Új telefon

Úgy alakult, hogy le kellett cserélnem a régi telefonomat. Ha már csere, akkor nem elégszem meg az éppen jó kategóriával, így eleve felső kategória között keresgéltem.

Samsung és Apple eleve kiesett a számításból.
Sony, Papíron tetszetős adatokkal rendelkezik, de formára, használhatóságra annyira nem volt jó.
Előző, szükségből született barátságom a Huawei P8 volt, elégedetten használtam, így ránéztem a Huawei felső kategóriás készülékválasztékára, melyben a Mate 10 Pro el is nyerte a tetszésem. Meglehetett tapizni ezt is. Kényelmes, még épp nem túl nagy, bár az előzőnél nagyobb; azonnal kézreállt. Így a befutó végül ő lett.

Már tapizom pár napja, egyelőre nincs semmi, ami kell nekem és ne tudná. A Wi-Fi és mobilnet kurvagyors; ujjlenyomat olvasója pontos, azonnal reagál; kamerára egyszerűen nincs panasz, kis híján hozza a DSLR szintjét; egy töltéssel, egész napos használat mellett is 2 napot kibír; a FastCharge-nak köszönhetően fél óra alatt kész a töltés. Bár nagyon felmelegszik ezalatt, érdemes ilyenkor nem tokban tartani.

Azt hiszem a Huawei márka kinőtt a régen megszokott "hulladék router" kategóriából, és előlépett a minőségi cucc felé.

Hozzászólások

A gyorstöltést szerintem jobb, ha hanyagolod hosszú távon. Jó, hogy hamar kész van, de úgy tudom, rongálja az akkut, jobban, mint a normál töltés. Az se lehet több 1-1.5 óránál.

4000mAh-s akkuja van. Ezt egy 1A-es töltővel nehéz lenne feltölteni 1 óra alatt. Amúgy ha amúgy is éjszaka töltöm, akkor viszont jó rá.
Egyébként, amikor feltöltött 100%-ra, akkor nemes egyszerűséggel lekapcsolja a töltést. Szóval ott tudom hagyni éjszakára normál töltéssel, anélkül, hogy esetleg tűzijátékot rendezne a lakásban.

--
openSUSE 42.2 x86_64

Közben leesett, hogy ha a gyorstöltés megy, akkor ahhoz a 2A is kevés :D
De akkor honnan az az 1A? Normál üzemmódban csak 1A-rel tölt?

ui: miközben keresgéltem, feltűnt, hogy ezen már nincs 3.5-s jack. :( Pedig jó lett volna a samsung után újra huawei... hát nem lesz...

Ha 1A-t kap, akkor annyival tölt. Ha 2-t, akkor 2-vel. A powerbankom max 2A-es, az csatlakoztatáskor megbeszéli a készülékkel, hogy mennyivel képes tölteni, és azt kapja.

Nekem a jack hiánya nem probléma. Amúgy járt hozzá USB-C -> Jack átalakító, USB-C füles is. De leginkább Bluetooth fülest használom hozzá. A régi telefonomban meghalt a Wi-Fi, ha BT is aktív volt, és fordítva, így néha szükség volt a jackre. De ez most 2 év garival van, ha meghal, mielőtt lejár, akkor javítás / csere.

--
openSUSE 42.2 x86_64

Szarok ra, veszek bele evente egyet £60-ert, de nekem legyen kesz es tele az iPad toltommel 1 ora alatt, vagy menjen bele fel napnyi elet 20-30 perc alatt.

Sot, ha 8-ra vagy X-re valtanek, vennek macbook toltot es USB-C -> Lightninggal toltenem (ez utobbi kabelem van igy is), mert menne neki a 12W-on tul a 29W is. De iPhone 7-en.

iPhone 7 - 515 napos, 470 cycle count, 85%, jovo heten megyek aksit cserelni. Egyszer se merult le teljesen, mert a gyorstolto mindig kihuzott a szarbol.

Én is épp most váltottam telefont (kényszerűségből), csak én az ellenkező irányba az árskálán. A Galaxy S7-et leejtettem hétfőn, szépen pofára csattant a csempén. Első blikkre semmi baja nem lett, viszont mikor megnyomtam a power gombot hogy akkor adjon képet is, semmit se csinált. A back meg a taskváltó gomb ledje felvillant, de a képernyőn semmi. Aztán közelebbről megnézve a képernyő teljes hosszúságban elrepedt a szélén. Úgyhogy kuka.

Kedden mentem be a szolgáltatómhoz, hogy milyen lehetőségeim vannak. Sajnos még él a hűségidő, így új készüléket csak új előfizetéssel kérhettem volna. Mivel épp lakásfelújítok is, kissé szűkösebb lett a telefonra költhető keret, így egy Huawei P10 Lite-ot választottam ~76 eFt-ért feltöltőkártyával (a kártya megy a "kukába"). Ahogy nézegettem mobilarénás teszteket, ebben az árkategóriában ez volt a legszimpatikusabb is.

Eddig kétféle Androidos telefonom volt: régen nagyon olcsóak (<40e Ft), azóta nagyon drágák (>180e Ft). A kettő közötti kategóriát nem próbáltam ki sosem, pláne nem kínai gyártótól. De gondoltam egy próbát megér.

Hát... pozitívan csalódtam. A kamerája nem rossz, normál használat mellett semmi akadás (játékokat még nem próbáltam), az ujjlenyomatolvasója rendkívül gyors és pontos. (Utóbbiban sokkal jobb az S7-nél, amin nagyon meglepődtem.) Abszolút jó véleménnyel vagyok róla és az is elképzelhető, hogy a jövőben maradok ennél az árnál, gyártónál. Teljesen kielégíti az igényeimet.

De hogy ne legyen teljesen boldog a hetem, csütörtökön küldött egy SMS-t a szolgáltatóm, hogy mivel ilyen jó rabszolga vagyok, itt egy kupon amit ha 30 napon belül beváltok a webshopjukban, akkor tök ingyen kihoznak nekem egy Galaxy J3 (2016)-ot. Köszi. Ha 2 nappal korábban küldik ezt, akkor megmarad 76 eFt-om. Na, mindegy. Megrendeltem, jó lesz tartalék telefonnak, ha ezzel is zsonglőrködni támadna kedvem.

szerk.: Jut eszembe, hogyan kellene tárolni a telefont, ha senki sem használja, hogy ne dögöljön meg az akksija? Elég ha havonta feltöltöm, 30%-ra merítem aztán elrakom a fiókba?

Hát elvileg a gyárból 50-60%-al jön ki, a boltban ücsörögve, várva az új gazdira, merül 30-40%-ra. Az enyém, lévén, hogy nem olcsó készülék, és amúgy is egy hetet vártam rá, hogy megérkezzen, simán 60%-on volt, mikor elsőre bekapcsoltam. De hosszabb ideig nem tároltam még így készüléket. A régi Sony-m (2009-es), amit néha előveszek mobilinternet megosztásra, 100%-ra töltve van eltéve, amikor párhavonta előveszem, simán 85-90%-on van.

--
openSUSE 42.2 x86_64

Van benne valami. Az S7 előtt Sony-m volt (Z3), annak 2 év használat után is nagyjából ugyanannyit bírt az akksija, mint mikor megvettem. (Más kérdés, hogy miután 2 évesen átadtam a családban másnak, elkezdett póposodni.) Az S7 másfél évig volt használatban kb., azon már erősen éreztem hogy mennyit romlott az akksija. Minden nap töltőre kellett tennem, pedig a szokásaim egy cseppet sem változtak.

http://www.samsung.com/hu/microsite/szervizpontok/static/pdf/Premium_Sa…
55000Ft a csere, és IP68 marad, illetve a garancia is megmarad.
Viszont ehhez ne szolgáltatóhoz vidd, hanem a Samsunghoz.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Nálunk egy Umi Diamond hozta a formáját a netes keresgélés alapján szériahibának tekinthető hülyeségével (ghost touch a jelenség, érintés nélkül le-le rángatja a "redőnyt", gyakorlatilag mintha a kijelző jobb felső részét tapizná valaki), szerencsére hazai, garis vásárlás volt, úgyhogy meg vissza - gyors nézelődés után egy Xiaomi Redmi 4X lett az utódja. Az UI-t szerintem "szokni kell", legfeljebb megy majd rá valami "értelmes" launcher...