Monitor kalibráció

Sziasztok !
Van egy Spyder monitorkalibráló eszközöm és a Windows rendszeren bármilyen profi részletes "fejlett" beállításban legrosszabb esetben 15-perc elteltével végez a művelettel, de Linuxos alkalmazásokkal (Gnome Color Manager vagy a DisplayCAL maratoni hosszúságú ideig tart a kalibráció. A legegyszerűbb is 45 perc, de ha tuti beállítást szeretnék akkor 4 óra (!) kellet neki, ráadásul hagyott némi kívánni valót magaután :(

Van valakinek tapasztalata? Esetleg van más alkalmazás, amivel rövidebb ideig tart ez a procedúra? Netán még jobb is?

Hozzászólások

Üdv,

Nekem is egy spider 3 kalibrálóm van és ha a displaycal-al a profil+kalibrálás opciót választom akkor kb. hasonló ideig tart. De tudsz olyat csinálni hogy ha csak a kalibrálást választod akkor rövidül az idő, illetve van egy olyan beállítás is hogy a kalibrálást milyen minőségben csinálod(low,medium,high). Ha ezt állítgatod akkor rövidebb ideig tart, cserébe kevesebb sample-el lesz kalibrálva a monitorod.

Nekem még régebbi, 2-es van :) de semmi bajom vele, addig amig nem lesz egy LED-OLED monitor.
Ez nem fenyeget :)
A csak "kalibrálás" beállítást nem találtam.

Összehasonlítottam a Windows-app által generált icc-t, és amit a DisplayCAL csinált.
Durva a különbség a DisplayCAL javára.

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Teljesen normálisnak hangzik, bár nem írtad, hogy a Spyder melyik verziójáról van szó? Ha nem akarsz órák hosszat várni, akkor kisebb mintával kell kalibrálni vagy beruházni egy modernebb darabra, ennyit tudsz tenni. :) Egyébként ha csak profilozni akarsz és nem akarsz 3D LUT-ot is generálni, akkor bőven elég a default beállítás, ami DisplayCAL-nál 175 minta ("auto-optimized").

a 15 perces kalibráció csak parasztvakítás.

Nekem egy color munki smile van, a saját windows-os cucca tud ilyen gyors kalibrációt, de az semmire sem való.

egy normál kalibráció bizony minimum 1 óra. Cserébe ezt nem kell hetente megcsinálni,
csak akkor, ha cseréltél VGA-t (vagy drivert), monitort, vagy kábelt a kettő között.

szerintem.

--
zrubi.hu

Lefutott a 2,5 órás kalibrálás, az RGB-t és a fényerőt hozzáhúztam előtte. Igen pöpec lett. Utána olvastam. Az eszköz érzékelője sokat, számít a sebességben. Valamint van benne egy "processzor" ami típusból adódóan nem a leggyorsabb. Szóval közepes (normál) kalibrációesetén lett ez e 2,5 óra.
Szerinted, ha a legjobbat választom és rászánom a ~4 órát :) érezhető lehet a differencia?

--
Karesz
www.fotokaresz.hu