DevOps Engineer

Fórumok

DevOps Engineer
Budapest, Hungary

DESCRIPTION
RapidMiner builds software for real data science, fast and simple. We make data science teams more productive through a single platform that unifies data prep, machine learning, and model deployment. More than 400,000 users in over 150 countries use RapidMiner products to acquire more customers, reduce financial risk, and increase operational performance.

RapidMiner boasts a strong list of customers from across the globe in a broad spectrum of industries including leading pharmaceutical, media, manufacturing, and retail companies.

We are VC backed with headquarters in Boston, MA and have locations in Dortmund (Germany), London (UK), and Budapest (Hungary).

Job Description
The engineering team is looking for a DevOps engineer with strong DevOps interest and some experience to join our Budapest office. In this role, you will contribute to our infrastructure and our testing framework with our development teams. The scope of the work is wide: you may deal with the internal services and also with our public cloud offer.

  • Contribute to our testing framework
  • Continues integrate the arising new features from developers and improve the speed of testing
  • Introduce new solutions in day-to-day work
  • Troubleshoot cloud issues together with the engineering teams
  • Collaboration and Communication with the development teams
  • Work in the DevOps team on internal infrastructure and product related projects

REQUIREMENTS

Required Skills

  • Experience in Computer Science or Information Technology with focus on DevOps-related area
  • Strong collaboration and communication skills
  • Good verbal and written communication skills in English
  • Commitment to solve customer problems and do detailed troubleshooting

Technical requirements:

  • Technical knowledge of database and operating system security (Linux and Windows, common RDBMS)
  • Knowledge of cloud-based services (AWS, Azure)
  • Familiarity with virtualization and container-based services (XEN, Docker)
  • Experience with networking technologies (TCP/IP, VPN, SSL)
  • Hands on experience in IT infrastructure architectures

Desired Skills & Experience

  • Desire to develop innovative new ideas
  • Ability to solve complex problems on time
  • Ability to work autonomously and as part of a highly ambitious team
  • Interest in new technologies.
  • Data analysis or data science knowledge and experience is preferred, but not required.
  • Previous experience working in an agile programming environment is also preferred, but not required.
  • A proactive and open-minded attitude to resolving problems and delivering result.

BENEFITS
RapidMiner offers highly competitive salaries, world-class benefits, and unparalleled growth and development opportunities-all to create a compelling and rewarding work environment.

RapidMiner is an Affirmative Action and Equal Opportunity Employer and all qualified applicants will receive consideration for employment without regard to race, color, religion, gender, sexual orientation, national origin, genetic information, age, disability, veteran status, or any other legally protected basis..

RapidMiner doesn't accept unsolicited agency resumes and won't pay fees to any third-party agency or firm that doesn't have a signed agreement with RapidMiner.

Apply through website or send your CV to contact-hu@rapidminer.com

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólások

RBDMS ?

Én külső okok miatt visszaléptem, de kellemes cégnek tűnik, korrekt kiválasztási folyamattal, szóval hajrá, nem veszíthetsz semmit!

Utoljara hasonlo esetben 850-et sokalltak, igy megkoszontem.

Nallatok ?

Persze, nyilvan..csak az annyival megnovekedett arakat, amivel meg annal is tobbet ki kene fizetni, nem lenne, ki megfozesse, csak ezt senki nem akarja meglatni. Ez minden mas agazatra is igaz, ha a pelda kedveert mindenki fizetese moge irnanak holnap egy nullat, holnaputan az arak moge is irnanak, igy pont ugyanott lennenk.

De, lenne, aki megfizesse. Szépen begyűrűzik ez mindenhová.

Itt, Angliában pl. a kétkezi munka drága. A fodrász drágán vágja a hajat, az autószerelő drágán szereli az autót, a pincér drágán hozza ki a kaját a konyháról, a szemetes drágán teszi fel a kukát a kukásautó emelőjére.
És mivel mindenki sokat keres, így ki tudják fizetni a többiek által felszámolt magas árakat is.

A gond akkor van, amikor az ország exportálni szeretne, de a magas fizetés miatt az előállított termékek is drágák. Ez sem megoldhatatlan probléma, de nem akármit lehet olyan áron exportálni.

> holnaputan az arak moge is irnanak, igy pont ugyanott lennenk.

He? A megtakaritasodnak lottek. Mondjuk amit egy hazra tettel felre...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

2000-ben 262Ft volt egy euro, most 324Ft.
Ez 24%-os dragulas.

2000-ben egy bp-i lakas (95m2) olyan 8mft-ot taksalt, most olyan 45mft.(konkret tapasztalat)
Ez 560%-os dragulas.

Az arfolyamot az mnb.hu-rol vettem.

Persze bukik a forint az aurohoz kepest ez nem vitas de ebben a konkret peldaban kerekitesi hiba.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem vagyok közgazdáz, de amit írtál az alma a körtével.

Én arra reagáltam, hogyha holnapra minden után írnak egy 0-t azaz baromi nagy lesz az infláció, akkor jobban jársz ha a megtakarításod euroban van :D

Amit meg te írtál meg azt mutatja, hogyha 2000 ben vettél egy lakást jobban jártál, mintha csak simán eurot vettél volna.

Fedora 27, Thinkpad x220

Hagyjad már, én jól dolgozó kőművest+segédet nem találok napi 50 ezer alatt... és még ez is szürke vagy fekete lenne. Már azon gondolkodtam, hogy 190 ezerért megcsinálok egy kőműves OKJ-t, csak nem találtam intenzív tanfolyamot, egy éven át pedig nem akarok minden második szombaton ezzel szopni. :)

--
https://iotguru.live

"nem találtam intenzív tanfolyamot" kontra "jól dolgozó kőműves" - az intenzív tanfolyáson az alapokat össze lehet szedni, de ahhoz, hogy jól dolgozzon, ahhoz gyakorlat kell, nem is kevés.
Hiába tudom, hogy a furulyán melyik likakat kell befogni/nem befogni,hogy adott hang kijöjjön az egyik végén, ha megfújom a másikon, ahhoz, hogy jól és szépen játsszak rajta, nem elég ezt (meg hogy melyik végén kell fújni) tudni.

Pont oda nem vagyok jogosult bejegyezni, hogy valamit megcsináltam... pedig a kőműves cég olyan szar munkát végzett, hogy végül szakértővel és behajtóval kellett visszaszereznem az anyagra kifizetett előleget, ami munkát meg közben elvégeztem (csak nem mondtam, hogy én voltam), arra a kirendelt szakértő is azt mondta, hogy az jó minőségű. :)

--
https://iotguru.live

Hallottam már olyanról, aki megmondta, mennyi nettót kér, a cég kitalálta, hogy milyen konstrukcióval menjen (egy jó része zsebbe). Aztán amikor az adó szabályok változtak, akkor új szerződés lett, emberünk nettója maradt, de a cégnek innentől valamivel kevesebbe került.

Ez több szempontból is csúszós terület:

- hiába kapsz cuccokat érte a boltban, a borítékos pénz nem jelenik meg a béredben, pl. ha hitelt vennél fel

- ha beteg leszel, csak a bejelentett fizetésed után kapsz táppénzt (önhibádon kívül is kerülhetsz hosszabb időre betegállományba, pl. elüt egy részeg sofőr)

- a munkáltatód jóindulatára vagy utalva, ha egy hónapban azt mondja, hogy a borítékos pénzt most nem adja mert csak, akkor kb. felmondani tudsz (persze elfogadva a közös megegyezést), mert a hivatalosan nem létező fizetésedért egy még létező érdekvédelmi fórumon sem tudsz küzdeni.

- vagyonosodási vizsgálat addig nem lesz nálad amig meghúzod magad _és_ éppen nem vagy senkinek az útjában. Ellenkező esetben hirtelen minden hivatal megtáltosodik, és az aranybulláig visszamenőleg fogja rajtad követelni az összes számlát, bérpapírt, és elkezdik majd kiszámolgatni, hogy a fizetésből mondjuk ki tudtad-e fizetni a TV-t meg a csempét a házadban.

Nagyrészt az utolsó két pont mélyen a társadalomba beívódott hatása az, amit most is látunk az országban.

Én azért szoktam kerülni a zsebbe fizető cégeket, mert
1) vagy azért fizet zsebbe, mert nem tudja kigazdálkodni a bérköltséget minden terheivel együtt = nincs tartalékuk, nincs mozgásterük, ha kicsit változik a piaci helyzet, simán csődbemehetnek én meg ott maradok munka nélkül.
2) vagy azért, mert ugyan simán ki tudná fizetni a közterheket, de a főnök úgy gondolta, hogy a fenét fog fizetni olyan sok adót, majd elkölti ugyanazt a pénzt inkább kismacskákra, intergalaktikus utazásra, színarany páncélozott trabantra. Ez a hozzáállás csak simán nem tetszik.*

Olyan főnököm is volt egy időben, egy teljesítménybérben fizető cégnél, aki minden fizetésnapon cigánykodott, hogy a ez nem is jó, az nem is ér annyit, végül mindenkinek folyton kevesebbet fizetett, mint amit eleinte ígért. Azt is mondta, hogy hát nehéz helyzetben van a cég, meg minden. Aztán másnap jött, hogy képzeljétek, új autót vettem. :-)

Mert "én ennyit akarok hazavinni, a többi nem érdekel".

Mondjuk egyszer megnézném, ahogy egy tökösebb HRes ezután kifaggatja az összes szürke zónás ügyben, majd szètteszi a kezét, hogy ez kellett a nettoja miatt :-)

Szerk: es a nem érdekelben az ignorancia mellett a "nem baj a borítek" is benne van neha...

Miert is kene erdekelnie barmi masnak is? Munkavallalo vagyok, nem jotekonysagi szervezet.

A tobbivel elegge mellelottel, multinal dolgozom 100%-ra bejelentve, semmi szurke vagy ketes nincs a dologban, ez a minimum, masmilyen kondiciok szoba sem johetnenek, igy innentol valoban csak az szamit, talalkoznak-e az elkepzelesek (ergo a nettom annyi-e, amennyiert hajlando vagyok dolgozni).

szerintem arra gondolt, hogy az x nettodat tobbfelekeppen is ki lehet hozni. Pl. a klasszikus minimalberre bejelentes + a tobbi zsebbe. Btw. sikerult a nyaron belefutnom egy ilyesmi tipikus magyar cegbe. A legszebb az volt az egeszben, hogy a 3-fele szurkezonas ajanlatot (ahogy a hr-es mondta:) 'ertheto okokbol' nem a ceges, hanem egy gmail-es cimrol kuldte. Roviden leepitettem az illetot...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

> Miert is kene erdekelnie barmi masnak is? Munkavallalo vagyok, nem jotekonysagi szervezet.

Mert bár tetszik-nem tetszik, igazából te adózol, érdemes legalább nagyságrendileg képben lenni, hogy mennyi az annyi. Illetve a cég meg egy cég, és alapvetően a te mennyit tudsz hogyan nem befizetni dolgot keresztbe leszarja, nem jótékonysági szervezet, azért számolja, mert muszáj neki, és általában annyira, amennyire muszáj neki. A szerződés meg a bruttóról köttetik.

> A tobbivel elegge mellelottel, multinal dolgozom 100%-ra bejelentve, semmi szurke vagy ketes nincs a dologban, ez a minimum, masmilyen kondiciok szoba sem johetnenek, igy innentol valoban csak az szamit, talalkoznak-e az elkepzelesek (ergo a nettom annyi-e, amennyiert hajlando vagyok dolgozni).

Elnézést, ha nem volt egyértelmű, nem konkrétan rólad beszéltem, az általános "Miért mondana bárki fizetési igényre nettót?" kérdésre próbáltam válaszolni. Annak meg az egyik oka szokott az lenni, hogy ha valaki bedobja "én 150et szeretnék hazavinni, a többi nem érdekelt" akkor nem kell neki a kis szájával kinyögni, hogy igazából ha olyan, akkor lehet boríték, minimálbér meg ilyesmi, mert az mégiscsak kellemetlen, ellenben az erre fogékony cég meg érti.

"én ennyit akarok hazavinni, a többi nem érdekel"

És íme, ez a magyar pénzügyi kultúra (hiánya). Beismerem, én is vétkes voltam, amíg otthon voltam, mert ez volt a jellemző. Azóta minden nyugati országban azt látom, hogy az emberek eléggé tisztában vannak a számokkal, százalékokkal és lehetőségekkel, számolnak, terveznek, és optimalizálnak is, amit lehet. És elég sokféle kimenetet ki lehet hozni ugyanabból a bruttóból. Közel sem csak az a fontos, hogy mennyit viszel haza KP-ben.

Nem feltetlenul, pelda:

- nem vagyok palyakezdo, nem jar utanam kedvezmeny, harmincon is tul vagyok
- hazas vagyok, nem tegnap ota, friss hazas kedvezmeny mar nem jatszik, gyerek meg nincs
- nincs autom, sem ingatlanom

Ezen megis mit kene tudnom optimalizalni? :)

Sok lehetőség van abban, ha lehet egyezkedni a munkáltatóval, hogy pl. kérsz-e cafetériát, munkáltatói lakáscélú támogatást, hitelt, magán egészségpénztári befizetést, mittudomén. Ezek olyan dolgok, amikkel mindkét fél jól járhat. Több országban (nem feltétlenül Magyarországon) a magáncélú nyugdíjmegtakarítás a személyi adóból leírható, sőt a munkáltatók is szoktak bele fizetni, és ezt teljesen testre lehet szabni, hogy a te céljaidnak mi felel meg, és elég számottevő összegek jöhetnek össze. Az is nagyon sokat számít, ha a fizetésed egy részét részvényben kapod.

Experience with networking technologies (TCP/IP, VPN, SSL)

ez mindenesetre eleg erdekes megfogalmazas. Mi szamit tcp/ip experience-nek? Vagy az er vpn ugyben, ha mar leptem be checkpoint klienssel valahova?

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Gondolom azt, hogy az alapvető fogalmakkal tisztában vagy, konfiguráltál már fizikai és virtuális hálózatot, képes vagy a hiba okát meghatározni és adott esetben javítani vagy fejlesztéseket javasolni és kivitelezni.
Nem hálózati szakembert vagy hálózati protokollt fejlesztő mérnököt keresnek.

Tényleg korrekt a cég, miért nem tőlük kérdezed meg? :)

(up)

felreertettel: nem az volt a feladat, hogy vetitsd ki ra a sajat gondolataidat, hanem hogy mondja meg a kolto, hogy o mire gondolt.

Tényleg korrekt a cég, miért nem tőlük kérdezed meg? :)

pont ezt tettem, nem?

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Anno volt szerencsém valami "webvpn"-hez, böngésző, java-s appletben egy RDP-kliens, oszt' jónapot... De a Cisco-nak is volt szerencsém valami szutykát használni - mondjuk úgy, hogy a CP vpn-je volt a legkényelmesebb, 2FA, smartcard teljesen jól dolgozott, szólt a kliens, hogy a tokenen lévő cert le fog járni, estébé. Mindezeket Windows-os környezetben használva.

Gazdasagi matematikai oka lehet, superlight formaban.
Tul kicsi a megfelelo delikvensek halmaza.
Tul kicsi a kinalt "benefit" kosar.
Tul nagy az igeny/elvaras.

Igy nincs metszet, vagy van, de az zero elemu.

Szerintem a fenti skillsetnek megfelelo nepek kozul mar kalandvagybol itthonmaradtak szama mondjuk ugy negativan konvergal a nullahoz.
Ennel kisebb tudas halmazra kaptam kiwiktol, aussiktol, jenkiken keresztul, vereskabatos, es "cifra bajszos" nepek otthonabol is megkeresest.
Tokeletes jelolt nem lesz es ha ez az elvaras a minimal beugro kuszob akkor ez eselyesen kozel lehet a megoldashoz.

Szerintem tevedek.

Javitsatok ki :) please :)

Szerintem ott a hiba, hogy nem írják le hány év experience az elvárás.
Ránézésre nem sok, nem senior kell nekik (mert akkor talán írták volna).

Van ilyen ember itthon, nem olyan durva elvárások ezek.
Nekem a cég tök ismeretlen, kiírt bérsáv nélkül lehet nem elég vonzó másnak se.

--
Gábriel Ákos

> Equal Opportunity Employer

Igaz, h ehhez vmi certificate kell vmilyen USA kormanyzati hivataltol es csak akkor irhatod ki?