github -> gitlab

Semmi kulonos, csak egy flamebait abra. :) Sajnos a tegnapi szamok meg nincsenek rajta...

forras: https://about.gitlab.com/2018/06/03/movingtogitlab/

Hozzászólások

A github veszeteséges volt. Honnan tudjuk, hogy ugyanez nem történik meg a Gitlab.com-mal?

A github veszeteséges volt. Honnan tudjuk, hogy ugyanez nem történik meg a Gitlab.com-mal?

Ebbe a mondatba ket majdnem tetszoleges ceget behelyettesithetsz es pont ugyanennyi ertelme lesz.

De kicsit konkretabban: a szolgaltatas jellegebol adodoan majdnem mindegy, nem (nagyon) fajdalmas a migralas, nincs vendor lock-in. Ha majd csodbe mennek, megveszi oket is az MS, vagy akarmi miatt nem tetszenek mar, akkor odebb lehet allni.

Ez azert nagyon elmeleti. Nem tudjuk mi az igazsag es te feltetelezed az egyik szelsoseges esetet.

A migraciora szerintem 2 ok lehet, az egyik, hogy az emberek egyszeruen ruhellik az MS-t es elviszik onnan a cuccukat (erzelmi dontes, ezek valszeg a nem fizeto, publikus cuccok, amiknek amugy valojaban mindegy is lenne). A masik lehetoseg, hogy egy ceg nem akarja az MS-nel tartani a kodjat es erre nagyon is jo oka lehet, ezek viszont tobbnyire fizeto ceges ugyfelek.

Miert lesz jobb a GitLab-nak, ha sok user migral oda GitHub-rol? Fizetni fognak ok a Gitlabnak vagy sem? Ha nem, akkor nem lesz jobb a GitLab-nak sem. A GitHub-nal hany ember fizetett a szolgaltatasert? Azt is figyelembe kell venni, hogy fizetni kell az alkalmazottakat, az infrastukturat stb. Ha olyan emberek mennek a GitLab-ra, akik eddig sem fizettek, azokbol nem fognak megelni. Most meno a GitLab, csak hat egy ceg penzbol el es nem az ingyenelokbol. Mi hasznot hoz egy olyan embernek a public repoja, mely berakja a config fajlok? Vannak kivetelek.