W10 új felhasználó

 ( kovi | 2018. október 16., kedd - 21:23 )

ha új felhasználót hozol létre W10 alatt a legfrissebb verzióban, akkor az új felhasználó reboot után *kérdések nélkül* beáll teljes telemetriára, teljes felhasználói élményre meg a teljes tökömtudja full-mire. MS accounttal rendelkező *supervisor* felhasználóról szólok, W10 home és Pro esetén. reprodukálhatóan, több gépen. Enterpriseon majd megnézem, de szerintem ott is így lesz.

nagyon fasza, egyre jobb! :/ figyelj rá te is: pl. preinstall után létrehozott usernél lehet gépészkedni. bár a tököm se hiszi el hogy egy kirajzolt nyilat arébb húzva 5mm-rel, ott megnyomva az egér gombját minden alapszintű telemetriára áll.

MS kabbe te is. tövig.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

De ha legalább ki lehetne kapcsolgatni a felesleges baromságokat. De pl. a frissítéseket hiába tiltom le, meg állítom le a szolgáltatást, pár hét múlva sutyiban visszakapcsolja...

jaja, a services.msc-n minden általam állított dolog visszaáll defaultba főverzió frissítéskor :/
amikor először és váratlanul ért az nagy szívás volt egy-két helyen.
gondolom az egésznek annyi az oka, hogy a frissítési szolgáltatás visszaálljon anélkül, hogy kizárólag azt piszkálnák meg. elég átlátszó amúgy ha így van.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ez a főverzió frissítés is agyfasz; ha egyszer le van tiltva a frissítés, akkor miért is frissít bármit? A szörnyű, hogy a C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts-ba hiába vannak felvéve az ms domainok, ugyanúgy frissít... Persze lehet, hogy felvenni nem volt elég őket, de nem jöttem rá, hogy mit kéne még csinálni. Vagy lehet, hogy nincs feléve valamelyik domain.

Marmint ,hogy host file-bol akarod tiltani?

Az mar regota nem ervenyes egy csomo servic-re. Ha valamit tiltani akarsz akkor firewall szabalyt neki.

Ezt nem tudtam, a windows nem az én asztalom. Thx a felvilágosításért. (Lehet firewall szabályból tiltani a windows update-et?)

Hát persze hogy lehet.., - bár esetleg egy új szabállyal a kitiltott szervizet rövidessen újra kiengedi. Vagy csak egyszerűen "visszazöldít".

:)

A tűzfal a Windows-t védi, - és akár tőled is, - ha megítélése szerint káros vagy az egészségére.

Hat FW szaballyal meg nem talalkoztam ami update utan megvaltozott volna.

Nem update után... - Konfigurálás és beállítás után, néhány nappal. - Mondjuk letiltom a XBox fw-szabályt, néhány nap múlva megnézem és zölden vigyorog ismét, és van még pár, ami így viselkedik.

Na, fasza... :/

Az a baj, hogy a windows káros az én egészségemre és nem fordítva. :(

Én gpedit.msc-ben (Computer Configuration->Administrative Templates->Windows Components->Windows Update) lőttem ki az automatikus újraindítást. Azóta napokat várakozik a winem és szinte könyörög, hogy újra kellene már indulni, de kb ennyi. Szerintem a win update-et is ki lehet így lőni (még nem próbáltam). Mindenestre az újraindításos policy-k megélték már a 1709 és 1803-as upgrade-et is és nem változott vissza defaultra semmi. Extrém esetben a "Specify intranet Microsoft update service location"-nek megadsz valami kamu update szerver címet és ekkor nem tud honnan frissülni.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.