Razer Huntsman - rgb control linux alatt nem megy

Sziasztok!

Megetettem azt, hogy Razer Huntsman gamer billentyűzetet vásároltam a Vulkan API korszakában, de mivel Debian linux az alapvető környezetem, így már megbántam. A lenyomás érzése, kattogása, leütés érzékelése nekem tökéletes, de nem olcsó (hosszútávra terveztem) és alapvetően májkroszoft beállítottságú a cég. Az RGB világítás vezérlése azonban jelenleg csakéskizárólag a windowsos kliensével vezérelhető. Defaultként amit nem lehet felülírni 2 színárnyalat között "hullámzik".

Ha jól értelmezem a neten olvasottakat:
-A korábbi razer mechanikus RGB-s billentyűzetek a "Synapse 2" metódust használták a a színek változtatására. Ennek van is megfelelője linuxra, Openrazer néven fut, és sok razer típust támogat is)

-Azonban ez az új optikai érzékelős (a régi optocsatoló) mechanikus billentyűzet már sajnos egy modernebb módszerrel történik az RGB ledek vezérlése, Synapse 3 at használ és visszafele nem kompatibilis. Gondolom több éves fejlesztés lehetett :)

-Ha a billentyűzetet bekapcsolt gépre kötöm, biosban turkálok vagy jelen esetben pl linux alatt használom, akkor az alapértelmezett módon lassan odavissza játszik 2 szín között. Ez unalmas nem ezért vásároltam ilyen drágán kattogós mechat :)

-Egy libvirtes virtuális windowsos kliensbe téve, amint elindul razer szoftvere de csakis akkor és onnantól már természetesen működnek az egyedi világítás funkciók.

-(FÉLMEGOLDÁS)Jelenleg erősen fapados és erőforrásigényes módon de megoldottam az elképzelésemet. A linux hoston egy libvirtben futtatott win10-ből vnc klienssel visszamegyek a szerverre, és a kliensen full screenbe téve átviszi a billentyűgombokat, billentyűkombókat (alt+tab...), a linux host ra, a virtuális win10 ben meg ugye fel van csatolva az usb eszköz teljes egészében, a világítás is megy ahogy kell.

Mit tudok tenni linux alatt? Bármilyen megoldás érdekel.
Winehq adatbázis szerint felejtős, így crossover és társai is kiestek a megoldás pixiséből.

Segítségeteket köszönöm előre is.