Chrome, majd Firefox - *.dev domain - force HSTS, https only

Ezt megis miert kellett?

Chrome & Firefox now force .dev domains to HTTPS via preloaded HSTS

Az egyetlen valodi haszna: szandekos kiszuras a webfejlesztokkel egesz addig, mig ezt a cikket meg nem talaljak. Vagy lat valaki mas hasznot?

Eleinte orakon at neztem, hogy menjen mar az nginx-em a Firefoxommal (a Chrome valamiert megette a self signed certemet Mac-es keychainhez adva, de anno azzal is szenvedtem picit). A cikk megtalalasa utan amugy eleg egyszeru lett a megoldas: s/dev/ddev/ hosts file-ban, nginx host configokban es projektkodokban, de azert akkor is. Ez mi? Es miert? Es miert felejtettek el bejelenteni?

Hozzászólások

Én már egy ideje .test domaint használok az ilyenek miatt.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Köszi a megerősítést. Kár a kivételekért, azt hittem az összes TLD-re érvényes. Múltkoriban jól elcsodálkoztam, amikor az example.hu valamire válaszolt - és előre dörzsöltem a markomat, hogy majd egyszer ha kikeresem, akkor milyen pofát fog vágni a regisztrátor. (És közben végig az motozott a fejemben, hogy hogy a bánatban regisztrálhatták be :-( )

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Don't be evil Do the right thing est. 1998

A Google megvette a .dev TLD-t, és HSTS-t rakott rá. Nem értem, mi bejelentenivaló van ezen. Az nem az ő dolguk, hogy te ezt használtad korábban fejlesztésre. Én is megszívtam vele, .dev-en fejlesztettem, inkább átálltam .local-ra / .test-re.

+1

Így van, nem is értem a hőbörgést. Nézhetjük úgy is, hogy ezeket a webcímeket nem a rendeltetésének megfelelően használta, miközben vannak más, kifejezetten fejlesztésre és tesztelésre fenntartott top-level domainek is. Olyan ez, mintha valaki az intranetes tesztelésekhez a .com legfelső szintű domaint használná, majd azon sápítozna, hogy miért nem jeleznek neki a domain-regisztrátorok mert így ütköznek a tesztoldalai.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…