Web Control Panelt de melyiket?

 ( Doky | 2018. október 14., vasárnap - 14:29 )

Üdv!

Saját magam céljára keresgélnék valami panelt, hogy ne kelljen állandóan consoleozni.
Ki melyik ingyenes!! panelt ajánlja?

Jelenleg Plesk -et használok, nagyon profi az tény, nem is kell ennél több, de havi 2500ft körül drágállom és fölöslegesnek tartom saját magam céljára, amit szerintem bőven kielégítene egy ingyenes panel is.
Kinek mi a bevált ami elég jó, és komplett, tűzfalat kezel mindent?

OS az akár lehet Debian is, akár CentOS is.
Jelenlegi kombóm az Centos+Plesk.

De mivel VPSen használom 1 kattintás egy debian telepítés, ezért nem határolódok el semmitől sem. Ami stabilabb azt használom.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ISPCP Omega
ISPConfig
GNUPanel
OpenPanel
VirtualMin
i-MSCP
Centos WebPanel
VHCS

Oks.Centos WebPanelt hasznaltam, az azert eleg sok memet megesz, mig mondjuk Plesk 800at, Centos Web Panel kb 2giga felett..
De ingyenesben eddig CentOS Web Panel volt a legfejlettebb.

+1 sok ispconfig 3

Ehhez a listához még hozzácsapnám a VestaCP-t. Csak pár órán keresztül teszteltem, de elég szimpi volt és még aktívnak mondható a fejlesztése.

Simán webmin is jó lehet. Több vm-et össze lehet kötni egymással.

----------------------------------------
o.-

sub

Régen minden más volt... ma meg minden a régi.

VestaCP

Én is a Vesta mellé tenném le a voksomat, mert a sok apache megoldás helyett Nginx-et használ, ami (számomra) sok szempontból előnyösebb: https://vestacp.com/
Nem hibátlan, de egész jól működik. Let's Encrypt-et támogat, nem neked kell bajlódni vele.

+1
Szűz szerverre felpakol mindent, ami kell neki.

Van egy aktívabban fejlesztett, ígéretesnek tűnő forkja: https://github.com/hestiacp/hestiacp

Dobta a CentOS-t és elkezdték kibogozni a hibáit.

Kicsit más műfaj, de ha Apache/Nginx + PHP + MySQL stackre van szükséged, akkor tekintsd meg a RunCloud-ot is, nekik még van ingyenes csomagjuk (a konkurens ServerPilot / Moss.sh már csak időkorlátos trialt kínál). Kb fél éve használom játszós projektekhez / fejlesztéshez, nagyon patika.

Probaltam nemrossz, viszont levelezoszerver nincs benne, az viszont kell sajat mailnek :)

Ahol mail is kell, ott Virtualmin-t használok. Ha többféle/frissebb PHP verzió(ka)t szeretnél, Debian alatt ezzel, Ubuntu alatt ezzel lehet könnyen megoldani. Ha meg Nginx-et szeretnél Apache helyett, arról itt van infó (egy hete teszteltem, működik).

Ha érdekel van egy félkész leírásom, kb. az ami neked kell, csak lxc-ben van a konkrét szerver...
Ha kéred átdobom...
Debian, I-MSCP, certbot, postfix, apache, sql, dovecot, stb...
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Régebben néztem a CentOS WebPanelt, akkor nem voltam elájulva tőle. Mostanság újra ránéztem és elég sokat feljődött. Pl. CloudLinux támogatás, ami számomra fontos.
Én ha ingyenesek közül választanék akkor mindenképp ez lenne az.

____________________________
www.rackoonet.hu - VPS, Webtárhely, SSL, Domain ...

Ha egyet kellene mondani, akkor ISPConfig. Annyi, hogy ez inkabb webhostingra van kitalalva.
Ugyanakkor telepitheted sima Debianra, a forraskod nyilt, akar egyedi fejlesztes is mehet bele. Repobol a "gyari" csomagokat hasznalja, nem egy nagy kaland, ha egy osszetettebb tuzfalat, IDS-t vagy hasonlot is szeretnel meg a szervertol.
Leirasod alapjan igazabol a Webmin jutott eloszor eszembe, csak nem volt szamomra egyertelmu, hogy milyen "panelra" gondolsz...

Hali!

Időközben a tavalyi bejegyzésemhez hozzátéve 1-2 dolgot..

CentOS -re: CentOs Control Panel a befutó
Debian -ra: i-MSCP / CSF kombó.

Időközben stabilitás miatt átálltam Debianra, tesztelgettem 1 pár napot i-MSCP -t, Ubuntun elég bugos, így marad a Debian. Nem mondom tökéletes, de próbáltam teszt vpsen a legtökéletesebb beállítást összehozni, úgyérzem sikerült, kb 10 napja fut elég stabilan minden, full magyar az egész, egy normál usernek bővest elég! Amit kell tudja, e-mail szerver/roundcube, aldomain kezelés, sql, ftp.. Amit hiányolok belőle, egy tűzfal kezelés, akár UFW, akár CSF.De ezt megoldottam kézzel, belőttem CSF-et arra ami lényeg, ssh user illetve root loginnál kapok e-mailt is a mail címemre.Megvagyok vele elégedve, elég gyors, nem eszi a memóriát sem, kőkemény 400mb memóriát esz meg durván 2 weboldallal.Nyilván ez függ látogatástól is, de Hetznernél vagyok, van lehetőségem fejleszteni ha szükséges, de egyenlőre elrohangál 1 alap vpsen bőven.

Nyilván lehet lesznek még problémáim i-MSCP-vel a jövőben, de egyenlőre egész jól megy, megvagyok vele teljesen elégedve.Napi backupot is tökéletesen megcsinálja.

Volt olyan CP, amit tesztelés során valamiért kukáztál, mert mondjuk ráfutottál valami olyan mértékű szívásra / hiányosságra, hogy az indokolta? Ilyen tapasztalatok is jöhetnének.

Például VestaCP, nekem nagyon alapnak tűnik, eleinte voltak gondok dovecottal is, phpmyadmin pl nagyon régi verzió van benne, amit tesztelésem során védjem magam, .htaccessel intéztem, hogy ne essek olyan könnyen exploit áldozatává...

Hozzáteszem és kiemelem, nagyon kezdő vagyok a témában.

Ami fizetős de perfekt, és olcsó: Plesk. (1-2 okoskodással havi 5euró körül lehet licenszet szerezni)

Ingyenesek közül:

- ISPConfig: Nekem nem jött be abszolút, én egy kis egyszerű user vagyok, aki fejlesztgeti tudását ahol tudja, de nincs nagy igényem, nem akarok se programozó lenni, semmi csak lehető legegyszerűbb módon fusson minden, ami nekem tökéletesen elég.Én úgyérzem hogy ennél kicsit fejlesztgetni kell, módosítgatni ezt-azt..

- Ajenti: Ajentit feltelepítem, az nem rak fel automatikusan mindent készre, mint mondjuk az i-MSCP.. Először neked kell belőni mindent, web, mail, apache, majd utánna tudod benne kezelni.. feltudom rakni, de közel sem úgy mint az előre konfigolt i-MSCP... Dovecotot nem birtam erőre birni pl.

- CentOS Web Panel: Maga a mennyország CentOS-en! Perfektül tud mindent amit kell, elég stabilan fut, nem találkoztam megoldhatatlan problémával, inkább ilyen apróságok vannak, hogy elég ritkán frissítik sajnos, így ebben is elégé levan maradva a phpmyadmin pl, ajánlott 1-2 módosítással .htaccess közbeiktatása.. kézzel is frissítheted a phpmyadmint pl, de én jobb szeretem ha maga a panel script frissít mindent.. úgy probléma nem volt vele, fut stabilan..

- Virtualmin: Ez meginn olyasmi mint az Ajenti, felraksz mindent kézzel, és utánna van 1 panelod ahol kezelheted a rendszert..

Összegezve:

- CentOS: CentOS Web Panel
- Debian: i-MSCP

Szerintem.. én elég kezdő vagyok linux terén, mittomén egy bouncer progit znc pl, vagy psybnc leforgatom ezzel nincs gond pár parancs.. egy varázslón végig futok, kérdés válasszal, de saját magam nemtudnék összerakni egy ilyen komplett történetet sajnos.Csak hobbiként foglalkozom ezzel. :)

2009-2017-ig IspCP Omega-t használtam. Elég jól kiismertem a lekivilágát. A fejlesztését abbahagyták, de az egyik főfejlesztő forkolta még korábban i-MSCP-re. Amit tud azt jól tudja, van hozzá több fizetős plugin, pl WHMCS, Let's encrypt, php switcher és igyenes spamassassin, amavis modul. A panel nginx alól fut, a vhostok apache alól.
Nem eszik több ramot, mintha te raknád össze. Jól működik, szeretem és használom több szerveren sok száz vhosttal.
Az installer mindent beállít egy szűz debianon vagy ubuntut.

Proci85:

Szerintem is jól működik a V6 rész elégé szívás volt, van amit most sem tudok ezért nem használom az ipv6-ot.
Hibajelenségem, ami igazából annyira nem fontos:

Amit tapasztaltam:

- Installerrel felraktam fajinul mindent, ipv6-ot engedélyeztem.. végzett, fut minden.. Hozzáadtam a domaint, tökéletesen kiadta az i-MSCP kezdőoldalt valami.hu ...
Csináltam egy legelső ipv6 tartományt ::1 végződéssel, semmi gond.. hozzáadtam domain regisztrátoromnál AAA rekordként a valami.hu domainhez az ipv6 címet.. pár perc, frissült a
történet ugye, érzékelte i-MSCP és bejött a debian alap webje, ami akkor van ugye mikor telepítesz egy szűz apacheot.. tűnődtem sokáig mi lehet ez, nemtudtam rájönni..

Következő szitu: Domain regisztrátoromhoz felmentem, töröltem az AAA rekordot, rá pár perc visszaállt automata minden, volt rendes i-mscp -s kezdőoldal..

No erre mondj nekem valamit.. :) egyébként azóta nem használom az ipv6-ot.

.

Ispconfig-ot ajánlanám, van benne minden ami kellhet, de nem kell kötelezően mindent telepíteni/beállítani. A telepítő script szerintem egyszerű. Tűzfal szabályokat lehet benne hozzáadni, de ezt a funkcióját nem használom, viszont telepít fail2ban-t is, ami automatikusan kitiltja a bruteforce próbálkozásokat, ezeket viszont szerintem nem jelzi a felületen.
Én debian-al használom, de úgy emlékszem centosra is telepíthető. Frissíteni konzolból lehet egy interaktív parancs futtatásával (hasonló mint a telepítő script).

Azóta van 2 VPS-em, mind2őn Debian 9 van.
1. VPS-em fut: i-MSCP / CSF tűzfal kombóval
2. VPS-em fut: iSPConfig 3.1 / UFW tűzfal kombóval

Tapasztalataim a következőek:

- i-MSCP: i-MSCP számomra barátságosabb, felhasználó barátabb, ellenben vannak benne néhol bugok, de fut nincs gond.

- iSPConfig 3.1: Megy tökéletesen, teszi a dolgát semmi baj vele, kicsit lehetne rendezettebb a felülete, nekem kicsit barátságtalan, elég sok fele kellett keresgélnem mire mindent belőttem valamelyest. Én jobb szeretném ha támogatná CSF tűzfalat, nekem UFW nem nyerte el a tetszésem, állíthatóbb a CSF sok szempontból.

Valamint ami problémám van iSPConfig 3.1 -el, hogy baromi régi csomagokkal dolgozik Debianon is meg CentOS -en is..
Pl. Phpmyadmin debianon 4.6.6, CentOSen 4.4.15..

„Tűzfal szabályokat lehet benne hozzáadni, de ezt a funkcióját nem használom, viszont telepít fail2ban-t is, ami automatikusan kitiltja a bruteforce próbálkozásokat, ezeket viszont szerintem nem jelzi a felületen.“

Ez nem igaz: Monitor -> Show fail2ban-log .
Ja, és a tűzfal kezelés a felületen teljesen jól működik. :)

A csomagokat a Debian gyári repóiból frissíti, ha ősrégi a csomag, az a Debianék hibája. Magát az ISPConfig -ot konzolból a ispconfig_update.sh paranccsal frissítheted. Ez kb. next-next-finish alapon működik.

Néha multiserver módban vannak hülyeségei, de azok javíthatóak kézzel.
.
--
-- Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány

Általában mindegyikkel volt valami bajom, ezért anno 2010 körül az i-MSCP-vel kezdtem el foglalkozni, épp akkor forkolták, pár évig csináltam is a fordítását, sok energiát beleöltem, de végül elkezdtem kikukázni.

Alapvetően jó ötlet, ha egy admin panel felrakja a szükséges csomagokat, de a gyakorlatban ez csak problémák sorát szüli. Például, ha az i-MSCP telepítésnél azt adtad meg, hogy remote SQL legyen, akkor localhoston futó MySQL és MariaDB-et szó nélkül legyakta, ezért az összes release telepítése előtt azzal kellett kezdeni, hogy átírtam a telepítőt.

Rendszeresen fordult elő olyan hiba is az i-MSCP-nél, hogy a frissítés megakadt egy általános hibaüzenet kiírása mellett és ott állt az ember lehalt szolgáltatással. Új release napján általában mindig követte 2-3-4 bugfix release :) Ráadásul, hiába i-MSCP neve (internet multi server control panel), nem támogat több szert, max az SQL lehet külön gépre rakni. 2013 körül ígérték, hogy majd a 2.x-nál lesz, ami azóta sincs :)

A i-MSCP másik nagy hibája (volt, talán már nem ilyen), hogy ragaszkodik a DNS szolgáltatáshoz, azaz ha felveszel egy domaint, akkor fel sem merül benne, hogy a DNS-t nem ő adja, ami cinkes, ha a mail szolgáltatás nincs nálad, mert a locahoston futó DNS miatt lokálisan kézbesíti a leveleket. Tudsz megadni external szervert, viszont ha nem te adod a DNS-t és az ügyfél elviszi a mailt egy másik szolgáltatóhoz, akkor szívás, mert az i-MSCP továbbra is az előző mail szolgáltatóhoz küldi a leveleket, azaz írhatsz scripteket, amelyek ellenőriznek minden ilyet és változás esetén manuálisan módosítod az external mail szervereket.

Valamint az sem volt szimpi, hogy nem usert lehet létrehozni a rendszerben, hanem csak domaint. Pl létrehozod a ügyfél.hu domaint, majd nevet vált a cég, így hozzáadod az ügyfél-új-név.hu domaint, majd pár hónap után eladja vagy lemondja az eredeti domaint (ügyfél.hu) akkor az ottragadt a rendszerben, nem tudod törölni. Csak úgy, ha mindenét törlöd az ügyfélnek és újra feltöltesz mindent. Tervben volt ennek a módosítása is 4-5 évvel ezelőtt, nem tudom, hogy megtörtént-e.

Több panel kipróbálása után végül az ISPconfig mellett döntöttem. Amikor kezdtem vele, akkor eléggé gagyi volt még a kinézete, de manapság már egész elfogadható, az ügyfelek felé is vállalható :) Tudja amit tudnia kell és nem akar mindent ő vezérelni, van API-ja is, így lehet scripttelni is, és nem mellesleg több szervert is támogat (külön 1 vagy több web, email, dns, sql server stb).

Köszi az összefoglalót, tapasztalatot :)

nincs mit

ami még kimaradt, hogy MariaDB-t pl úgy telepítette az i-MSCP anno, hogy hozzáadta a szerinte legjobb repo URL-t, amiről nem lehet lebeszélni, ha csak nem, belenyúltál az installer-be. Én viszont pár mirror-os szívás után (főleg BME meg talán KFKI) inkább csináltam magamnak saját Debian, Ubuntu, MariaDB stb mirrort, mert számomra mindig a legrosszabbkor álltak le

A fentebb írt HestiaCP-ről jutott eszembe, hogy az ISPconfig (számomra egyik nagy) hiányossága, hogy nem kezel PostreSQL-t.

sub

Esetleg a CyberPanel, ami openlitespeedhez készült.

Közben van egy új panel, egész jónak igérkezik leteszteltem, és hibamentesen fut.
Csak valószínű később fizetős lesz.

Tud mindent, ftp, sql, mail, ssl, spamassasin, memcached, php verziókat lehet rakni 7.3 -ig 1 kattintással

Aki szeret tesztelgetni, próbálja ki, jól megy!

https://fastpanel.direct/

Do I have to be FASTVPS customer to start using the panel?
Yes. However if you wish to transfer you websites to our servers our technical support specialists may help you!

1 weboldalig ingyenes, saját célra elég.

Digitaloceannal fut per pill egy teszt vpsen, megvagyok vele elégedve, tökéletesen fut és gyors :)

Végül csak az iSPConfignál jukadtam ki ingyenesek között :)

Fizetősbe a best még mindig a Plesk :)

Ha valakit érdekel, én teljes szivemből ajánlom, nagyon jó cucc, és fejlesztik folyamatosan, és teljesen ingyenes.
A lehetséges mindent IS tud, és letisztult 1értelmű a kezelőfelülete is.

Ha még nem próbáltatok egy teljesen korrekt és "ennél több nem is kell" címerű panelt, akkor ő lesz a mi panelunk! :)

https://www.keyhelp.de/en/

Kérdés, hogy multiserver-es környezetet támogat e, mert azt nem látom benne, de lehet én vagyok a vak...

azt nem, viszont en nem hasznalok multiservert, egy 1 szemelyes dolognak tokeletes.. nekem fut rajta par weboldal, jo minden :)