point to multi point, milyen AP?

Adott egy telephely, ahol a központi épületben van egy MikroTik HAP AC2 kirakva az épület sarkára az emeleten. Ablak mögé, de onnan belátni az egész telephelyet. Ugyan ezen a telephelyen van egy másik iroda kb. 50 méterrel odébb. Valójában csak egy konténer. Oda is kellene net, és még 2 HD IP kamera. A távolság kb. 50 méter. Kábellel nem oldható meg (vagy nem könnyen), mert vastag aszfalt van közöttük, amin 30 tonnás kamionok és munkagépek járkálnak. Hasonló okokból légkábel sem jó, naponta előfordul hogy a munkagépek olyan dolgot rakodnak aminek a teteje 5 méter fölötti magasságokban van.

Tehát az alapötlet, hogy a HAP AC2-re ráállítok egy parabolát a konténer tetejéről. Lehet 5Ghz és 2.4 is, a HD-s IP kamerák miatt gondolom jobb lenne 5GHz.

Kérdéseim a következők:

1. A már meglevő HAP AC2 routeren jelenleg van egy 2.4GHz és egy 5GHz-es hálózat. Erre normál wifi kliensek (pl. mobiltelefonok) kapcsolódnak. Tudok-e erre csatlakoztatni egy access point-ot bridge módban úgy, hogy adott esetben bármely két végéről indított UDP csomagok is átmenjenek? Ez azért is lényeges lenne, mert így a kamerákat sokkal egyszerűbb lenne beállítani a rögzítőhöz. Másrészt meg örülnék neki ha az összes klienst egy LAN-ból látnám, úgy távolról is egyszerűbb lenne őket kezelni.

(Már próbáltam ilyet csinálni egy ottfelejtett kültéri TP-Link access point-tal, de az túl régi és túl buta volt ahhoz hogy sikerüljön, nem volt rajta brige mód.)

2. Nagyjából mit érdemes erre használni? Ubiquity PowerBeam M5 300 -at néztem aminek az ára is jó, meg a nyeresége és a teljesítménye is megfelelőnek tűnik, MIMO 2x2 és 24V-os POE táp is már benne van az árban. Csak nem vagyok benne biztos, hogy egy AirMax tányérral fogok-e tudni csatlakozni egy "normál" 5GHz-es Wifi hálózathoz pont-multipont bridge módban?

Elnézést ha hülyeségeket kérdezek. Még soha nem csináltam ilyet, és valakit meg kell kérdeznem mielőtt megveszek valamit amit utána nem tudok használni.

Hozzászólások

Update: esetleg RouterBOARD LHG 5 jobb lehet nv2-vel? Csak azt nem tudom, hogy a HAP AC2-őn tudok-e nv2-őt használni és ezzel párhuzamosan egy "normál" wifi hálózatot is üzemeltetni.