Szúnyogok

 ( m.informatikus | 2019. június 17., hétfő - 23:54 )

Kertvárosi részben ki mit használ a szúnyogok ellen? Durva h. mennyi van.

15 percre mentem ki és állandó táncolás mellett lett kb. 20 db. csípésem. BRUTÁL (muszály volt locsolni).

Pár megoldásra/t gondoltam/találtam idáig:
- Ha muszály kimenni, hosszú ruhában, hiába van meleg, nem lehet szabad bőrfelület.

- Szúnyogírtó használata (habár nem biztos h. jó mindenfélével befújnia rendszeresen az embernek magát)

- Vannak 50cm-es padlóventilátorok, amikre finom szúnyoghálót terítve megfognak elvileg m*rha sokat. Pár naponta takarítani kell és azért lehet hangja, de talán ez a legjobb ár/érték arányú megoldás kültérre. Megúsznám kb. 50e-ből.

- Gazt sűrűbben vágni, hátha ott lapulnak meg, vagy tócsákat megszüntetni.

Valakinek van jobb ötlete?

Vagy csak engem zavarnak hihetetlenül a szúnyogok?

Vajon miért nem írtják őket? Megyei jogú város..

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Denevér előszeretettel fogyasztja a szúnyogokat :)

Meg a fecskék is, csakhát a modern környezet -akarom mondani a modern ember minden faszsága- taszítja őket. Pedig a fecskéknek elég jó étvágyuk van, faluhelyen alig várom hogy apósomék eresze alá építkezzen néhány pár.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nálunk van egy halom denevér, és fecske is, hallottnak a csók. Ebben az invázióban biztosan jobban dagad a bendőjük mint amúgy, de ettől függetlenül nem tudok kimenni a teraszra sem eseténként, mert rögtön szétcsípnek a szúnyogok.

A kérdezőnek: én a Thermacell Amplecta AMT 100 nevű eszközről olvastam sok jót, de tapasztalatom sajnos nincs vele, erősen gondolkodok rajta hogy kipróbálom. Elvileg 1500m2-n képes csökkenteni a szúnyogpopulációt ~80%-al. Ez már-már túl szépen hangzik, jó lenne első kézből valamiféle tapasztalat. Nyilván ez most egy worst-case szitu az ismert okok miatt, szóval csak e miatt nem venném meg, valahogy túlvészelnék, viszont patak mellett lakunk, szerintem jövőre sem porosodna a fiókban.

Itt is sok volt pár napig. Gondolom nem készültek a sok esőre, amikor irtani kellett volna őket. Én alváshoz párologtatós készüléket vettem, a szúnyogháló meg ez hat, de szélcsendes melegben a szúnyogháló megfogja a szellőzést. Na meg este jöttem rá, hogy kell valami, akkor már nem tudtam hálót szerezni. A párologtató meg büdös :-(.

Nem tudom min múlik, de nekem az ideiek eddig nagyon kicsiket csíptek. Régen emlékszem volt, hogy egy-egy csípés bedagadt és napokig viszketett, fájt. Most meg csak addig érzem, amíg csípnek, aztán azonnal elmúlik. Ezért alváson kívül nem is védekeztem ellenük, csak kis legyezgetéssel mikor eszembe jutott. A kormányunk kifejlesztett egy elviselhetőbb szúnyogfajtát a választásokra?

Nem.., csak az egymást követő nemzedékek a totál szennyezett levegőben már csak kóvályognak, nem "csípik" a nitrogén-, kén-, széndioxidot ilyen töménységben. Ezért már igazán csípni sem tudnak hatékonyan. - Már csak az életükért küzdenek, az emberhez hasonlóan a fajfenntartás sem megy olyan szinvonalon mint régen... (Még pármillió forgalomba helyezett autó és a szúnyog-, légy-, mézkérdés is megoldódik örökre.

A mézkérdés az még érdekes lesz, hiszen *fixme* e pillanatban már a méhpopuláció elpusztulna folyamatos emberi bevatkozás nélkül. Fasza környezet, fasza kilátások.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

A ventilátor azért is jó, mert elvileg 4 km/h-nál nagyobb szélben nem tudnak csípni :)

A kéken világító / árammal agyonbaszó cucc is jó, csak okosan kell feltenni: ha szabad rálátás van akkor többszáz méterről odavonzza mindet O.O, szóval az élettereden túl nem szabad látszania. Amúgy a levegőből-permetező irtással kapcsolatban azt figyeltem meg, hogy kevesebben lesznek egy ideig, *de* amelyek túlélik azok elevenen felzabálnak. Biztos vendetta :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ehhez mar nem is kell kertvarosban lakni.. itt obudan is brutalisan sok kezd lenni.

Eletciklusuk elso feleben, vagyis vizben kellene oket irtani, az kb 99+% viszi oket.
No de az nem kevl valamiert es a hatekonytalan de jo draga "fustolos" modszer mindent visz valamiert.
Nem elfelejtendo, hogy eleg sok eso esett, ez nekik jo, es potkany elvtarsek cege vette at ezt is, ami szinten jo, nekik.

Celjukat elertek, ki lett fizetve, te meg nyigodtan megdoglendhetsz, fertozestol, allergiatol, vagy vakbeltol. Lenyeg, hogy 4 kerek, es el lehet menni. Meg hasonlok.

Spanok jól járjanak, az a lényeg. Ha a népek a 3000 milliárd ellopását szó nélkül tűrték, ezután már bármit megtehetnek.

Sub.

Azt a padloventiset tudnad kicsit reszletezni? Keptalalatok alapjan ugy nez ki, mint a sima asztali venti.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Azért nem írtják őket, mert túl meleg van, és a szúnyogok amúgy meg sem mozdulnak. True story.

Engem mondjuk nem csípnek.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Nem tudom van-e közvetlen összefüggés, de amíg napi 2-3 liter tejet toltam addig engem sem csíptek. Elvileg a verejtéked ilyenkor más, amit annyira nem díjaznak. Fixme!

Amúgy ezeknek a szaroknak a leszállóautomatikája a szén-dioxidot keresi és elég jól detektálja - ezzel az észleléssel áll irányba. Jó messziről látja. Szóval ha kevesebb csípést akar valaki, csak annyi a teendő, hogy nem szabad kilélegezni, piti ügy :D

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nagy tej fogyasztás nálam nem segít. Gyermekkorunkban Polivitaplexet toltunk horgászat előtt, úgy emlékszem segített, de lehet csak csalfa emlék. Mindenesetre akkor csak zsír állagú SzuKu volt az alternatíva és azt csak végszükségben alkalmaztuk.

Te jó ég már majdnem elfelejtettem. Az a piros kis szar volt az igaz?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Az volt! Miután bevetted lehetett büdöset izzadni.

https://index.hu/tudomany/til/2015/01/14/a_szunyogok_a_nullas_vert_szeretik/

Nem tudom mennyire valós, de én 0- vagyok és sok rajongóm van a szúnyog populációkban.

Nekem A van és imádnak, ha ott vagyok valahol, másra rá se néznek sajnos :-)

Megvagy! Ki szeretnelek berelni szeptemberig az osszes hetvegere :) Koszt es kvartely alap.

Tudom, tudom, lecelek is ahhahah.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Már kibéreltek :-)

Főiskolai tanárom mesélte, hogy az egyik főmufti kollégája elvitte a családját Finnországba nyaralni. Gondosan vásárolt szúnyogok elleni szert, és rögtön az elején alaposan bekente vele a 6 éves kislány szabad bőrfelületeit. 10 perc alatt csupa seb lett a kislány, hemzsegtek rajta a szúnyogok.

Aztán elolvasta a használati utasítást: kenje ezt a szert a táborhelytől ~50 méterre egy fa törzsére, hogy odavonzza a szúnyogokat...

------------------------------------------
No God, no peace. Know God, know peace!

Eh, RTFM tipikus esete.

muszáj, fúj

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

En azt vettem eszre, hogy a kormanyunk/onkormanyzataink ugy gondolkodnak, hogy elobb szeretik megmutatni, hogy a problema letezik, es utana 1-2 hettel azutan, hogy mindenkinek lett 10-20 csipese kiirtjak rendesen.

Egy lehetseges indoklas: meg hulyebbnek tunnek a zold szervezetek, amikor tiltakoznak a szunyogirtas ellen. Nem banom, mert senkinek nem hianyzik amugy sem a hisztijuk, de az az 1-2 het velhetoen emiatt minden evben kurva szar

írtás ≠ gyérítés

Írországban élő kacsa. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

:)

Khmm :D

https://apps.apple.com/us/app/ultrasound-barrier-anti-mosquito-cat-dog-rat-fly-youngster/id993078369

Mondjuk sípol mint gép, tehát legalább hangot ad, nemcsak egy Hello Word + 6 gomb. Manapság ez is valami :))

Szerk: ezen már frekvenciát is állíthatsz, már csak meg kell kérdezni Ms Szúnyogot, hogy mi az amitől fáj a feje. Beszarok, mennyi ideje van egyeseknek. Mondjuk 17 megabájt egy sound pitch függvényért az touché :DD

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ismerős villamosmérnök kattogós vakondriasztót épített.
Vakond nem tudom maradt-e a kertjében de szürreális volt, ahogy az egész kert kerepelt (ledugdosta a cuccot a vakondtúrásokon át a járatokba).

Piretrin? Megfelelő koncentrációban feloldva, szétpermetezve? Virágporból van, emberre, háziállatra nem veszélyes, az ízeltlábúakat viszont kinyírja.

Hétvégén beizzítottam a medence keringető szivattyút. Éreztem, h csípnek, de vagy csináltam, vagy csapkodtam őket. Kb fél órát voltam ott, csak a jobb felkaromon 18db csípést számoltam. A bal térdem most is fel van dagadva, annyi csípést kapott. Csak remélem, h nem kaptam be semmit.

Itt nálunk Nyíregyházán írtották pár napja, ma már megint annyi van, hogy nem lehet kimenni az udvarra.
Ráadásul korábban olyanok voltak, hogy a csípés helye megdagadt és kemény lett mintha eltört volna a lábam... Na, ilyen volt rajtam két helyen. Kenegedtem mindennel, nem nagyon segített.
A sima mezei csípést, ami kicsit viszket és apró a helye, azt meg se szoktam érezni, de ezek most nagyon kellemetlenek voltak.

Természetes szelekció: aki nem tud hejesen írni, azt felfallyák a szunyogok.

s/szunyogok/szunnyogók/

Hm? Ezt kétszeresen sem értem.

Ami normalis szunyogirto, az amibe gazpalack jar, es egeti, az igy termelt CO2 odavonzza a szunyogokat, van meg benne egy ventilator, ami kosarba gyujti a szunyogokat.
Nemelyikbe meg budosito (emberi izzadtsagot imitalo) betet is jar.

Kicsit huzos, olyan 150kHUF-tol indul (de van felmillioert is).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Elektromos autós CO2 fetisiszták kedvelik ezt.

Buy link? Reviews?

Nem fizetnek erte, hogy egy adott ceg termeket reklamozzam. Az elvet irtam le. Ha erdekel, utananezel.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Maglód. Ma 5:45-kor keltem a permetezésre, jó hangos volt, alacsonyan jött a cucc. De nem bántam az ébresztést. :)

http://muszaj.hu/


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért a "befúlynia" erősebb, nem? :)

> habár nem biztos h. jó mindenfélével befúlynia rendszeresen az embernek magát

:DD Tényleg. Átsiklottam felette. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

my god. kicsit hosszúak a napjaim mostanában, pardon, javítottam :D

ne javitsd! Megvan ennek is a maga balya.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A két "muszály" marad? :)

Először az egyik helyesen szerepelt, most meg mindkettő hibás :)

https://tipoapp.hu/blog/hogyan-irjuk-helyesen/hogyan-irjuk-helyesen-muszaj-vagy-muszaly/

Ezért linkeltem neki a releváns oldalt? :(


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha mar DIY, akkor valaki probalta mar az elesztos modszert?

szerk: nem mukodik. Sztem total kamu.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem csak patkányból, hanem szúnyogból is sok él ebben a zországban. :-)

https://hup.hu/node/164708#comment-2359301

Kipróbáltam, elsőre nem akkora faszság mint gondoltam. A következő teszt után talán még elnézést is kérek a megelőző kiröhögésért. Két telefon simán lefedi az ágy körzetét, elég jól aludtunk. Valaki próbálja már ki, hátha csak bebeszéltünk magunknak.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

van info, hogy androidon melyiket erdemes hasznalni?

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nem tudom, nincs Androidos cuccom. Én két iPhoneon használtam két eltérőt. Hétvégén leszek ismét szúnyogközelben, próbálom majd jobban megfigyelni a dolgot.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én ezt próbálgattam korábban Androidon

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.boedec.hoel.frequencygenerator

Most vagy nekem van baj a hallásommal, vagy nem, de 7-8 kHz sípolása mellett elaludni sem tudnék. Minimális hangerőnél sem. Vagy szúnyog vagyok.