USB meghubbant...

 ( apal | 2019. február 28., csütörtök - 20:48 )

Van egy USB3-Ethernet adapter, amit ha egyik USB-A 2-es csatlakozoba dugok akkor minden oke, de ha a masikba (ami konkretan egy USB2-es hub egyik vagy masik csatlakozoja) akkor nem mukodik csak ugy. A dmesg szerint az enumeration elejen mar elekad (de konkret hibat nem irt ki). Ellenben ha csak ugy felig dugom be hogy eppenhogy legyen kontakt, akkor szepen megy - ellentetben mechanikailag annyira nem tartos a dugvany.

Akkor ezekszerint ez az USB3 vs. USB1/2 hardveres szintu csatlakozo-kompatibilitas az igy sikerult? Eszi, nem eszi, nem kap mast? :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez gyakori probléma, az oka az érintkezők elfáradása, kopása, elkoszolódása stb. Röviden "kontakthiba".

Melyik oldalon? Mindket cucc teljesen uj :/ Marmint oke, az egyik relative regebbi (2-3 eves) de kb 5-10 ki-be dugdosasra voltak eddig hasznalva a dowlink USB-A csatlakozoi. Az USB3-ethernet konvertert meg szoszerint akkor vettem ki a zacskobol.

De jaja, valoszinulag valami hasonlo lehet. En legalabbis naivan olyasmire gyanakszom hogy az USB3-as SS erparjaihoz tartozo csatlakozokat zarja rovidre valami az USB2-es csatlakozoban, es ezt kommunikalja le hulyen a rendszer es emiatt akad ki valahol.

Értem én, hogy mindkét cucc teljesen új, csak az egyik mégsem :)
2-3 év alatt lehet probléma egy érintkezővel, ha az egyrészt nem túl jó minőségű, mivel korrodálhat, másrészt el is koszolódhat. Meg lehet próbálkozni tisztítással, "megjáratással", ahogy meg lehet kísérelni egy jó minőségű toldó közbeiktatását is, akkor ugyanis a két eszköz nem közvetlenül találkozik a másikkal - ez utóbbi is szokott segíteni (nem vicc), ráadásul ez megoldást jelenthet a vélt rövidzárra is.

Jaja, ez lesz :) Nyilvan nincs tragedia meg hamar ra tudtam jonni hogy mi a wtf van - csak annyi volt hogy epp' terepen voltam es orultem hogy egy hub pont van nalam. Megnezem majd A-A-val is meg masik hubbal is majd a napokban.

Viszont felmerult (pont ezen projekt kapcsan) egy olyan hogy pont USB-host csatlakozot (A aljzatot) kell majd raforrasztani nyakra. Es akkor kerdes hogy milyen fajtat vegyunk hogy tenyleg jo legyen.

Kérdés, hogy USB 2.0-s host lesz, vagy 3.x?
2.0-s esetén bármilyen 3.x-es csati jó lesz, csak az SS pineket NC pinként kell beforrasztani. Így gyakorlatilag az USB3.x-es eszközök SS pinjei még véletlenül sem záródhatnak rövidre.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Kozben kiprobaltam egy masik (immaron tenyleg szinten frissen kibontott) USB2-es hubbal ezt a konvertert - es ott is ez van. Ellenben kicsit azert mertsem, mert nem ~masfel mm-t kell kihuzni hogy menjen hanem csak eppenhogy (azaz kb fel mm-t). Erre mondhatjuk azt hogy ez egy stabil hurra!

Lereszelsz a csatlakozóból ~fél/másfél mm-t és minden rendben lesz. Vagy elsétálsz a legközelebbi hulladékudvarba.

Marmint hozzatoldok ~fel/masfel mm-t :)

Igazad van. :-) De a séta a legjobb megoldás. Tisztább, szárazabb érzés.

Azert mindent is kidobni nem akarok :) Mindenesetre tanulsagnak erdekes ez az egesz.

Akkor ügyesen beletaposol az aljára egy papírlapot, és az nem engedi beljebb a dugaszt.

+1


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.