Monitor (CRT, TFT, ...), projektor, ...

Leírás

Megjelenítő-eszközökkel kapcsolatos beszélgetések fóruma.

[Beüzemelve] TV-t vennék, de tanácstalan vagyok

Kb. 3 méteres nézési távolságra keresek TV-t.  Mivel 100 csillió gyártó, 500 csillió típusát lehet kapni, de komolyabb tesztek nincsenek, a technológiát pedig nem követem, fogalmam sincs merre induljak. 1 órányi keresgélés után ezekre bukkantam. Az áruk kb. 180K forint.

Jelöltek:

  • LG 49SM8200PLA NanoCell Smart LED TV, 124 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI (szerk.: ez lett a befutó, lásd: kommentek)
  • Sony KD49XG8096BAEP Smart LED televízió, Android, 123 cm, 4K Ultra HD

Főbb szempontok:

  • gyors menü
  • jó kép
  • ugyan ritkán nézek filmeket, de az ismertebb formátumokat + felirat támogassa
  • viszonylag rendes hangja legyen (tudom, hogy ezekből nagy hang nem jön ki, de azért vannak nagyon gagyik és kevésbé gagyik)
  • a fentieken felül minden más nagyjából érdektelen

Esetleg ezekkel valakinek tapasztalata? Pro, kontra, vagy ebben a méretben / árkategóriában más javaslat?

Melyik monitort

Melyik monitort választanátok ?
https://www.emag.hu/compare/DX74V3BBM,DV74V3BBM,D57BQ2BBM/

Bevállalhatók ezek ?
Nem követtem a monitorok fejlődését így nem tudom eldönteni mi kell nekem.
Munkára lesz, 90% szövegszerkesztés(IDE) és böngésző, 10% film.
Jó valamire az ívelt monitor ? Két kijelzőnél is van értelme?
Annyit látok, hogy mindháromnál más a kijelző technológiája és az egyik ívelt valamint 2 irányban dönthető (ezt nem is értem).

Előre is köszönöm.

tv tartó fali konzol

Sziasztok!

A következőben szeretnék segítséget kérni, mivel semmi tapasztalatom nincs ilyen tv tartó fali konzolokkal:

Egy Sharp LC-40FI3012E tv-t (92,89 cm széles, 7,4kg) szeretnénk felrakni úgy, hogy azt 90 fokban ki lehessen forgatni egy sarokgarnitúra felé.
Egy Maclean MC-564 konzolt találtam eddig, ami talán jó lehet erre (és nem kerül annyiba, mint maga a tv).

Az előírt kijelzőméret, VESA szabvány és a terhelhetőség rendben van úgy látom, engem a kiforgathatóság aggaszt picit, mivel a konzolnál feltüntetett, maximális távolság a faltól 48,5 cm.
Jól gondolkodom az alábbiak szerint? 92,89cm / 2 = 46,445cm < 48,5cm, tehát éppen el fog tudni fordulni 90 fokban? Vagy mást is figyelembe kell venni?

A segítséget előre is hálásan köszönöm! Ha a kiforgathatóság okés, de valaki tapasztalatból tudja, hogy ez a konkrét konzol vacak és tud helyette másikat ajánlani, ami megáll 15k körül, azt is megköszönöm!

Üdv,
Péter

Monitor mozaikosodás - driver, kártya, monitor hiba?

Van nekem egy ASUS VG279 (IPS) monitorom, DisplayPorton keresztül hajtja meg egy nVidia GeForce GTX 960. (Driver a latest, de korábbiakkal is jelentkezett.) Arra lettem figyelmes, hogy ha olyan tartalom van a képernyőn, ami pixelről pixelre erős kontraszttal változik (pl.: http://oscomp.hu/depot/fwm_mosaic.png), akkor a monitornak az azzal egy vízszíntes sávban lévő tartalmai "bemozaikosodnak". Ha mozgatom, akkor az egész monitor vibrál, "csíkozódik", "kockásodik"...Példák:

Lehet (valamennyire) látni, hogy ahol a jobboldali kép felső széle van, a bal oldali szürke területen abban a magasságban keződik el a "kockásodás". Csak a natív (1920x1080) felbontásban jelentkezik a jelenség.

Mi okozhatja ezt? A driver? A kártya rossz? A monitor? A kábelt cseréltük, nincs változás. HDMI-n is ugyanez van. Valami ötlet a kiderítésére? (Azon túl, hogy dugjak rá valami mást, ami natívban is meg tudja hajtani, ami most nem nagyon van kéznél.) Próbáltam kikuglizni, hogy mi lehet ez, de nem tudom mire kellene konkrétan keresni, hogy érdemlegeset is csinálhassak.

Ötlet valakinek?

LG Led monitor hiba javítható e?

Sziasztok!
1 hónapig nem voltam itthon, és a LG 22MK430H-B LED monitorommal furcsa dolog történt az üres házban.
Mintha kettérepedt volna a kijelző, képet ad csak fehér csík van szinte végig középen hosszan.
A bosszantó hogy 5 hónapja vásároltam tökéletesen 3 év garanciával:(
Garancia Lg-nél esetleg?
Vagy valami polirozó folyadék?

Monitor kalibráció

Sziasztok !
Van egy Spyder monitorkalibráló eszközöm és a Windows rendszeren bármilyen profi részletes "fejlett" beállításban legrosszabb esetben 15-perc elteltével végez a művelettel, de Linuxos alkalmazásokkal (Gnome Color Manager vagy a DisplayCAL maratoni hosszúságú ideig tart a kalibráció. A legegyszerűbb is 45 perc, de ha tuti beállítást szeretnék akkor 4 óra (!) kellet neki, ráadásul hagyott némi kívánni valót magaután :(

Van valakinek tapasztalata? Esetleg van más alkalmazás, amivel rövidebb ideig tart ez a procedúra? Netán még jobb is?

Linux alatt használható touchscreen device-ok listája

Ahogy a téma mondja, szeretnék valamiféle listát arról, hogy milyen touchscreeneket támogat a Linux. Kerestem a kugliban, de nem találtam. Úgyhogy ha valaki tud ilyen listát és megosztaná velem, azt megköszönném.

Tippek is jöhetnek, ha valaki tudja, hogy XY touchscreen tuti megy.