Monitor (CRT, TFT, ...), projektor, ...

CRT vs mai kijelzok

Ha vannak, akik a temaban jartasak, erositsenek, vagy cafoljanak. Igaz, hogy a CRT monitoroknak maximalis felbontasa volt, mig az LCD/LED/OLED/moncsicsi maiaknak nativ?

A kerdes foglalkoztat egy ideje, mivel a 2000-es evek legelejen volt egy 17, illetve egy 19"-es MAG monitorom. Mindegyikben a max felbontas 1600*1200/60Hz volt. Alacsonyabb felbontason magasabb kepfrissites, kevesbe banto a szemnek, es erdekes modon a kep sem volt gyengebb minosegu. Ezzel szemben egy dedikalt 2560*1440-es monitoron ha 1920*1080-ra valtok, az nem lesz ugyanolyan tiszta, mint a nativ.

Jol tudom ezeket, vagy csak az emlekeim szepultek meg? Ha jol tudom, akkor ennek valamilyen technologiai oka van?

Tablet kiosk módra (házvezérlés)

Szükségem lenne egy Qt alapú házvezérléshez olyan tablet típusokra, amelyek a következő paramétereknek megfelenek:
- lehetőleg olcsó
- KIOSK módot valahogyan tudják támogatni
- kurrens WebAssembly támogatással rendelkezzenek
- alacsony fogyasztás
- méret: lehetőleg 10" környékén, de 7" versenyzők is érdekesek lehetnek

Van valakinek tapasztalata ezen a téren? Évek óta nem foglalkoztam tabletekkel ...
Ki mit használna?

Ötleteket kérek 100cm feletti butaTV-hez

TV vásárláshoz kérnék segítséget. Hagyományos, buta TV-t keresek 100 cm vagy annál szélesebb méretben, 200k HUF-ig bezárólag.
Ami kizáró ok:
- beépített kamera
- Android OS vagy más okos OS
- Wifi
- Hálózati csatlakozás igénye
- Facebook, Youtube, Netflix app.
- Nem kikapcsolható képokosító filterek.

Bónusz: SCART vagy kompozit bemenet

Ha kérhetem, a válaszokban, elérhető bolti vagy webáruházi linkek legyenek.

HDMI Switch váltás után lefagy...

Sziasztok!

 

Adott az alábbi HDMI switch: DIGITUS 4K HDMI Matrix Switch 4x2 DS-50304

 

4 bemenete és két kimenete van. Jól működik, ha egy monitort és egy projektort kötünk a két HDMI kimenetére. Jól működik akkor is, ha két projektort kötünk a két HDMI kimenetére.

 

A gond akkor van, ha két monitort kötünk a két HDMI kimenetére, ekkor ha váltok a 4 HDMI bemenet között a switch pár váltás után lefagy (vagyis nem enged tovább váltani) és nem ad képet sem. Ezt a problémát a switch ki és bekapcsolása oldja meg, de ugyanúgy csak 1-2 bemenet váltásig.

 

Mit lehet tenni, hogy az eszköz két monitorral is jól működjön?

[Megoldva] HDMI - kep szelei le vannak vagva - Samsung UX trukk

Sziasztok!

Van egy laptopom, es egy monitorkent hasznalt TV-m, amit ha osszekotok egymassal, a fenti tunetet produkalja.
Mondjuk maximumra nyitott Firefoxban a bal szelen a back gombtol balra minden le van vagva, jobbra a scroll bar, felul a cimsor nem latszik, alul meg a start menu es a panel. A szinek es a kepelesseg is szokatlan.

A jelenseg ezzel a laptoppal es ezzel a kijelzovel jon csak elo, a laptopot hasznaltam mar korabban tobb projectorral meg TV-vel/monitorral, teljesen jol ment. A TV-n ha a desktop/server gepem, vagy Raspberry van, tokeletes a kep. OS-fuggetlen a problema, dual bootos Ubuntu/W10 a gep, mindkettovel ugyanaz a hiba. A nativ felbontasa 1920x1080, nem egy egzotikus meret, a gep erre van allitva, es a TV is felismeri amikor csatlakozik vagy modot valt (kiirja, hogy pl. HDMI2 1920x1080 / 60p). A TV-n ket HDMI bemenet van, mindkettovel ugyanez a jelenseg. 3 kabelem van, azokat cserelgetve sem valtozott. Van egy USB Type-C hubom, amin van HDMI es VGA kimenet is, azon keresztul is ugyanez van. Kepfrissitesi frekiket is allitgattam 60Hz es 23.98 kozott, nem fugg tole. A KDE helyesen mutatja a kijelzo tipusat, szoval kommunikacio van koztuk, nincs problema veluk.

A TV egy Samsung T22D390EW, a laptop meg egy Asus UX310U. Mi lehet a gond?

Ja, azt elfelejtettem irni, a laptop Inter+NV videokartyas, de ha a monitoron egy 3D-t hasznalo, fullscreen jatek fut NV-vel Win10 alatt, az is ugyanugy hibas.

Laposmonitor, bekapcsolás után lekapcsoló háttérvilágítás

Van itt egy Samsung SyncMaster 931BF, ami bekapcsolás után két másodperccel "lekapcsolja" a háttérvilágítást. Nem kontakt, mozgatásra nem reagál, szétszerelés, az érintkezők, csatlakozók tisztítása után is ugyanez van. A jelenség megbízhatóan reprodukálható; bekapcs, majd kb. két másodperccel utána háttérvilágítás ki.

Mi baja lehet? Kondi tud ilyet csinálni?

Dell U2711 DVI-D csatlakozókon hiba

Üdv, segítségre van szükségem. Adott a tárgyban szereplő Dell monitor. A gépben Nvidia750ti kártya, win10 rendszer, legfrissebb driverrel. Hdmi-n keresztül tökéletes minden, hozza a 1080p felbontást, ahogy kell. De szeretném 1440p-n használni. Két lehetőségem van erre, dipsplayport (kilőve, mert a grafikus kártyán ilyen nincs), illetve DVI-D dual link kábel. Szereztem egyet, az eredmény mindkét csatlakozón az alábbi:

<a href="https://www.dropbox.com/s/cp8any72k4bxvht/k%C3%A9p1.jpg?dl=0">Látvány...</a>

Amit próbáltam: másik DVI-D dual link kábel, másik pc a családban DVI-D kimenettel. Mindenhol ez a probléma. Érdekesség, a monitor rendelkezik PBP funkcióval, két jelforrást tud egyszerre megjeleníteni a kijelzőn egymás mellett. Ilyenkor a 1440p felbontású monitorkép tisztán látszik a képernyő felén. 

Várom az ötleteket. Amit megtettem még. A kézikönyv szerint reset, illetve hardver reset megtörtént.

IPS monitor szellemkép/beégés? [Image Retention]

Van egy ilyen jószág a családban december óta. (LG 24MP59G IPS)
Most arra lettünk figyelmesek, hogy néha egy a képernyőn egy ideig megjelent fix kép kvázi beég, és ha más viszonylag homogén kép kerül a képernyőre, akkor a korábbi képernyő egy szellemképként kísért. Ki-bekapcsolás után is ott marad, de egy idő után a kép "cserélődik". Egy játék server login screen volt amit először láttunk, aztán egy filmnek a credits részének az eleje, ami állt egy ideig a monitoron. Persze első gondolatként bejelentjük garanciára, de érdekelne, hogy látott-e már valaki ilyet, és mi a szösz ez egyébként? Minek hívják és mi okozza? Garanciális probléma-e? Köszi! Plazmáknál hallottam a beégésről, de még sosem láttam ilyet. Mivel LCD így én inkább valami elektronikai bibire tippelnék, azért is, mert változik rendszeresen, hogy mi van "beégve", de nem sikerült még valamihez kötni, hogy mikor "cserél" szellemképet. Van esély rá, hogy a start menü és a tálca, meg a desktop háttérkép be fog égni végleg, vagy ennél a technológiánál marad ez, hogy néha egy időre beég valami, aztán meg valami más ég be, mint valami puffer ami néha nem akar teljesen törlődni...
Nem vagyok egy nagy monitorguru, minden fejtágítást szívesen veszek. Ha jól látom angolul "Image Retention" a buzzword.