Team Building ~100 főre

Ötletelés kéne kb. ~100 fős Team Buildingre.

Informatikai cég, Budapest.

Pl.: pár ezer Ft/fő budget v. kevesebb.

Ki hol volt már, vagy mit ajánl? :)

Hozzászólások

Faültetés is jó móka csak nehezebb megszervezni. Kalandparki kiruccanás?

extremsport is jatszik? Mert akkor Szerbiabol migransruhaban hazajutni...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Paintball szerintem kijon belole. Szentendren voltam szabadteren, van tobb palya, szoval szet tudjak osztani a 100 embert tobb kis csapatra.

Airsoft jobb, de altalanos team-buildingre nem feltetlen ajanlanam, az az uriemberek sportja (nem hagy a ruhan foltot, szoval mindenkinek a sajat becsuleten mulik, hogy megadja-e a talalatot. Mondjuk addig kell loni, mig nem kezd el neki nagyon fajni, akkor mar meg fogja adni. Utana meg loni kell picit, hadd tanuljon...).

Mondjuk, ha jo a csapat, akkor azert adja :)

oszinten: penzkibaszas mind. egyet nem ersz el vele, semmifele team building nem lesz belole.
abban mi a team building, hogy egymast lodozitek vagy setaltok egyet.

tipp: tarsadalmi munka! aso+lapat, rakjatok rendbe a kornyekbeli parkot pl. Tenylegesen hasznosan telik a nap, nem csak 'na ez is megvolt' feeling marad utana.

Hát hogy együtt szoptok és áldjátok a menedzsmentet a jó ötletért :)

Kb mint mikor kirándulást szerveznek: legyen mondjuk ... Nyíregyháza! ... mert közelebb nincs semmi látnivaló Budapesthez.

Bár én inkább örülhetek, mi Telkibe szoktunk menni a wellness és konferencia hotelbe.

Az legalább kiviláglik belőle, hogy ki áll hozzá úgy a munkához, hogy más is hozzáférjen - ami a tímbeli pozícionálódás alapja.

Más kérdés, hogy egy ilyen építés lényege az volna, hogy olyan informális kapcsolatok alakuljanak ki, ami az ilyen kollégát a "ne csesszek már ki a többiekkel azzal, hogy tojok abba, amit ők komolyan vesznek!" gondolatsor mentén olyanra motiválná, amit addig (nem) tett pedig (nem) kellett volna... na de ugyan már, ne kábítsuk egymást!

Párezer per kopfból azt ki lehet deríteni a természet lágy ölin, hogy helyben rottyantot, sárgarépát nélkülöző bográcsos valami után kinek a hányásában van több sárgarépa.

Ja és a gyorsan szövődő ivócimboraság mán tényleg kötelék a javából.

tudom, most en leszek K. Jozsef, de ha tarsadalmi munkara van ingerem, akkor elmosogatok otthon. Sajnos nekem keves az egy nap 24 oraja, igy legalabb a szabadidomet szeretem magamnak beosztani, es mas modon jobba tenni a vilagot...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

ha a "parezer"-be belefer h minden ember megkapja a pentek du-t es akkor van a festes/szemetszedes tokomtudja akkor meg akar az is lehet h erdemben erdeklodnek paran :) mm alap hogy ilyet nem munkaidon felül csinál az ember, a munkavallalok meg önként és dalolva rongyolnak oda a csalad etc helyett..

Megvan erre a magyar módszer is: a pénz harmadát oda kell adni a területhez legközelebb kivezényelt közmunkás brigádnak, akik ezért elvégzik a munkát, aminek eredményét le lehet fényképezni és a képeket betenni a brigádnaplóba summázó levelekbe, és fájlszerverekre; a többiből meg be lehet rúgni.

Már többön is voltam, de a legjobban azok sikerültek, amiket külső hely/cég szervezett.
A legjobb az volt, amikor Dunaharasztiban voltunk egy lovastanyán, Mustang Lovasclub a neve.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Nyár van, irány a természet. A fizikailag erősebb arcok cipelik a bográcsokat, a többiek a zöldségeket, fűszereket, húst, kenyeret, piát pedig mindenki hoz magával. A team kimegy egy turistaház közelébe vagy a rómain valamelyik csónakházba, elkunyiz pár padot és asztalt, és a szabadtüzes pörköltfőzés közben minden megoldható :)

jo eg mikor voltal utoljara sza volgyben? huhh izlestelen mihalynapi vasari feeling. eppcsak zoknit nem arulnak romanok. cserebe persze 4-bol 2-3 neves pince lepusztulva es uresen all. jah es van a helyukon girosz meg sajttal sonkaval toltott pulykamell vizeslevessel amit otthon is megkapsz. meg piacos hutomagnes, es sok venturista akik a regi elmenyeket keresik. szerintem hiaba.

en ket eve megfogadtam hogy a gorcs hamarabb fog a hatamba allni mintsem meg egyszer elbasszak ott egy napot. jah bogracsnak valo helyet en max. harmat lattam :) es khmm nem szaz emberre szabva.

amugy en sem igy emlekeztem ra regrol, ezert mentem vissza. kar volt.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

A társaságtól és a cég profiljától függ. Én egy karitatív tevékenységet javasolnék.

Kenutúra a Tisza-tónál
Önkénteskedés a Bánki-tó közelében
Aranymosás a Szigetközben
Békamentés Nógrád-megyében.
Állatkerti séta Kecskeméten vagy Jászberényben.

Team Building: talalja ki es valositsa meg a 100fo :)

stepthen covey 7 habits közös olvasása?

Kibérelni valami helyet, ahol van többféle lehetőség. Akár valamivel játszani, akár csak lazulni. Semmi kényszeres dolog. MAjd mindenki megtalálja a helyét, ahol a legkevésbé érzi magát kényelmetlenül.

Mondjuk ennyi fővel már mindenképpen kialakul valami klikkesedés, de akkor is képtelenség összekényszeríteni, hogy mindenki mindenkivel beszélgessen.

Ami furcsaság szokott még lenni: a 10 főre és a 100 főre is ugyanannyi keretet szánnak csapatépítésre. A létszám nő, de a rászánt összeg nem.

végül lett belőle bármi is?

Már nem azért, de 100 főt egy félnapos-egésznapos elfoglaltságra odavinni, szórakoztatni, megetetni-megitatni pár ezer Ft-ból? Kiviszi az ember kiccsaládot egy pár órára valahova, az nincs meg ennyiből..
--

Mert egy jól működő csapat a munkáltató érdeke, magyarul a csapatépítés a munkáltató érdekében és elvárásai szerint végzett tevékenység, amit legutóbbi állás szerint munkának hívnak, amiért többnyire fizetés jár. Normális cégek ezért munkaidőben szervezik.

A szabadon választható is sok helyen úgy néz ki, hogy a főnök morcosan néz rád, és onnantól te leszel a kihúzó, bomlasztó alak. A normális fizetésemelést, előléptetést el is felejtheted. Ennek mértéke általában korrelál a csapatépítés unortodox jellegével: ivós-bulizós csapatépítésnél még örültek is, ha több jutott nekik, hegymászós/evezősnél vagy ötször kellett elmagyaráznom, hogy tériszonyom van és nem tudok úszni, hagyjatok már békén. De az ilyen "társadalmi felelősségvállalós" a legrosszabb, mert egyrészt szabotálod a cég pr lehetőségét, másrészt nem lelkesedsz a főnök világmegváltó ötletéért.

Ha a Prezi a kivétel, annak csak örülök.

én úgy gondolom, hogy versenyképes tudásom, képességeim vannak.
ha valahol azért szopatnak, mert
- nem vettem részt valamiben ingyen, amiben nem akartam
- nem mentem el csapatépíteni, miközben nem akartam
, akkor felmondok, s keresek egy szimpatikus helyet.

dolgoztam gyorsétteremben is (mostmár jópár) éve. ott nem a csapatépítésen való részvétel volt ingyen elvárva. tudom, van ilyen is.

azt merem gondolni, a Prezi az előbbi pályán játszik.

rosszvicc on:
Szerintem b@sszon szét valaki valamit a szolgáltatásaitok alapjaiban.
Azt az egész csapat fogja egy-két napig szerelni (_majdnem_ működőre) evés/fürdés nélkül, nettó KV-ból.
Ez építi a csapatot! Aki ezután bennmarad, az tényleg a csapat tagja. :)
rosszvicc off

Nálunk a főnök minden évben arra törekszik, hogy kimozdítson a komfort zónánkból, és valami tőlünk idegen, de kalandos dolog legyen.
Utána természetesen egy "kis itóka".
Bár ez nem párezer/fő...
Minden esetre jól érezzük magunkat, jó szokott lenni.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

fura szó ez a team-building / csapatépítő tréééning. bár 100 fős cégnél na..

Én csak egy ~25 fős cégről tudok nyilatkozni, de nálunk már "rég rossz" lenne az ha ilyen tréningeket "kellene" tartanunk.

Egy ""tréning van"", decemberben céges vacsi. Ott sem kötelező megjelenni.

Jobb esetben a csapat saját magát tréningeli és alakítja.

100 főnél meg nem is értem miért is kellene olyan embereket összeengedni akiknek nem igazán van közös érdeklődési körük.. ezt az adott alkalmazott csak tehernek fogja érezni nem "csapatépítésnek".

Akarva akaratlanul Blokkok/Klikkek mindenhol kialakulnak cégen belül is. De szerintem ezt maguk az alkalmazottak leszabályozzák szépen, nem kell ide csapatépítés.

Bár mint említettem nem 100+-os cégnél vagyok..

Ahol maga a csapat nem tudja ezt leszabályozni ott szerintem felesleges bármilyen csapatépítő tréning.

A munkahelyre dolgozni jársz be, csapatépítés meg ilyen "barátkozási körútnak" tűnik nekem, amire semmi szükség.

Munkahelyen: Munkával kapcsolatban együtt tudsz működni azzal is akit utálsz/nem szimpatikus/nem csinál semmit/ezerdolog pl.
Magánéletben: Otthon elmeséled XY mekkora faszkalap -> másnap bemész, helló és dolgoztok tovább. pont.

Ne akarjunk már 100+ (vagy 25+) embert kényszeríteni arra, hogy ""szeressék"" egymást... Dolgozni tudnak együtt? Ha igen akkor nincs gond. Nem kell "csapatot építeni".

Just my 2 cent

Eleve rossz egy csapatépítő tréning, de van annál rosszabb is. Mikor kihagynak :D

"Hacking" de az élet minden területén, olcsón, de játékosan megoldva:

A cég ahol dolgoztam, felosztottuk a dolgozó picit kevesebb (kb. 50-60) embert négy-öt fős csapatokra, attól függ mennyi csapat fér bele, ne legyen túl sok csapat sem és a csapatok se legyenek túl nagyok - persze szakmabeliek elsősorban - írtad hogy "Informatikai cég" de hogy ez melyik területet fedi le, számomra nem teljesen világos - elnézést.

A csapat-elosztás után, a cégen belül először is, mivel sok kategóriájú weboldal tiltva volt, azt az oldalt ahová el kellett menni betiltották - ha jól emlékszem vagy ez volt:

https://www.hackthissite.org/

vagy ez:

http://www.hackertest.net/

De picit máshogy nézett ki, ott is volt login, csak ott nem javascript volt kizárólag vagy php, hanem forráskódra visszafejteni SWF-et meg más is...kicsit régen volt, nem rémlik annyira ;)

Tehát nyilván eleve azzal kezdődött, hogy megkerülöd a rendszert, hogy eljuss ide - ez nem sok gondot okozott, ki mi módon oldotta meg, nem érdekes, csak a cél elérése.

Ez után, pl. a weboldalon az x. szinten kapott válasz egyik kijelölt karaktere volt az egyik betűje a teljes megfejtésnek, hogy ne legyen monoton a dolog.

Hogy viszont ne csak túl kódnézős legyen a dolog hogy úgy mondjam, kaptunk pl. egy analóg térképet és szélességi/magassági koordinátákat, hogy megtaláljuk azt az épületet, ahol az egyik ügyintézőnek aki a bal szélen állt és ez és ez volt a nyakában egy speciális mondatot mondva mondott egy szót, amelynek az ötödik karaktere volt a ... mondjuk második betű és így tovább:

Pl. egy parkban kellett egy adott helyen, amit szintén meg kellett találni, íjjal nyillal lelőni egy kifüggesztett textil-csomagot, amiben volt megint másik kifejezés megint másik karaktere...

Az én csapatom a harmadik lett, nyertünk egy kis pénzjutalmat érte, igazából jó móka volt, és viszonylag olcsón meg lett oldva, mégis szórakoztató volt, mert műszaki mellett arra is szükség volt hogy jól koordinálj, ne veszekedj hogy "mégis ide kell menni", és viccelődni is lehetett, mert persze nem csak ez a három terület volt ahol a titkokat meg kellett találni.

Remélem ez segít?

Bocsi ez mit jelent ponotsan? Hogy ilyen túlélőtábor-szerű? Nos az életrevalóság azaz a gyakorlatba ültetett tudás lett volna a célja amellett hogy így egymástól is tanulhattak emberek.

Tulajdonképpen a csapatépítésnek részben ez is lett volna a célja, mivel senki sem tud "mindent" (kivéve néhány embert aki mindent "jobban" tud, ugye).

A csapat attól is "épül" ha az emberek tudják/megtudják egymásról ki milyen logika és játékszabály szerint játszik, mit meddig enged meg magának és kinek mi "nem fér bele".

Mármint ha az "esőember-party" ahogy nevezted fogalom ezt jelenti?

A projektmenedzserek aktivizálják magukat a cégnél.
Határozzák meg a feladatokat, alakítsák ki a kommunikációs csatornákat. Alakítsanak 10 fős csapatot a csapaton belül legyen szavazás.
A 10 fős csapatnak legyen egy delegált személye (scrum master).
Projekt Leírás: 100 fős csapat feeling megteremtése, mi lenne ha.
Rövid brainstorming után határozzák meg a tűröképességüket és a határokat húzzák meg. Mondjuk fizikai, pénzügyi és időbeli korlátokat.
Ettől kezdve minden a csapatok határoznak meg és alakul ki.
Vagy mindenki nagyon jól fogja magát érezni vagy kiderül, hogy kik fognak felmondani az elkövetkező 2 hétben.
Motiváció: https://www.youtube.com/watch?v=pGFGD5pj03M

tuti recept 100 emberre mondjuk 2-300k-ból, azt szeretném hallani :)

sima ugy, 2 is:

a) mozijegy 100 embernek
b) parosaval a madamhoz a keret rajuk eso reszevel*

*: mint a 2 rendoros viccben, amikor elmennek a madamhoz apropenzzel, aki eligazitja oket, hogy mit csinaljanak egymassal enyiert...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Alternatív megoldásként fel tudok ajánlani 3 köbméter akác feldarabolását Apámnál, TÖK INGYEN.!
Szívesen mesél közben, rég halott alkeszek tuti beszólásai, mesék a hatvanas-hetvenes évek női princípiumáról, ízes vidéki káromkodások tájszólással, zavaros gondolatok a 21. századról, stb stb..
Három-négy balta is van..
--
God bless you, Captain Hindsight..

bár tavalyi téma, de hátha érdekel valakit:
társaságot beosztani homogén csapatokba, pl. minden csapatba 1x HR-es, 1x programozó, 1x sales-es, 1x titkárnö, stb. ahogy kijön
csapatonként beszerezni:
20db spagetti tészta (fözetlen...;))
1db cellux
1db olló
10db lufi
10db szívószál
1db drón/légpárnás távirányítós játék (kb 7-8000Ft)
1db tojás
5m spárga
1db széles ragasztószalag
1 doboz müanyag katapult építö szett (mint a Lego Technik, de sokkal olcsóbb)

feladatok:
- építs olyan magas saját lábán álló tornyot, amilyet csak tudsz a spagettik, cellux és kötél felhasználásából
- építs egy olyan szállító jármüvet a többi anyagból, amit a légpárnás el tud húzni és egy kijelölt pályán végig tud menni idöre
- ennek a szállító jármünek az a feladata, hogy a tojást épségben szállítsa A-ból B-be
- ugyanez a légpárnás húzza végig egy tavon/medencén/patakon (ha van ilyen a helyszínen) a szállító jármüvet, itt is idöre (légy kreativ ha nincs tó)
- építsen katapultot a csapat, amivel kilövik a szállító jármüvet, a tojás nem sérülhet, a jármü megtett távolsága számít
- célba dobás a jármüvel, ki van közelebb egy bizonyos ponthoz, a tojás itt sem sérülhet

minden feladatnál minden csapatot n-töl 1-ig pontozni, ha eltörött a tojás akkor azt extra büntetni
esetleg még egy extra elbírálást a legszebb/legkreatívabb szállító jármüre, a csapatok egymást pontozzák

6-7 óra simán, amíg lemegy az egész vetélkedö, jól müködik csapatépítésnek.
Nálunk a nyertes csapat választhatott fejenként 1 nap extra szabi vagy egy 2 személyes puccos vacsi között

De szigorúan a résztvevők zsebéből!

Engem nem zavar ha valaki yachtos kokainos kurvázást tart a saját lóvéjából, szive joga úgy szórakozni ahogy arra neki lehetősége van és telik. De ha azt a pénzt a környékbeliek zsebéből lopta ki, akkor a fa**ál fogva kössék a győri főtér lámpavasára ezért.
--

Ez már csak őket minősíti, na meg minket is hogy nem tetszettünk annak idején forradalmat csinálni, valamint bármely oldalnak elnéztük, ha közbe-szerzett, hiába mondják, hogy na de a másik is így csinálná.
Témához: vacsora. De sj véleménye a szimpi. Ha meg komolyabbat akar a munkáltató, költsön rá.

Sok olyan kispolgár szavaz Győrben, aki 50-70 éves, megyei lapot, magyar rádiót, magyar tévét fogyaszt évtizedek óta, ha az internet közelébe keveredik, akkor is igyekszik a komforzónájának megfelelő tartalmat fogyasztani. Magyarul: ha hallott is az esetről, nagyon sok esetben legyint rá, hogy biztos csak lejáratás. A központi kontroll alatt tartott sajtó és média remekül teszi a dolgát.

Szóval próbáljuk meg kicsit elképzelni, hogy emberek tömegei nem nagyon ülnek számítógép elé, csak ha muszáj. Nem keresnek rá különböző forrásokra, hasonlítják össze a jobb- és baloldali sajtót, nem néznek utána dolgoknak, hanem kinyitják a rádiót meg a tévét, elolvassák az aznapi Kisalföldet oszt jónapot.

Nagyszüleim pontosan tudják hogy a tévé, a rádió meg a ~40 éve járatott Kisalföld mind a kormány propagandáját viszi, mégis képtelenek átszokni másfajta információbefogadásra. Kaptak számítógépet, nem használják.

A megszokotthoz ragaszkodás egyre erősebb, ahogy idősödik az ember.

Igen, sokakhoz eljutott a botrány, de sokakhoz nem, vagy nem volt hatása, de összességében majdnem átütötte a küszöböt: a fidesz fellegvárának számító Győrben elképzelhetetlenül szoros eredményt hozott (emlékeim szerint mindössze egykétszáz szavazattal nyert Borkai, holott "normál" esetben fölényesen győzött volna).

Szóval ne írjuk le az egész várost. Pont annyi kisnyugdíjas volt kéznél, akik a mai napig sem hiszik el (vagy nem 100%ban) a történteket, amennyi kellett.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout

Nehogy azt hidd, hogy internetet nyomkodva megváltozik ezen emberek információbefogadó képessége! Anyám kapott 2 éve ipad-et, azóta állandóan azon nyomkodja a facebookot, eredmény: benne van 600+ (eskü nem hazudok, saját szememmel láttam) ostobábbnál-ostobább kamucsoportban, coelho-bölcsességgenerátorral meg szép rózsás képekkel egymásnak szépjóreggelt és kellemesestét kívánó csoportokban, főzős-kajacsinálós csoportokban, és egy halom ezoterikus homeopátiás másikban.

Nem a gyerekeket kell félteni a facebook-tól, hanem az idős nyugdíjas szüleinket

Ez a cikk sajnos kb. szóról-szóra mind igaz. Szóról-szóra.

https://index.hu/tech/2015/09/10/nem_a_gyerekeket_kell_felteni_az_inter…

1000l sör, aztán magától épül a team :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

pl. egy kertipartyn déltől-hajnalig pont elég. Ha tűzrakóhelyes a kert, akkor szalonnáról, kolbászról, virsliről, zöldségekről, kenyérről mindenki gondoskodhat magának, ki-ki saját ízlése szerint. Az sör biztos elég lesz, az ennivalóra meg nem lesz panasz.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Kombinálva ennél több is sima ügy... mármint 1 alkoholos, 1 mentes felváltva. Legalábbis nálam ez vált be, így végig lehet dorbézolni egy egész napot is, anélkül, hogy kiütném magam. ... legalábbis én ritkán részegeskedek, de akkor megadom a módját :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Céges csapatépítésnél én őket ajánlanám (csapatépítés cégeknek), akinek ilyesmire van szüksége. Remélem most nyáron már tartanak nálunk is ismét csapatépítést. Én kezdek nagyon befordulni, hogy még egy sört sem lehet meginni péntek délután a munka után a srácokkal.