VPN Kínából

Sziasztok!
Van valakinek aktuális tapasztalata arról, hogy Kínából milyen VPN-t lehet használni, amit nem fog meg a kínai nagy fal?
Egy hazai és egy kinti alhálózatot kellene összekötnöm 2-3 hónapra.

Hozzászólások

Azert vigyazz ezzel, konnyen bortonbe kerulhet ott valaki ezert. Ha cegrol van szo, akkor a hatosagoktol lehet engedelyt kerni (amit persze csak akkor adnak meg, ha a szolgalatok belelatnak a kommunikacioba: peldaul helyi szolgaltatot valasztasz).

Egyebkent keress ra, egy rakas VPN megy ott is! Sajat szerverre kapcsolodo HTTP forgalomba rejtett VPN-t biztosan nem szurnek (legfeljebb megfigyelnek).

> Sajat szerverre kapcsolodo HTTP forgalomba rejtett VPN-t biztosan nem szurnek

Ebbe ne légy olyan biztos:

Idea 2
I tried a slightly different approach: running a web proxy (polipo) on my server listening on 127.0.0.1:$port and using SSH port redirection (ssh -L) to access it

Again, this worked fine for a few minutes, but the packet loss returned. The GFW is clearly able to detect and interfere with SSH carrying bulk traffic.

Forrás: http://blog.zorinaq.com/my-experience-with-the-great-firewall-of-china/

Tehát elvileg nem a portot/protokolt nézik, hanem a pl. a VPN-re jellemző csomaghosszúságok alapján detektálják.

(ez volt 2006-ban, azóta csak durvább lett)

Kiínai ismerősöm Shadowsocks-ot használ, de írta pár napja, hogy már tesztelik a tűzfal új verzióját (azóta nem jelentkezett :D)

szerk.: tegnap előkerült, azt írta Shadowsocks proxyn keresztül netezik.

Esetleg softether TLS 443-as portra. Azt nem tudom, hogy meg lehet-e csinálni, hogy a 443-ra simán rámenve böngészővel valamilyen weboldal látszódjon és a VPN csak a TLS részben speciális URL-t lekérve induljon.