Extol -> Dremel

Az olcsójános Extol cuccom ugyan hibátlanul működik 6. éve, de már-már javítgatni kéne: idén illene cserélni a tokmányt meg ilyesmi, a szerszámok szárait, amúgy is az egészet ki kéne takarítani végül újrakenni - amihez végképp nem sok kedvem van. Ráadásul vettem pár szerszámot rá az elmúlt években, ami sokkal praktikusabb lenne brand-azonos megoldásban. Így itt az új cuccom. A kép alján lévő merülőfűrész nem kis mutatvány, tényleg kurvajó! Jah, azért nem akkus maga a gép, mert az nem tud 33k RPM-et, hanem már 22-nél meghal. Faanyag szeletelésénél nem mindegy, hiszen az apró körfűrész nem baj a a fogaknál mérve +50% kerületi sebességgel forog.

Hozzászólások

Nalam pont forditva volt, elsosorban nagyobb dolgokra hasznaltam - masodsorban a kisebbekre. A noname cucchoz volt flexi szerelvenyem nekem is, allvannyal. Dehat azt is elfelejtettem hova tehettem. Nem tudom hol van, talan egyszer hasznaltam. Mondjuk ahogyan ezt leirtam, jovo heten mar jo lenne ilyen az uj brand cucchoz: az en formam kb. ilyen :)

Szoval elegge praktikusak ezek a multi-szerszamok.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

ugyanez van nekem is :)
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Várjuk a Dremel -> Proxxon blogpostot. :D

Évek óta van ilyenem. Ez se lesz egy örök élet*, viszont minden egyes belső alkatrészét megveheted robbantott ábráról ha kell. (enyém már lett felújítva így)

*sőt kb 4 évesen egyszerűen nem kapcsolt be, nagyon sokat használom, pl. kábelcsatornák pontos darabolására, de fémet is csiszoltam/vágtam nem keveset vele (pc ház átalakítás, de olyan helyen is ahova nagy sarokcsiszoló aka. flex nem fért oda)

Nagyon köszönöm az információt, majd figyelek. Hétvégén már svartnit akarok vele szeletelni, nem keveset. Lesz 1150mm vágási hosszból öö aztmondjahogy' talán 12 csík, valami ilyesmi. Aztán acélt fogok vele formázni, végül kőkemény gyertyánt fogok fúrni legalább 30-40 furattal 25mm mélyen. Szóval nyitásra megkínálom rendesen. Nem szándékosan csinálom, de valahogy úgy szokott kijönni, hogy egy új terméket elsőre a mélyebbnél is mély vízbe dobok. De ha baja van, legalább rögtön elárulja.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS