Nem csak a Google olvassa a Gmail-es leveleket

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mármint ha te erre userként engedélyt adsz. Elég érthető az az OAuth ablak szerintem.

Kapufa: nem Gmail-t használok.

Igazából nagyon kíváncsi lennék, hogy csak itt, ebben a közösségben, hányan adnak ehhez is jogot egy OAuth kérés során, reflexből. Átlag Béla pedig még ennél is sokkal rosszabb lehet. (BTW: a Cambridge Analytics-nál sem tisztán jogi problémák voltak.)
--
https://naszta.hu

Az olvasási készség és hajlandóság viszont nem Gmail, de még csak nem is Google szintű kérdés. A Cambridge Analytica (nem analytics, vigyázz) esetében volt konkrét jogi probléma, és volt a Facebook részéről hanyagság (facebook profil nyilvánosan elérhető része volt talán a profilozás alapja, ami "gonosz"). A másik, hogy az a botrány kb. második naptól már arról szólt, hogy a Cambridge Analytica mire is használta az adatokat, és hát kit támogatott vele. Arról nem szólt, hogy ez mindennapos gyakorlat, és arról sem, hogy előtte kinek dolgoztak.

Felelősségvállalást vársz a 444 közönségétől? Nem javaslom. Kulcsszavak alább:

"akaratlanul beleegyezhettek"
"tájékoztat bennünket arról"
"ezt azonban kevesen olvassák el"

A Cambridge Analytica-val való összekötés pedig rémesen nagy lóugrás egyszerre 2 irányba, ott az, akinek eredetileg adták az adataikat ezt az adatot továbbadta, ez volt az eredeti botrány és per alapja, majd utána ránéztek, hogy kinek adta tovább, és hogy milyen adatokat tárolt még (amennyire tudom ez sem volt rendben, de nagyon jó kérdés, hogy miért elérhető az az adat számára, ha nem mentheti le :D ).

d-d-dehát nem várhatjuk el mindenkitől* hogy tudjon olvasni

szerk: * itt főleg a gmail userekre gondolok, mert a 444 ferdítése nyilvánvalóan szándékos clickbait, a 444 olvasó meg a gmail ismerete nélkül könnyen bedőlhet neki

szerk 2: 127.0.0.1 444.hu

The companies said they had not asked users for specific permission to read their Gmail messages, because the practice was covered by their user agreements.

Én olyan nagy ferdítést nem látok, de biztos bennem van a hiba.
--
https://naszta.hu

1. A felhasználó elfogadja XY szolgáltató user agreementját (olvasatlanul)
2. Bejelentkezel az alkalmazásba, ami hozzáférést kér az emailjeidhez.
3. A szolgáltató vagy letárolja az adatokat a saját adatbázisában, vagy nem.
4. A szolgáltatónál dolgozók vagy belenéznek néha az adatbázisba, vagy nem.
5. ...
6. PROFIT

A Gmailes engedélykérő dialog egy büdös szóval nem ígérte meg, hogy ehhez csak az alkalmazás fog hozzáférni, az azt üzemeltető személyzet már nem. Nem is tudná.

A 444 linket mutatott, ennyi elég is. Onnantól kezdve olvashatod az eredetit. (Nem kell mindjárt a 444-est ekézni. Nincs egyedül a befolyásolt médiák világában.)

Van olyan, hogy befektetés nélkül működik? Nincs. Van tulaj? Van. Vannak a tulajnak sajátságos elkülönült (pénzügyi!) érdekei? Biztosan. Ennélfogva, meghatározza hogy mi mehet publikusra? Igen.

(Ezt megkérdőjelezni kár. Így működik még a legegyszerűbb személyes blog is. Legfeljebb a személyre vonatkoztatva és százalékosan, - feltételezhetően,- nagyobb valamivel az "őszinteségfaktor." De csak feltételezhetően, mert mindenki valamilyen piacról él.)

Az, hogy mondjuk egy Thunderbird kódolással foglalkozó fejlesztő, "olvashat" gmail-es leveleket, - főként ha spam v. más roszindulatú kód védelmének kérdésével foglalkozik, muszáj neki. Másként nem tud mire "védelmi fejleszteni".

A G. szerintem ürügyet keresett, hogy letilthassa, (tovább nehezítse,) a külső kliensek használatát. Legyen mire hivatkoznia és "Wall Street Journal" hírverése elég hozzá.

Tovább rombolják a multik az "open"-es világot. - Nekem ebből a történetből ez jön le. Folyik tovább a világ globális monetizálása, ami akadályt képez a "harács" előtt, azt lebontják.

"
Nem kell mindjárt a 444-est ekézni. Nincs egyedül a befolyásolt médiák világában"
- Soros-terv?! :)
--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

- egy szót nem írtam arról, hogy ki a 444 tulaja, nem is érdekel, nem is releváns, tőlem az intergalaktikus szupertanács kft. is lehet a tulaj, akkor is számonkérem, ha ferdítenek

- linket mutatott a 444, ettől még amit leír hülyeség. sokan lesznek (szerintem bőven többség), akik nem olvassák el amit linkeltek, őket egyszerűen félrevezették. azért emeltem ki pár szót az írásból, mert még csak nem is nehéz átlátni rajta, de ők is pontosan tudják, hogy rengeteg gyenge ember van, akinek könnyebb kiegyenesíteni a kaszát, mint dolgozni tovább.

Ez a cikk úgy ferdítés ahogy van, pl valaki beállítja a thunderbird-öt hogy azon levelezzen az is olvassa a leveleket :)
Nem vagyok fejlesztő, de úgy vélem jogosultsági körök vannak, tehát ha én pl telefonról szeretném az sms-eket a gmail levelezésembe menteni, akkor azt a jogosultsági kört kell hogy megkapja az app amivel tudja írni/olvasni az sms-eket és a gmail levelezésemet, enélkül nem működik az app.

Egyébként ez kb olyan mint annó Friderikusz kérdezték hogy hogy foglalkoznak repülőgépkereskedelemmel :) A hülye kérdező nem tudta hogy a tevékenységek kiválasztásánál van egy olyan hogy "Gép, hajó, repülőgép ügynöki nagykereskedelme", jelentése:

"Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a gépek (beleértve az irodagépek, számítógépek, elektronikus és telekommunikációs berendezések) ügynöki nagykereskedelme"

Sajnálatosan amit félre lehet magyarázni azt félre is magyarázzák.

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó