Free/Open Source iPhone billentyűzet krónikus félreütőknek magyar ékezetekkel

 ( milgra | 2018. november 17., szombat - 10:11 )

Csináltam egy ingyenes, open-source iPhone billentyűzetet ami hasznos lehet nagyujjúaknak, gyakori félreütőknek és magyar ékezeteket használóknak is.

Három nagy problémám van a gyári billentyűzettel illetve az összes többi külsős billentyűzettel is:

1. Minden létező szoftveres billentyűzeten a gombok éltől-élig összeérnek és a találkozási élek környéke szürkezóna : nem tudod hogy melyik gombhoz fog menni az érintésed a kettő-három környező gomb közül. Ezt úgy hidaltam át hogy a szürke zónákat halott zónává alakítottam, ha ide megy be az érintés akkor a billentyűzet figyelmeztet és kivilágítja a környező billentyűket amiket valószínűleg szerettél volna megnyomni, és eldöntheted hogy mit akartál. A halott zóna nagysága állítható.

2. Állandó page/key switching. A mondatvégi és mondatközi írásjelek miatt állandóan nyomkodni kell a szimbólumlapra váltást, továbbá az ékezetek keresgélése is nagyon lassítja a gépelést. A leggyakrabban használt írásjeleket a space alá raktam egy sorba, az ékezetes karaktereknek pedig van egy fölső sora ami ki/be kapcsolható a jobb alsó gombbal.

3. A force touch-ra tapipaddá alakuló billentyűzet egy nagyon jó ötlet csak az őrületbe kerget : sosem tudom pont arra a karakterre állítani a kurzort amelyikre akarom mert az ujjam felengedésekor odébbugrik valahova. Ezt úgy oldottam meg hogy sima swipera fél billentyűnként egy karaktert megy odébb a kurzor, így pontosan adagolható.

Akinek nem tetszik a billentyűzetkiosztás és az ékezet sáv tartalma, az kedvére átkonfigurálhatja az egészet ( a gyári billentyűzet segítségével ),az ékezet sáv akár két képernyőnyi széles is lehet.

a project github címe : https://github.com/milgra/fatfingerskeyboard
app store link : https://itunes.apple.com/hu/app/fat-fingers-keyboard/id1441263425?mt=8
app home : http://www.milgra.com/fat-fingers-keyboard.html

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez már egyszer szerepelt a blogban, nemde?

"Csináltam egy ingyenes"

In-App purchases. Nekem ez nem tűnik ingyenesnek.

--
trey @ gépház

Közben telepítettem és csak donate opció van ami apple éknél szintén in-app purchase, mert ugye rajtuk megy keresztul

Gondolom ingyenes, de van reklám (valamiből meg kell élni) aztán lehet reklámmentessé tenni (valamiből meg kell élni)