Nyomasek Bobó megint segített nekem....

 ( NevemTeve | 2018. október 1., hétfő - 10:08 )

Akarom mondani, amikor 2017. júliusában a gcc-4.9.4-et forrásból telepítettem, akkor Bobó úgy látta, hogy a /usr/include/openssl/bn.h nem jól kvarálodik a zengével, ezért neki javított változatot kell létrehoznia, és elhelyezni a könnyen megtalálható /usr/local/lib/gcc/x86_64-unknown-linux-gnu/4.9.4/include-fixed/openssl könyvártban.

Az már semmiképpen sem az ő hibája, hogy azóta a világ haladt, az OpenSSL-1.1.1 is elérkezett, és az ő áldásosan megjobbított, de egyébként elavult fájlja miatt nem fordult a tomcat-native-1.2.17...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Próbálom elképzelni, hogy milyen mókásnak találtad ezt, amíg kinyomoztad. :D

Nálam ma délelőtt Eugene Kaspersky és Steve Ballmer gyűjtött annyi lóf.szt, hogy egy puttonyban sem férne el a hátukon...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Jól hangzik. Megosztod? :)

Pér éve váltott a munkahely Symntec-ről Kaspersky-re. Akkor ugye minden gépen lehetett lecserélni a cuccot. Most megy a migrálás Kaspersky-ről ESET-re. Az egész rendszer központilag menedzselt, a teljes eltávolításhoz jelszót kér, amit nem adnak ki még az informatikusoknak sem. Természetesen kézzel le lehet vakarni, de inkább csinálják távolról a Network Agent-tel és menjenek a dolgok a maguk útján - gondoltam. Hétfőn reggel jöttek a fiúk és járták körbe a gépeket. Használunk egy célprogramot, ami hardverkulcsos távoli licenszelésű. Továbbá hálózati megosztáson keresztül is mozognak adatok a kliensek és a között.
A gép már korábban csinált olyat, hogy "lefagyott". A munkatársaim nem tudtak dolgozni. Mikor a távmenedzsment rendszeren keresztül beléptem rá, meglepve tapasztaltam, hogy a gép frankón működik, csak a hálózati kommunikációt szüntette be. Már ekkor az Enterprise Kaspersky-re gyanakodtam, de érdemi információhoz nem lehetett jutni a logokból sem. Egyébként ezek leállások pont akkor történtek, amikor éppen nem tartózkodtam bent, hogy lesurranjak sportolni.
Namost: ha elindítom az ESET network agent telepítőt (intézményre szabott változat), az nyilván detektálja a Kaspersky-t és leáll. Ha a Kaspersky-t megpróbálom uninstallálni, akkor a kezdeti lépések után megáll, miközben valamelyik service-t próbálja csesztetni. Az nem derül ki, hogy melyiket és mit akar vele csinálni. Viszont ugyanazok a tünetek, mint korábban: hálózati kapcsolatok nyista. Csak restart segít. Illetve bocsánat: a restart sem segít, mert nem jut el az újraindulásig. Reset-elni kell a gépet a távmenedzsment-tel...
Csökkentett módban újraindítva a Kaspersky telepítő nem hajlandó elvégezni az eltávolítást. Kézi eltávolító eszközzel kell majd lekapirgálnom. Emiatt magamat is beleértve több munkatársam nem tudott dolgozni hétfőn reggel. Miközben mások várni kényszerültek. A szerver szobába is átmentem, ott kiabáltam csak, hogy ne hallja senki más. Bár tudjuk, hogy a vinyók nem bírják jól az ordítást - de nem tettem közel a fejem a diszkekhez.
Személyes gyanúm az, hogy a gép Windows-os bonding-ot használ és azzal nem tud mit kezdeni valamelyik Kaspersky driver vagy service. Logokból nem lehet kitalálni.

Közben most nézem, hogy távolról felnyomták rá az ESET-et, de a Kaspersky még rajta maradt... Szóval fel kell vennem a gumikesztyűt és MrProper-rel neki kell esni. Nem tisztább, nem szárazabb érzés.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Volt pár éve 1 elbaszott projektem, amikor McAfee endpoint encryption-t + antivirust kellett (VOLNA) automatizáltan lepucolni több ezer laptop-ról világszerte. Egy külsős cég csinált hozzá gui-s 1 klikkes for-idiots uninstallert (+ volt még AD unjoin-rejoin, kiskutyafasza stb. de ez igazából lényegtelen a téma szempontjából). Röviden szólva, a kb. 20. besült éles -demostmárkúrvahétszentséghogylefogfutnijól- főpróba után megyezett a project mgmt team, h. inkább letöltik a support.mcafee-ról az official "uninstall mcafee" tool-t, és azt futtatják le kézzel minden laptopon. Azóta is a hideg kiráz, ha arra a tetves McAfee-ra gondolok.
--

Jól sejtettem, hogy a KAV NDIS drivere veszik össze az Intel TEAMing-gel. Most vakargatom a darabkákat, mint egy odaégett sütőt. Egyébként a kaspersky removal tool-nak is beletört a bicskája. Így 1:46-kor azért nincsenek jó gondolataim, tekintve hogy holnap reggel 7-től már dolgozom. Úgyhogy bekaphassa egy pár ember.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Pfú, részvétem.
Köszi, hogy megosztottad.

Ballmert már csak a win10 előtti ámokfutásaiért szídhatod, nutella az új főgonosz 4 éve

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Satya_Nadella

Írhattam volna Satyát, de a fiatalok esetleg azt hitték volna, hogy elírtam a Sanyát.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Látod-látod. Ül szegény steveb otthon a pénzeszsákjain és csuklik...

Üdv,
Marci