Formabontó technológiák - Mit használtok?

Én ezeket is:
- Slack
- Trello
- Zoom
- Revolut
- TransferWise
- Cloudera
- Jlcpcb

Hozzászólások

Egyiket sem :)

"Sajnos" egy termelo ceg nem a "formabontasrol" hires. Windows Server van, meg Excel, mindenre...

Nem mondom, hogy ez jo, de nalunk ez a realitas.

Big like :)
Mi kezdünk felhősödni, O365-ben van a levelezésünk, az Action Pack-hez adnak 10 TB tárhelyet OneDrive-on, oda mentünk, Teams van feltéve, ami többek véleményét szummázva is egy trágyadomb, csoportmunkára korlátozottan használható, viszont a screenshare működik benne. Verziókövetőnek és ticket kezelőnek Azure DevOpsot használunk. Nincs időm üzemeltetni, a fasza kis szerveremet. Mindenesetre még nem tudjuk nélkülözni, az Azure kreditem kevés ahhoz, hogy felhúzzak 3 Win10 teszt gépet a 3 legújabb Visual Studioval.

-----------
Akkor beszélsz igazán jól angolul, ha egy angol viccen őszintén tudsz nevetni

-Slack: elozo munkahelyemen egy kisebb projectnel ez volt. Nem rossz, de nem mondanam formabontonak.
-TransferWise: a kartyajat hasznalom, USD/EUR online vasarlashoz. Egy magyar bankhoz kepest jo, nemzetkozileg mar kozel sincs ennyi elonye. A brit bankszamlaszam meg nem rossz, korabban UK-be koltozeskor allitolag kinszenvedes volt szamlat nyitni (kell hozza proof of address, de olyanod meg szamla nelkul nem nagyon lesz). Egy pl. nemet bankhoz kepest mar nem sok elonye van, ez sem formabonto annyira.
-JCL PCB: az 5x5 es 10x10 cm-es nyakokbol osszevarnak sokat (gyakorlatilag ezek vannak jo aron, minden mas draga volt, mikor legutobb neztem), igy olcson tudnak sokat gyartani. A szallitasi koltseg meg ezt is megdobja ($2-bol lesz $10, ami meg mindig jo ar, de a +400% mar nem hangzik olyan jol). Plusz nehany jo arcot tamogatnak a hirveresert csereben (elektronikaval foglalkozo youtubereket), ami az adpocalypse ota meg fontosabb nekik. Ennek a formabontosagat sem latom, de ha kell valami kiforrott tervbol tobb, akkor hozzajuk fogok fordulni.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Azert szamit, mert ebbol is latszik, hogy semmi formabonto nincs benne. Kitalaltak, hogy legyen 2 db. fix meretu nyak, ezt jol "megmarketingelik", es ennyi.

A lent emlitett RPi ezekhez kepest sokkal tobbet adott, uj kategoriat alkotott.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

"Kitalaltak, hogy legyen 2 db. fix meretu nyak"
És az esetek 99%-ában ez meg is felel.

A Nyákexpresszt használom vagy 20 éve, de még soha sem sikerült min 3 kérdezz felelek játéknál kevesebbel megúszni egy-egy rendelést. Céges munkákhoz amúgy nekem az Elekterv kft. jött be a legjobban. Akár egy kézi rajzból és az alkatrészlistából kérdés nélkül elkészítik a NYÁK tervet (nincs kedvem sok esetben NYÁK tervezni), ha meg GERBERT küldök nekik, megnézik, és csak akkor kérdeznek ha hibát találnak. Nincsennek felárak (mondjuk cégesnél nem is érdekelne), küldik a NYÁKOT időre, a számlát meg a pénzügyre.

A nyakgyartaskor jo nagy (meter koruli) elhosszu panelok vannak, azt daraboljak a gyartasi folyamat egy kesobbi lepesen. Ha fix 5x5-os es 10x10-es nyakokat rendelnek (azt fognak, minden mas sokkal dragabb), minimalis helyet kell bealdozniuk kozte, hamar osszegyulik az egy panelra valo rendeles, es a mennyiseg miatt meretgazdasagos maradhat.

Ha egyedi meretu-alaku, sokat kell vele tokolni, hogy a 2pi x e meretu mellett elfer-e a karacsonyfa alaku, mennyi idot varjanak meg, hogy a maradek helyre befer-e meg valami, ha legyartjak, baj-e, ha a panel x%-a kihasznalatlan, stb.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Egyébként az 5x5 és 10x10 cm az befoglaló méret, kisebb természetesen lehet a NYÁK - azt nem tudom, az így felszabaduló területet mennyire használják fel más célra, de a JLC gyakorlatilag azonnal elkezdi a gyártást és ~1 nap alatt postára is adja, vagyis meglehetősen gyorsan dolgoznak.
DHL-lel pénteki rendelés jött már meg hétfőn egyébként.

Ezek közül: Trello
Elsőre szokatlan volt, másodikra is:) Még szokom, de nem tűnik rossznak.

Mit értünk formabontó technológia alatt?

Slack: electron app, de muszáj használni (overhyped advanced chat egy rakat olyan extra fature-rel, amit alig használ valaki)
Zoom: nem tunik rossznak, daily standup HO esetén ezzel szokott menni

A többit nem használom/ismerem.

De akkor a RaspberryPi is formabontó technológia?

Amúgy O365 is van, de pl abból alig használunk valamit a matuzsálem dolgokon (excel, word, pp, outlook, sharepoint) kívül, pedig van kismillió cucca (mondjuk mire működésre bírod...):
Kaizala: ez egy harmadik inkarnációja a céges social/chat/coworking appnak (Teams, Yammer)
Teams: anno működött, legutóbb amikor ránéztem, már a céges listában sem találta meg a munkatársamat mail alapján...
Flow: egyszer próbáltam vele google calendart importálni outlook calendarba example alapján, persze hogy elhalt valami értelmetlen hibával

Ezek mitol formabontok? Foleg a Slack, LOL. Sok az n+1. spanyolviasz manapsag.
Hadoop talan igy hirtelen, ha mondanek valamit.
____________________
echo crash > /dev/kmem

"Ezek mitol formabontok?"
Arra lettem volna kiváncsi, hogy van e valami számodra formabontó, amit én nem ismerek?

"Foleg a Slack, LOL. Sok az n+1. spanyolviasz manapsag."
Azért nem rossz az amikor egy hosszú thread-ben nem kell visszaolvasni a mellékszállakat is... Azt még a hasonszőrű ingyenes gmail sem oldotta meg így 2019-re.

Trello nektek hogy jött be? Nekem bejön.

en sametime-ot hasznalok
ez olyan ertelemben formabonto, hogy ez egy olyan uzenetkuldo program, amivel ha valaki nincs online, akkor annak nem tudsz uzenni

A Jlcpcb kakukktojás? A kínai nyák gyártóról beszélünk? Cégesen, vagy magánszemélyként kérdés mindez? Én pl. használok p2p VoIP klienst, Seren a neve. Az formabontás, hogy nagyon ritkán használok Excel-t - mondjuk nem is értek hozzá -, inkább leprogramozom awk-ban vagy (ap)calc-ban, ami kell?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Gelato cloud based printing.

A legtobb katalogusunk elerheto igy.
Pl a svajci irodabol tudok harom kattintassal 20k flyer-t nyomtatni a Dubai konferenciara es 2 nap mulva ott van mert helyi printer cegekkel dolgoznak.