Linkedin LoL

 ( Hiena | 2019. március 26., kedd - 18:01 )

Linkedinen rendszeresen megtalálnak recruiterek és fejvadászok, akiknek nagy, multinacionális munkaadóiknak arra sem telik, hogy előfizetett formában öntsék rám a spamet. Ezen szerencsétlen lánykákat, általában egy adatlap stírölés után azonnal ignorálom is.
Ma viszont, beesett egy igazi nagy hal és akkorát csobbant, hogy fél órája vigyorgok rajta.
A hölgy, a fejvadászkodás mellett, a hívásvanviccesponthu-nál oktatja a hideghívás tudományát és ezen belül is a LinkedIn-es hideghívásét, tárgyalási, telefonálási technikákat. Ha valakinek nem lenne meg, a hideghívás az a marketing megoldás, mikor véletlenszerűen kiválasztott valakinek megpróbálsz valamit eladni. Elég nehéz művészeti ág, nagyon jó emberismeret és improvizációs készség kell hozzá.
És akkor most idéznék a meghívó levélből:
"I'd like to join your LinkedIn network."
Igen, ennyi. Az oktató kisasszonytól tellett egy alapbeállításos meghívóra.
Könyörgöm, ha már ezt a szakmát választotta, legalább legyen annyira kreatív, hogy ne a közösségi oldal alapbeállítását használja. Mégis, milyen PR-t csinál a munkahelyének, ha kapásból így mutatkozik be?
Tudom, HR, PR, marketing dolog nincs a csúcson itt az országban, de ennyire mélyen legyen a színvonal...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

pedig ugy vartam a csobbanast. de ez csak egy konnycsepp volt sajnos

Hasonló érzéseim vannak, vártam a csattanót, de nem akart jönni :)

+1

A hideghivas mukodese a nagy szamok torvenyen alapszik. Kispammelik ezerszam, hatha bejon belole 1-2 jelentkezo.
Nem a minosegrol szol...

hideg hívás na bazz...ezt a kifejezést sem hallottam még sosem, azt már "művészete" van.
A kőkorban valami hiba folytán helytelenül került bele a nevem a bp-i telefonkönyvbe. Na amikor valaki a helytelen nevet kereste rögtön lehetett tudni, h honnan szedte a számot és h jó esélyjel eladni akar valamit. Úgy h kb annyi volt reakcióm h "pillanat szólok neki". Azt szépen félretettem a kagylót, várakozzon picit az illető. Csak amíg meg nem unja :)

Nekem jól szerepel, még is elb@&&ák. Én kapásból helyesbítem és finoman elküldöm. De a tied se rosz.

Azért, mert nem magyarul van.

Angolul hívják cold callingnak azt, amikor valaki ismeretlenül megkeres, hogy eladna neked valamit.

Pl. becsönget, hogy látja, hogy rossz a tetőd, és ő szívesen megjavítja olcsón.
Vagy felhív telefonon a telemarketinges, hogy hallottam, hogy balesetben megsérültél, és mivel nem a te hibád volt, kártérítést tudunk kijárni neked.

Magyarul szerintem simán házalónak, ügynöknek, kéretlen telefonhívásnak hívják ezeket.

De úgy látszik, valakinek megtetszett az angol kifejezés, és a tükörfordítást elkezdte magyarul is használni.

Voltam ilyen "beszervezős, megszerzős" jellegű fejtágításon valaha többször, elég genya technikákat oktatnak. Vannak gyomorforgató részei is, ám a hatékonysága meglepően jó tud lenni. De mivel az ilyesmi tényleg nem kompatibilis a gyomrommal, csak a bajnak költöttek a főnökeim ilyen szarságokra: sosem használtam (azon kívül, hogy egy lazán előszűrt célközönségre irányítva meg kellett mutatni, hogy nem vagy teljesen hülye és tudod futtatni a programot amit a fejedbe töltöttek).

A lényegre törő levélről és a marketing nincs csúcson gondolathoz hadd lopakodjak ide: volt valamikor 10-12 éve egy kollégám, akire rá akartuk bízni az akkori terjeszkedési gondolataink következő fázisba léptetését. Mivel a gyerek kifejezetten jól beszélt, elég jól el tudta adni magát és szakmailag is megfelelő volt azt gondoltuk (fail :/), hogy marketingre fogjuk. Bazz ez a srác fogta a levélkliensét, kinézett vagy 50-60 céget és kiküldött nekik egy szó szerint egysoros levelet, amiben emlékem szerint úgy 30-as betűmérettel ennyi volt írva (megszólítást meg ilyesmit megspórolva): SZÁMÍTÁSTECHNIKÁBAN UTAZUNK. Úgy gondolta, hogy a pucér és prosztó gerillamarketing célravezető lesz. Mire észrevettük, már kiment vagy 30 helyre a mail ahová természetesen a büdös életben nem vihettem már semmit :D

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Akkor a hideghívást nem a boiler room-ból indítják, hanem a fagyasztóból?

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Volt valami figura LinkedIn-en, aki arról magyarázott, hogy az e-mail listás levélágyú milyen jó módszer még mindig. Elmesélte mekkora munkájuk van benne, és hogy szerinte a dolgozók nyomás alatt jobban teljesítenek.

Leírtam neki, hogy a nyomás alatt kiégetett dolgozóinak mennyire felesleges a munkája, és hogy fejlesztők és mérnökök komoly órákat szánnak a szabadidejükből olyan eszközök fejlesztésére, amik pontosan az ő csapatának a munkáját kívánják semmissé tenni.

Azt hiszem letiltott a g€c!be.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

"Te hülye húúúúhhhva, hát nem tudod, hogy én a balogmárk vagyok, a Hiéna??? Esedezz előttem, könyörögj a kegyeimért, nyald a(z aranyeres) seggem, hízelegj nekem, bókolj, árassz el szép szavakkal, írj hozzám verset, szerezz egy kétfelvonásos operát a dicsőítésemre, mert szeretem magam hatalmi pozícióba képzelni, és itt nekem kijár a hatalom érzete, hogy a visszejelölés kegyét mint egy darab száraz kenyeret odavethessem eléd!
Mi?? Hogy nem estél annyira hasra a skilljeim előtt, hogy egy beégetett standard mondatnál többre taksálj??? Na majd jól utánajárok, hogy ki és mi vagy, úgysincs életem, vagy utánad kutatok vagy a hupon vagyok, szóval most jól kinyomozlak, aztán meg hatalmasat kacagunk rajtad a hasonszőrű szandizoknis számítógépes barátaimmal! Aztán majd megtanulod! Igen!"

Ja, semmi, csak bekapcsoltam a fordítógépet. ;)

lock

btw hogy erdemi kontent is legyen, ugyebar a recruiter ha nem hajlando kifizetni havi par eurot munkaeszkozre (linkedin premium), akkor csak ugy tud networkot epiteni, ha bejelol mindenkit, es vegigturja a kontaktjait

szoval ja, Hiena kegyet gyakorolna a visszajelolessel, no sarcasm intended

Ha csak trollkodni járnék ide, megkérdezném, hogy ha kegy felvenni egy fejvadászt ismerősnek, hogy általa nyitott pozíciókról értesüljünk (sőt, inkább divat kifigurázni), akkor ezek alapján te hány éve jársz közösen nyaralni azzal a senior prémium fejvadásszal, aki azt a 3 hónapos szégyenfoltot intézte a karrieredben? Mert erről nem sok blogbejegyzést láttam, viszont a másik MS a scrum mastereket VP poziért és fizetésért veszi, vagyis vagy a próbaidő vége előtt gyorsan kellett lépni (proxyn tiltva volt a hup?) vagy megérezték, hogy olcsó hús esett be és ők gyakoroltak kegyet, hogy igent mondtak. Legalábbis a munkaidőben történő masszív hupos jelenlét könnyen lehet a hozzánemértés vagy a sértettség jele.
De mivel nem trollkodni járok ide, hanem a közösségért, értelek és szép napot.

Ne is mondd, a "harom honapos szegyenfolt" baromi erdekes melo volt, sajnalom, hogy a megszokottol eltero idobeosztas miatt kenytelen voltam valasztani a csalad es a munkahely kozott. Szerintem jol valasztottam a csaladdal, de azt nagyon sajnalom, hogy nem lehetett ugyanazt a munkat ertelmesebb idobeosztassal vegezni. :(

A kommented nagy reszere sajnos nem tudok reagalni, mert tobbedszeri olvasasra is csak egy gyerekes vagdalkozasnak tunik (persze biztosan kiderul majd a valaszodbol, hogy ez miert az en hibam :)), de az alapveto tevedest azert kijavitanam:

> megkérdezném, hogy ha kegy felvenni egy fejvadászt ismerősnek

Nem kegy. Van egy csomo fejvadasz ismerosom LinkedInen, nagy reszet eloben is ismerem. Azt viszont merhetetlenul igenytelennek tartom, hogy valakit ismeretlenul bejelolsz egy kozossegi halon, be sem mutatkozol, spamet kuldesz neki, es mindezt azert, mert nem volt penzed megvenni a recruitereknek valo LinkedIn accountot. Ja, es mindezt ugy, hogy a profilodon csak szerenyen a cold calling mesterenek tartod magad.

Kösz, ezzel feldobtad a napom.
Bár gelei kolléga lockolta a hozzászólásodat, ha kérhetlek máskor próbáld meg helyesen leírni a nevemet. Tudod, nagybetű, elválasztás, régies betűkapcsolatok kiírása. Ha már egyszer utánakerestél, akkor legalább helyesen másold be. Ha meg úgy vélted, hogy ilyesfajta torzítással elkerülheted a Ptk. 84.§ ide vonatkozó részeit ki kell, hogy ábrándítsalak. De ezek a te skilljeid...

Viszont, hogy a móka megmaradjon:
Trey, a Ptk. 75.§.(3)-nak megfelelően, hozzájárulok a személyes adatom ezen szálban történő nyilvánossá tételéhez. Kéretik egysíkú fórumtársunkkal szembeni esetleges retorzióktól eltekinteni.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Meg kell követnem magam. Már értem mire gondoltál amikor aranyér gyógyszereket soroltál fel a másik topicban (tudod, a lopósban ;)). Te azt hiszed, hogy valaki csak akkor nem jön fel a hupra, ha fizikailag vagy egészségügyileg akadályoztatva van. De az igazság az, hogy pusztán csak vannak emberek, akik nem itt laknak, vagy nem itt próbálnak meg kiteljesedni vagy háttértáncosokat toborozni az unalmas életükhöz, stb.

Az egysíkú kifejezéssel meg vigyázz, ne süsd el túl korán, mert akkor milyen jelző marad annak, aki nyilvánosan dicsekszik jogvédett tartalomhoz való illegális hozzáféréssel; aki egy robots.txt-t nem képes a '96-ot idéző kis honlapjának csinálni; vagy aki olyat ír magáról, hogy Józsi vagyok, a raptor. Mert ezeket se nevezném ám magasröptű skilleknek.

Viszont ha már ennyire kened-vágod a jogot, segíts kicsit, a jogvédett fizetős tartalomhoz való illetéktelen hozzáférés melyik Ptk/Btk paragrafust is sétri?

"nyilvánosan dicsekszik jogvédett tartalomhoz való illegális hozzáféréssel"
Kérlek ezt pontosítsad. Hely, idő, tartalom, stb. Túl sok volt, hogy mind fejben tartsam.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "