Windowsos bootolható pendrive készítése

Fórumok

Sziasztok,

macOS mojave alatt szertnék iso-ból bootolható pendrive-ot létrehozni (win10), de nen jutok egyről a kettőre. Egy MBR-es telepítőre lenne szükségem egy HP laptophoz, amit eddig probáltam:

1, dd if=iso of=target bs=1m:
természetesen fat32-re formázott drivem a telepítendő gépen meg sem jelent.az eszköz, mint bootolható device.

2. unetbootin:
Bootolható eszközként itt már jelentkezik a pendrive, de mikor probálok róla bootolni missing operation system hibaüzenetet kapom.

Ti mac-en hogy csináltok Windows telepítőt, ha nem UEFI-s gépre szeretnétek telepíteni?

Hozzászólások

Az ms-sys-nek van elvileg Mac OS kompatibilis portja (https://github.com/andyvand/ms-sys), azzal tudsz ilyen pendrive-ot csinálni (sima NTFS partíció, rámásolva a DVD tartalma, aztán ms-sys-szel adj neki egy boot record-ot). Egyébként ha más nem, az eredeti ms-sys-ből ki tudod operálni a talán base64 kódolt Windows-os bootloadert (volt is belőle balhé anno, ha jól rémlik), aztán azt dd-vel az eszközre, de a legbiztosabb az ms-sys.

B variáció: dobj fel egy DHCP szervert, egy ipxe-t és bootolt a HP gépet hálózatról.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Sziasztok,

köszi a tippeket végigoróbélgatom meló után. BlackY a PXE-s ötlet a legszinpatikusabb, picit tovább gondolva, lehet megprobálom megoldani egy 0-24be futó pi-n, Raspbiannal

Úgy rémlik, valamikor nemrég kiírtam valahova itt a hupon, hogy nálunk hogy megy, ha gondolod előkeresem. (Vagy keresd vonatkozó című topicot a követés oldalamon :) )

Szerk. Itt van: https://hup.hu/node/164256?comments_per_page=9999 (ha kellene, CentOS 6-7, Debian Stretch telepítő, SysRescCD, ESET System Rescue CD, Clonezilla és Clonezilla Alt futtató, Fedora és Elementary OS 5.0 Juno Live, NTPasswd és MemTest86+ konfig is van, volt, ami rendesen küzdős volt [gyakorlatilag minden, ami Casper alapú, mert ugyan támogatja az Smb-t, de a fél világot újra kell paraméterezni hozzá, hogy egy modern smb szerverrel szóba álljon - spec. volt, ahol feladtam és engedélyeztem a szerveren az SMB1-et, a kliensen meg kényszerítem annak a használatát...], hogy ne kelljen még egy NFS szervert is belőnöm és menjen minden tisztán a HTTP + esetleg SMB kombóval)
Szerk II.: Elcsesztem az aláírásom, túl sokat levelezgettem mostanában :)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Tudom ,hogy nem ez volt a kerdes de nem fersz hozza egy windowsos gephez? Kb 5 perc alatt meg lehet csinalni az MS sajat tooljaval.

tegyél fel egy virtualboxot + usb kiegészítőt :)
abba egy ubuntut :Đ
aztán arra egy woausb-t, vagy winUSB-t

és csinálsz vele egy bootolható windows pendrivot.

elvileg a woausb portolható mac-re, de sosem próbáltam :)