Ha engeded, hogy a fiúk bírkózzanak, akkor toxikus férfi vagy!

Babázzanak inkább! A Gillette új reklámja a termék népszerűsítése helyett a férfiakat akarja kioktatni. Ezen most felhúztam magam!

Itt lehet diszlájkolni:

https://www.youtube.com/watch?v=koPmuEyP3a0

Már csak 13 641 000 diszlják és leelőzi a Youtube rewindot! Hajrá! Meglesz az, ha mindenki hoz magával még egy embert!

Hozzászólások

Nekem a fiam és a lányom is birkózik, sőt a lányom még jobb is benne, eddig 3 arany érme van, a fiamnak "csak" 1. Akkor ilyenkor mi van!? :-)

Tehát szerinted az már lányos viselkedésre tanításnak számít, ha az apuka szétszedi a verekedő gyerekeket és arra tanítja őket, hogy ne erőszakkal oldják meg az ellentéteket? (ez történik a videóban)

> Ezen most felhúztam magam!

Akkor most lemész az utcára és megversz valakit vagy babázni fogsz?

> Tehát szerinted az már lányos viselkedésre tanításnak számít, ha az apuka szétszedi a verekedő gyerekeket és arra tanítja őket, hogy ne erőszakkal oldják meg az ellentéteket?

Ha soha nem hagyják a fiúkat biztonságos keretek között verekedni, akkor igen.

> Akkor most lemész az utcára és megversz valakit?

Ez mégis hogy jött ki?

Eddig csak a hideget olvastam a reklamrol, most megneztem; nagyobb ennek a fustje, mint a langja...

Mondanivaloban korrekt, mondjuk altalanosit a ferfiakra, ugyhogy szexista, meg a gyerekek is inkabb tunnek ugy, hogy jatszanak, es nem verekednek, de mondjuk a bullying az jogos (kar, hogy ez sem ferfi sajatossag), szoval maradt a cat calling, az viszont tenyleg gaz.

Hat vegulis igy szemlelve a dolgot tenyleg jogos a felhaborodas.

Szerk: mansplaining? Vagy mittudomen hogy hivjak, mikor a fonok osszefoglalja, amit a kollegano mondott... hogy engem hanyszor kellett a kollegaknak tolmacsolnia ugy, hogy a product owner is megertse... :)

Mondjuk ott inkabb az volt a gond, hogy nem voltunk egy hullamhosszon, masok azert szerencsere jobban ertettek, hogy mire gondolok.

Nem mellesleg ezek az "azt hiszem arra gondol a kollega, hogy..." mondatok eleg gyakran elhangzanak professzionalis kornyezetben, ezen nem szabad megsertodni.

Valoszinuleg ezert sem ertett meg sokszor a PO-nk ;)

(Amikor hangosan gondolkodom, akkor elegge csapongo tudok en is lenni, ahogy menet kozben asszocialok mindenfele. Ha meeting kozben kezdek el gondolkozni, amire azert meglepo mondon neha van pelda, akkor tenyleg nem art osszefoglalni, hogy mi is hangzott el.

Es ezt jobb egy masik feltol hallani, ez egyben fel is meri, hogy mennyire sikerult megerteniuk az okfejtest, a kovetkezteteseket, a logikat).

nekem erre mindig a startup-os rendezvények elevator pitch-ei jutnak eszembe, legtöbbször órák-napok beszélgetései kellenek ahhoz, ezerféle emberrel, hogy a SAJÁT project-jükről el tudják mondani a lényeget a résztvevői 1-2-5 mondatban. ezt fűszerezzük meg pár szakszóval, egy nem tökéletes hasonlattal, 3-4 utalással előző történtekre, akármi, és máris totál követhetetlen. nem nem specifikus, rengeteg programozó hivatkozik olyan logikai lépésekre, amivel egy átlag ügyfélnek sose volt dolga.

mansplaining-re: az átlag programozót és sok designert is úgy kellett fordítanom az ügyfélnek, hogy nemre korra fajra színre szagra tekintet nélkül meg se vártam, hogy az ügyfél kérdezzen, ahogy picit is üveges lett a tekintet, indult a fordítás. ez nem mansplaining, de biztos van olyan, akit lenéznek a kollégái, meg is érdemlik, rengeteg rohadt jó ötlet megy a levesbe, vagy kerül ellopásra, és hülyék kerülnek előléptetésre.

helyett a férfiakat akarja kioktatni.

ezek szerint nem teged szolitott meg a video.

Ezen most felhúztam magam!

hulye ur hisztizik...

--
O1G

Egeszen sotetnek kell lenni ahhoz, h ember erre kovetkeztessen.
Dehat (egyelore) szabad orszag, meg szabadon futkoshatsz:)

Iróniadetektor nálam kétes értékeket jelzett, és azért nem ártana megpróbálni a másik gondolatmenetét megérteni, akkor van esély közös nevezőre jutni. Leszólni, bezárni, hát, egy pontig jó ötletnek tűnik, aztán megtelnek a börtönök, dobozok, táblázatok, és esetleg te is felkerülsz egy listára.

Elsőre felhúztam magam én is, aztán esezmbe jutott, hogy a Berkshire már eladta a Procter and Gamble részesedését, így nem érint. Mert önmagával az üzenetével és stílusával sincs baj, üdítő kivétel a PC-szarlavinában.

aztan majd lesz egy gyereked akit naponta megruhaz az osztaly bikaja es buszken huzod ki magad, hogy na igen..az en fiam ferfi.. :DDD

Esetleg megvizsgálhatod ilyen helyzetben, hogy mi az oka, amiért a gyereked prédává vált.

Mert hátha nem csak arról van szó, hogy pechére kifogott egy trógert. Hátha tényleg úgy viselkedik, amitől később is, rendre meg fogják őt találni az agresszívabb viselkedésűek.

Hátha nem safe space-t kéne követelni, hátha meg kéne próbálni gerincet meg izmokat növeszteni, hogy többet kibírjon a gyerek sérülések nélkül. Persze a végén úgyis mindenki meghal, szóval tökmindegy. De fel a fejjel: majd a kukacok megadják a végső safe space-t! :)

Ha prédává tud válni, akkor meg is érdemli amúgy? Menjünk visszább: van az a mondat, amiért szájba lehet vágni valakit?

Nekem elég volt csendben ülnöm, és pusztán azzal, hogy jó eredményeim voltak bizonyos tárgyakban, préda voltam, rohadtul egyértelmű módon, utólag a másik fél által belátott módon azért, mert eszméletlenül feszítette őket, hogy nem értik, pedig példám mutatja, hogy lehetne / kéne. Kaptam úgy a beszólást, fenyítést, hogy nem egyszer én magyaráztam el embereknek, amit nem értettek, éééés még tőlük is jött néha beszólás. Mondom, úgy, hogy nálam jobban senki nem volt elfoglalva a maga dolgával, azt is 1 hónap késéssel vettem észre, hogy valaki megbukott és már nem osztálytársam, volt mindig jobb olvasnivalóm.

(A safe space ezen módon viszont a másik hülyeség, mielőtt valaki elkezdené...)

"Ha prédává tud válni, akkor meg is érdemli amúgy?"

Érdemli -- nem érdemli, szerintem ez nem jó kérdés. Megérdemli a szenvedést, a halált minden élőlény? Talán nem. Mégis mindenki meghal egyszer.

A világnak vannak bizonyos jellegzetességei, van egy működési elv, ami erősebb bárkinél, és ha erről nem veszünk tudomást, akkor több kellemetlenség érhet, mintha a körülményekhez igazodva próbáljuk megúszni a lehető legtovább -- mert úgysincs más választásunk.

"Menjünk visszább: van az a mondat, amiért szájba lehet vágni valakit?"

Erre sok esetben még az sem tudna válaszolni, aki a szájbavág. Érdekes módon valamiféle hierarchia mindig kialakul, mindenféle közösségben, és ahogyan azt egy bizonyos Schjelderup-Ebbe nevű illető megállapította, ha egy közösségbe új tag érkezik, akkor nagyon hamar ki fog derülni, hogy az adott hierarchiában hová tartozik ez az új tag, sőt, a hierarchiában élők számára sokkal fontosabb, hogy stabil helyük legyen, mint az, hogy feljebb kapaszkodhassanak.

A te esetedben talán éppen a magadnak valóság, az önként vállalt izoláció lehetett az, ami piszkálta a csordaszellemre fogékonyabbak csőrét. Talán ha kicsit többet haverkodtál volna velük, csak úgy, akkor öntudatlanul is a saját "törzsükhöz" tartozónak ismertek volna el, és nem lett volna ingerük arra, hogy kellemetlenkedjenek.

sokszor ok nelkul, de olyan ok is lehet amin nem tudsz valtoztatni.
pl. szemuveges vagy vmi serules, btegseg esetleg borszin.

a safespace es testi epseget fenyegeto tamadasok eleg kulonbozo problemak.
ezzel az erovel minek a rendorseg? akinek nagyobb a mordalya az el tul, az lesz gazdagabb.
valoszinuleg meg mindig lohaton kozlekednenk, ha a kor kockai a tanulas helyett a gymbe jartak volna :DDD

most érdekes élni, mert világ szinten is az játszódik le, ami egyesek gyerekkorát és majd utána felnőttkorát jellemezte (felületesen): a "rosszfiús" hozzáállás a népszerű rövid távon, de nem célravezető hosszú távon, lásd még általános iskolás osztálytárs zsigulis facebook profilképe, 2016-2017 környékén, csak ugye ezt a 7-8 éves gyereknek nem mondják el, illetve mondják, de olyan hihetetlenül, hogy teljesen más erőviszonyokat lát a jövőre kivetítve (én speciel tudtam, hogy rohadtul nem fognak sehova se eljutni ezek az emberek, főleg nem ezzel a viselkedéssel, de pont hogy a közepesebb tanulási képességekkel rendelkezők lepődtek meg egy-egy osztálytalálkozón).

"sokszor ok nelkul, de olyan ok is lehet amin nem tudsz valtoztatni."

Az a "titok" nyitja, hogy fel tudd ismerni, mikor vagy olyan helyzetben, amikor prédának minősülsz. A második lépés, hogy kiderítsd és megértsd, hogy mi az, ami konkrétan prédává tesz az aktuális szemétkedők számára. Mint fentebb írtam, egy lehetséges megoldás, ha még idejében, nyíltan, lazán haverkodni kezd az ember, amikor új környezetbe kerül. De sosem megalázkodva, soha nem azt éreztetve, hogy te bárki kegyeit keresed. Nem kell túlzottan erőszakosnak sem lenni, mert akkor a csoport alfái kényszerítve lesznek a fokozottabb agresszióra.

Ez egy képesség, amit fejleszteni kell, mert nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ne csak túlélj, hanem élhess.

"a safespace es testi epseget fenyegeto tamadasok eleg kulonbozo problemak."

Nem annyira különbözőek, mint gondolhatnánk. A kezeletlen lelki nyomor előbb-utóbb manifesztálódik, és ebből lesz aztán a sorozatgyilkos, a KKK, az SJW meg az "antifa", meg az öngyilkos merénylő és a többi efféle szenny. A safespace egy olyan modern hazugság, ami bizonyos okokból éppen kényelmesnek tűnik, de ahelyett, hogy a többiek elmagyaráznák, miért ostobaság úgy tenni, ahogy az Erik a viking című filmben tették az atlantisziak, kontraproduktív módon csak csúfolják az egyébként valóban elképesztően ostobán viselkedőket. Ennek az az oka, hogy egyik fél sem gondolkodik, és meg sem próbálják objektíven elemezni és megérteni a világ összefüggéseit, hanem valamilyen dogmából indulnak ki, legyen az valamiféle nacionalizmus, a "liberalizmusnak" nevezett anarchia, vagy valamiféle élettagadó vallás, mint az iszlám vagy a kereszténység, és úgy próbálják torzítani a világot, hogy megfeleljen a dogmáiknak.

"ezzel az erovel minek a rendorseg? akinek nagyobb a mordalya az el tul, az lesz gazdagabb."

Szívesen elmagyarázom.

A totális anarchiában mindenki mindenkinek farkasa. De még a legerősebb bitangnak is fájhat a foga vagy balszerencséjére eltöri a lábát. Ilyenkor hasznos, ha van kihez fordulni. Igen ám, de amíg valaki kitanulja a gyógyítást, megtanul finom ételeket főzni, gondozza az állatokat, akkor nem marad ideje arra, hogy a hadakozással foglalkozzon. Ha a "harcosnak", az orvosnak, a szakácsnak, a pásztornak van annyi esze, hogy belássa, hogy együtt többre mennek (a harcos a védelemért cserébe kap finom kaját, a többiek pedig biztonságban élve megtanulhatnak házat építeni, növényt termeszteni, megérthetik a matematika alapjait stb.), akkor a törzsük erősebb lesz a konkurens törzsekénél.

Azért kell a rendőrség, hogy ne neked kelljen minden egyes pillanatodban a javaidra, az épségedre vigyáznod.

Az egész videóban számomra az a legszebb, hogy a bemutatott "áldozatok" közül még a felnőtt nők esetén is másoktól (a férfiaktól) várják (el) a helyzet megoldását. Mert a nők nem tudják megmondani, hogy ez vagy az nem jó, és hogy ők ezt kikérik maguknak... Elvégre ők tehetetlen kis virágocskák. (Ja, nem, ők erősek és függetlenek, és bármit meg tudnak csinálni, amit a férfiak.) Ennyit a tárgyiasításról.

- - -
TransferWise