! Most, hogy megnéztem a sajátomat, észbe kaptam, hogy ezeket nem lehet 90 fok közelire forgatni! A karok miatt kb 60 fok a maximum! Mindenképpen egy-karost keress!
UPDATE 2:
Maclean MC-798 egy karos, sínes, 61 cm a faltól, közel 90 fok forgás, kedvező ár.
https://ecodigi.hu/image/cache/data/kepek/C7371740_5-600x600.JPG