Vagrant/Ansible diszk sorrend

Fórumok

Kedves fúrumozók!

Egy játszós projektben Vagrant-tal rakok össze VirtualBox-ban pár VM-et, amelyek közül kettőhöz hozzáadok egy-egy második diszket is.
A problémám az, hogy az egyik gépen /dev/sda, a másikon pedig /dev/sdb néven jön fel az új üres diszk.
Ezt kellene valamilyen formában Ansible-ből, vagy még Vagrantból lekezelni, hogy általános módon tudjam majd Ansible-lel felcímkézni (disk label), majd partícionálni a diszkeket.
A rendszer és az adat diszkek között egyedül méretbeli különbségek vannak.

Minden segítő hozzászólást előre is köszönök!

Hozzászólások

Kíváncsiság kedvéért, ahol sda az üres diszk, ott mi a rendszer? (Egyébként nézd meg, hátha van valami használható fact az Ansible-ben, amiből lehet azonosítani a lemezt).

A partícionálást a parted modullal végzem/végezném.

Az merült fel bennem, hogy még a Vagrant-os procvision-ölés közepette egy shell scripttel detektáltatom, hogy melyik az én diszkem, és leteszem egy lokális fact-ba, amit aztán a playbookban felhasználok.
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 14.2 | 4.4.37-janos

Hát ha jobban tudod a shell scripttel detektálni, mint valamelyik már meglévő facttal, akkor hajrá. Azt nem tudom, hogy milyen plusz információt tudnál még így kinyerni egy szűz diszkről.
A fent a command csak példa volt, használhatod a parted modult is, a lényeg a factok használata. De még ha nem is használod valamelyik beépített változót, még mindig végigiterálhatsz a diszkek közt a with_items: "{{ ansible_devices }}"-el.