Linkedin LoL

 ( Hiena | 2019. március 26., kedd - 18:01 )

Linkedinen rendszeresen megtalálnak recruiterek és fejvadászok, akiknek nagy, multinacionális munkaadóiknak arra sem telik, hogy előfizetett formában öntsék rám a spamet. Ezen szerencsétlen lánykákat, általában egy adatlap stírölés után azonnal ignorálom is.
Ma viszont, beesett egy igazi nagy hal és akkorát csobbant, hogy fél órája vigyorgok rajta.
A hölgy, a fejvadászkodás mellett, a hívásvanviccesponthu-nál oktatja a hideghívás tudományát és ezen belül is a LinkedIn-es hideghívásét, tárgyalási, telefonálási technikákat. Ha valakinek nem lenne meg, a hideghívás az a marketing megoldás, mikor véletlenszerűen kiválasztott valakinek megpróbálsz valamit eladni. Elég nehéz művészeti ág, nagyon jó emberismeret és improvizációs készség kell hozzá.
És akkor most idéznék a meghívó levélből:
"I'd like to join your LinkedIn network."
Igen, ennyi. Az oktató kisasszonytól tellett egy alapbeállításos meghívóra.
Könyörgöm, ha már ezt a szakmát választotta, legalább legyen annyira kreatív, hogy ne a közösségi oldal alapbeállítását használja. Mégis, milyen PR-t csinál a munkahelyének, ha kapásból így mutatkozik be?
Tudom, HR, PR, marketing dolog nincs a csúcson itt az országban, de ennyire mélyen legyen a színvonal...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

pedig ugy vartam a csobbanast. de ez csak egy konnycsepp volt sajnos

Hasonló érzéseim vannak, vártam a csattanót, de nem akart jönni :)

+1

A hideghivas mukodese a nagy szamok torvenyen alapszik. Kispammelik ezerszam, hatha bejon belole 1-2 jelentkezo.
Nem a minosegrol szol...

hideg hívás na bazz...ezt a kifejezést sem hallottam még sosem, azt már "művészete" van.
A kőkorban valami hiba folytán helytelenül került bele a nevem a bp-i telefonkönyvbe. Na amikor valaki a helytelen nevet kereste rögtön lehetett tudni, h honnan szedte a számot és h jó esélyjel eladni akar valamit. Úgy h kb annyi volt reakcióm h "pillanat szólok neki". Azt szépen félretettem a kagylót, várakozzon picit az illető. Csak amíg meg nem unja :)

Nekem jól szerepel, még is elb@&&ák. Én kapásból helyesbítem és finoman elküldöm. De a tied se rosz.

Azért, mert nem magyarul van.

Angolul hívják cold callingnak azt, amikor valaki ismeretlenül megkeres, hogy eladna neked valamit.

Pl. becsönget, hogy látja, hogy rossz a tetőd, és ő szívesen megjavítja olcsón.
Vagy felhív telefonon a telemarketinges, hogy hallottam, hogy balesetben megsérültél, és mivel nem a te hibád volt, kártérítést tudunk kijárni neked.

Magyarul szerintem simán házalónak, ügynöknek, kéretlen telefonhívásnak hívják ezeket.

De úgy látszik, valakinek megtetszett az angol kifejezés, és a tükörfordítást elkezdte magyarul is használni.

Voltam ilyen "beszervezős, megszerzős" jellegű fejtágításon valaha többször, elég genya technikákat oktatnak. Vannak gyomorforgató részei is, ám a hatékonysága meglepően jó tud lenni. De mivel az ilyesmi tényleg nem kompatibilis a gyomrommal, csak a bajnak költöttek a főnökeim ilyen szarságokra: sosem használtam (azon kívül, hogy egy lazán előszűrt célközönségre irányítva meg kellett mutatni, hogy nem vagy teljesen hülye és tudod futtatni a programot amit a fejedbe töltöttek).

A lényegre törő levélről és a marketing nincs csúcson gondolathoz hadd lopakodjak ide: volt valamikor 10-12 éve egy kollégám, akire rá akartuk bízni az akkori terjeszkedési gondolataink következő fázisba léptetését. Mivel a gyerek kifejezetten jól beszélt, elég jól el tudta adni magát és szakmailag is megfelelő volt azt gondoltuk (fail :/), hogy marketingre fogjuk. Bazz ez a srác fogta a levélkliensét, kinézett vagy 50-60 céget és kiküldött nekik egy szó szerint egysoros levelet, amiben emlékem szerint úgy 30-as betűmérettel ennyi volt írva (megszólítást meg ilyesmit megspórolva): SZÁMÍTÁSTECHNIKÁBAN UTAZUNK. Úgy gondolta, hogy a pucér és prosztó gerillamarketing célravezető lesz. Mire észrevettük, már kiment vagy 30 helyre a mail ahová természetesen a büdös életben nem vihettem már semmit :D

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Akkor a hideghívást nem a boiler room-ból indítják, hanem a fagyasztóból?

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Volt valami figura LinkedIn-en, aki arról magyarázott, hogy az e-mail listás levélágyú milyen jó módszer még mindig. Elmesélte mekkora munkájuk van benne, és hogy szerinte a dolgozók nyomás alatt jobban teljesítenek.

Leírtam neki, hogy a nyomás alatt kiégetett dolgozóinak mennyire felesleges a munkája, és hogy fejlesztők és mérnökök komoly órákat szánnak a szabadidejükből olyan eszközök fejlesztésére, amik pontosan az ő csapatának a munkáját kívánják semmissé tenni.

Azt hiszem letiltott a g€c!be.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

"Te hülye húúúúhhhva, hát nem tudod, hogy én a balogmárk vagyok, a Hiéna??? Esedezz előttem, könyörögj a kegyeimért, nyald a(z aranyeres) seggem, hízelegj nekem, bókolj, árassz el szép szavakkal, írj hozzám verset, szerezz egy kétfelvonásos operát a dicsőítésemre, mert szeretem magam hatalmi pozícióba képzelni, és itt nekem kijár a hatalom érzete, hogy a visszejelölés kegyét mint egy darab száraz kenyeret odavethessem eléd!
Mi?? Hogy nem estél annyira hasra a skilljeim előtt, hogy egy beégetett standard mondatnál többre taksálj??? Na majd jól utánajárok, hogy ki és mi vagy, úgysincs életem, vagy utánad kutatok vagy a hupon vagyok, szóval most jól kinyomozlak, aztán meg hatalmasat kacagunk rajtad a hasonszőrű szandizoknis számítógépes barátaimmal! Aztán majd megtanulod! Igen!"

Ja, semmi, csak bekapcsoltam a fordítógépet. ;)

lock

btw hogy erdemi kontent is legyen, ugyebar a recruiter ha nem hajlando kifizetni havi par eurot munkaeszkozre (linkedin premium), akkor csak ugy tud networkot epiteni, ha bejelol mindenkit, es vegigturja a kontaktjait

szoval ja, Hiena kegyet gyakorolna a visszajelolessel, no sarcasm intended

Kösz, ezzel feldobtad a napom.
Bár gelei kolléga lockolta a hozzászólásodat, ha kérhetlek máskor próbáld meg helyesen leírni a nevemet. Tudod, nagybetű, elválasztás, régies betűkapcsolatok kiírása. Ha már egyszer utánakerestél, akkor legalább helyesen másold be. Ha meg úgy vélted, hogy ilyesfajta torzítással elkerülheted a Ptk. 84.§ ide vonatkozó részeit ki kell, hogy ábrándítsalak. De ezek a te skilljeid...

Viszont, hogy a móka megmaradjon:
Trey, a Ptk. 75.§.(3)-nak megfelelően, hozzájárulok a személyes adatom ezen szálban történő nyilvánossá tételéhez. Kéretik egysíkú fórumtársunkkal szembeni esetleges retorzióktól eltekinteni.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "