UPC Connect Box

aka Compal CH7465LG

- lejár a hűségidőm és a UPC ügyfélszolgálata bombáz egy ideje hívásokkal, hát most fölvettem. Nem jutottunk messze. Azt mondja a határozott időtartamú előfizetésem megszűnik. Mondom neki akkor megszűnik a szolgáltatás? Nem. Sehogy sem sikerült rávennem, hogy mondja ki, hogy automatikusan úgyis határozatlanra vált a kedvezményes hűségesküs idő után. Ki van adva nekik valami menetrend amit a telefonon követniük kell és mint valami drón, nem lehet a sínről lezökkenteni. Végül oda jutottunk, hogy ezt a beszélgetést nem folytatjuk, mondtam neki nagyszerű, és jegyezze fel, hogy ne hívjanak többet. Igazam lett, ma reggel újra csörög ... de lényegre.

Úgy látom ez az egész most arra megy ki, hogy mindenkinek adjanak most már ha jól látom ingyen connectboxot aki az oltár elé vezeti őket és hűséget esküszik, mert most már mindegy milyen hűségidőhosszabbításos csomagot választok ki, jön vele a connectbox. A honlap egyszerűsített marketingblablája alapján az sem igazán jön le, hogy mi a sima és az online csomagok között a különbség. Majd ha lesz időm. Most nincs több. Eddig megbízható társam volt a Cisco kábelmodem a saját routerrel. Régen a nagy divat volt bridge-be dobni a szolgáltatói eszközt, meglátjuk mi lesz az eljárás a csodadobozzal.

Addig is a bookmarkjaim:
- https://logout.hu/bejegyzes/watercolour/upc_connect_box_compal_ch7465lg…
- https://ugyfelszolgalat.upc.hu/app/answers/detail/a_id/232/~/upc-connec…
- https://prohardver.hu/teszt/upc_connect_box_megeri_valtani/a_connect_bo…
- https://www.youtube.com/watch?v=NSQDYKDROdg
- https://www.search-lab.hu/media/Compal_CH7465LG_Evaluation_Report_1.1.p…
- http://tech.cert-hungary.hu/vulnerabilities/CH-13429

Hozzászólások

Erről jutott eszembe, bár nem pont ide tartozik, a céget keresték ajánlatokkal még GDPR előtti hónapokból sok kis cégecskétől "kedvezményes" ADSL csomagokkal kapcsolatban.
Már rutinosan hárítottam el ezeket, hogy ne mondják tovább a sablon szöveget a következővel:
Ha nem húznak ide a puszta közepére külön optikai vagy valami normálisabb koax kábelt, ami jobb mint a jelenleg fojtogatós szexre is alkalmatlan kanóc, amit a T húzott errefelé, vagy legalább nem ajánlanak egy normálisabb mikrós netet 100k alatt, akkor aviszonthallásra (vagy inkább ne).

Jó volt még a 2000-es években, otthonra, de hogy még 2018-ban is ezt tukmálják...

es mekkora zsenialisan megoldottak hogy a huseg lejarat utan barmikor tudnak arat emelni es akarmennyit: listaaron 14k a csomag, de a folyamatos akcioval csak 4k, aztan eleg csak az akcio merteket modositaniuk es maris 4.5k lesz az elofizu. persze ha huseggel megnagyobb akciot adnak 5k-ert...

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Velem sikeresen újra köttették a hűség lejárta után 700 forinttal drágábban azt, amire amúgy automatikusan rákerültek az emberek, ha nem tesznek semmilyen lépést a hűség lejárta után.
Nem kell ezt túlgondolni, a upc egy profitorientált cég, és a marketingesei/ügyfélszolgálatosai úgy vannak betanítva hogy minél több embertől beszedjenek egy kis plusz pénzt.
Amúgy nekem véletlenül se adjanak semmit csak egy kábelmodemet, különben mondom fel az egészet a takonyba.. :)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Én nem tettem bridge-be a korábbi dobozt sem. A régi boxon és a connect boxon is be lehet állítani, hogy minden portot forwardoljon be egy belső címre, így nálam is ez van, a korábbi 'routerem' külső címét átállítottam privátra, így most van egy közbülső hálóm a külső net és a belső háló közt, benne mindössze a connectbox és a router.

engem tavaly ev vegen probaltak ravenni uj csomagra, 240 mbit 4500-ert, mert hamarosan lejar a szerzodesem (aprilisban). kerdeztem az embertol, hogy megis miert lenne ez 4500 nekem, ha az uj elofizetoknek csak 4000? mondta, hogy neki ez a szam van odairva, es el is bucsuztunk egymastol. majd marcius kornyeken, a husegido lejarta elott ujra hivtak, ekkor mar csak 3300 forintba kerult a 240mbit...

sziasztok, lehet erre custom firmware-t tölteni?

Sikerült már valakinek bridge-be tenni a connect box-ot. Most kaptam. Új hely, már ez jött. De nem találom a bridge módot. Saját routert szeretnék használni.

https://kobak.org

Mióta Vodafone lett, még mindig a bug-os ConnectBox-ot adják ki?