Kórháznak keresek monitort!

Fórumok

Sziasztok!

Keresek, kórháznak olyan céget/cégeket, ahol vannak "levedlett" monitorok.
TFT/LCD minimum 15"
D-Sub, vagy analóg DVI csatlakozós

40-45 db kellene.
A CRT monitortól, már ég a dolgozók szeme...

Bank, cég, bárki jöhetne!

Hozzászólások

Szerintem segítene, ha legalább megye szinten írnál helyszínt.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Javítható érdekes?

> Sol omnibus lucet.

Csak egyben érdekel ez a mennyiség, vagy ha van véletlen nálunk mondjuk 5 darab felesleges, akkor az is?

Ingyen kellene?
Ha pici pénz lenne rá, akkor már garisan is vehetnétek használt monitorokat br 12ezer/darab környékén.

Nem a kedvedet akarom elvenni, de: https://index.hu/belfold/2016/06/08/teveket_adomanyozott_volna_a_korhaz…

Egyébként pedig szerintem ez nem olyan egyszerű. Ha te viszed oda a monitorokat, akkor védd be magad: kell valami papír, hogy milyen állapotban adtad át, és hogy garanciáért és bármilyen meghibásodásért nem vagy felelős.

Csak egy példa: odaviszel régi monitorokat, az egyik kigyullad és jelentős anyagi kár keletkezik a tűz miatt, ugye nem akarod, hogy bepereljen miatta a kórház? Csak a te érdekedben mondom...

+1 Sajnos bürokratikus, állami rendszerben nem úgy van, hogy "Ja, ha a munkahely nem szerez be, majd én hozok, hogy a dolgozónak jobb legyen!"! :(

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Mondjuk kérdés az, hogy ha van egy olyan hely ahol lenne mittudomén ~40 darab 15-17" -os régi, de működő LCD monitor, ami csak és kizárólag azért kerül majd
be a zúzdába, mert selejtezés van és elvitetik, azokkal vajon mi lenne a helyzet ? Tehát ezek nem javított monitorok, hanem csak úgymond "le lettek cserélve + emiatt kihasználatlanságból (vagy valami hasonló) -> mennek megsemmisítésre.

Gondolom ezekkel is ugyan az lenne a helyzet mint a javított TV készülékekkel. Valakinek valahol "garanciát" kellene vállalni ezekre.

Fura.

Anno nálunk komplett gépek mentek ki így ajándékozásba, bár nem kórházba, hanem alapítványokhoz, ide-oda. Ott nem voltak ilyen fenntartások. Bár az volt vagy ~4 éve. Azóta lehet változott valami.

Állami intézményben talán szigorúbb szabályok vannak, mint alapítványoknál.

De megjegyzem, ha nincsenek átvizsgálva a leselejtezett cuccok, akkor nagyobb kárt tudnak okozni, mint hasznot. Pl. ha a fele nem működik, akkor odakerül az elektronikai hulladék a szerencsés szervezethez, aki aztán szállíthatja el saját költségén a hulladéklerakóba. Szóval ezt is úgy tudnám csak elképzelni, ha előtte tesztelve vannak a kidobásra ítélt dolgok, és tényleg mindegyik működőképes, használható.

De lehet hasznosabb inkább eladni az egész pakkot egy olyan cégnek, aki ezzel foglalkozik (felújítja a régi dolgokat), és az így kapott pénzt eladományozni...

Haha.
Egyszer egy városi legenda szerint egy fejlődés, és az idealizmus mellett elkötelezett nagyobb hazai nem fővárosi megyeszékhelyen egyéb okokból egy delegáció vonult ki tévé stábbal együtt egy fogyatékosokat ellátó intézményhez.
És bizony az ellátottaknak melege volt. Meg az öltönyösöknek is.
El indult rögtön az önszerveződés, és annak jegyében hirtelen felindulásból klímát(/klímákat?) kívántak adományozni a szervezetnek.
Beszállt a város, egy pénzintézet, cégek, pár tehetősebb nem érintett, néhány alapítvány.
Hamar össze is jött egy kis pénz, de itt jött a csavar. Az intézmény kijelentette, hogy nincs jogcíme átvenni az ilyenfajta adományt. Emiatt ez leltáron felüli tétel lenne. Meg nincs pénzügyi jogkörük az üzemeltetésre, karbantartásra.
Pár hónap alatt, nyár végére, majdnem mire lement a kánikula sikerült is felszerelni egyet egy lelkes cégnek, munkadíj nélkül, csak bekerülési költségen.

Viszont a garanciához szükséges időszakos karbantartásra már máshonnan kellett pénzt elvonni.

Ez valahogy furán működik.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Engem a történetben az zavar, hogy ezt kurvára nem adományokból kellene fedezni.

Sajnos, jelen esetben a dolgozók életminősége pont nem érdekel senkit (ameddig nem állnak fel), de, igenis lássa az odajáró beteg és hozzátartozó, hogy nincs pénz alapvető higiéniás eszközökre, kötszerre, gyógyszerre vagy egyéb orvosi eszközre, hogy rohad az épület és közben ott van mellette a gyönyörű új stadion.
Ezt nem adományokból kell megoldani, nem is társadalmi munkával, hanem egy X-el.

Budapest lenne.

Régen minden más volt... ma meg minden a régi.

Volt ralatasom, hogy milyen iszonyat penz megy bele az egeszsegugybe.
Aranyokkal, es hasznositassal es elosztassal van gond es nem kicsi.
Ellenben senki szolni nem mer, mert a nomenklaturaba ha kidugod a fejed a kasza leviszi.

+1 Mikor biztonsági rendszer felmérésen voltam, akkor is panaszkodtak kórházban hogy ~100 pár kesztyű jut 1 betegre, valamint folyamatosan tűnnek el 100e-2 millió Ft-os eszközök: száloptika, műszerek, speciális fogók (amelyeket olcsó kínai utánzatra cserélnek időnként). Mennek magánpraxisba. Olyan "maffia" jellegű hálózat alakult ki ezeken a helyeken, ahol mindenki összejátszik (még a külső ételhordók is a csempészésben). Ezeken után semmin sem csodálkozom. Rohadt egy világ lettünk!

Azokat a normális dolgozókat sajnálom az egészségügyben, akik ebben nincsenek benne. Ők nem járnak BMW-vel és nem lődöznek állatokat külföldön helikopterből vagy utaznak Afrikába és töltik fel a képeket Facebookra (ahelyett hogy mondjuk itthon a kiírt szülésüket levezetnék, amire már felvettek több százezer hálapénzt). Legutóbb az ügyelet hétvégén rossz kórházba küldött minket kislányommal, ott derült ki hogy nem ők ma az ügyeletes kórház, de nem küldtek el, hanem kerítettek egy belgyógyász hölgyet, aki nagyon segítőkész volt és felírt gyógyszert. Akartunk adni neki 5e Ft-ot, de nem fogadta el a fiatal doktornő. Manapság ilyennel is ritkán találkozom (ez a Bethesda Gyermekkórház volt)