Teszt vmware virtualizáció lassú. help help

Sziasztok!

Vásárolva lett egy izom gép amin vmware workstationt 14 tesztelnék, mondván hátha összejönne egy legalább win08 szerver munkakörnyezet. Ha okra vizsgázik akkor emeljük a tétet.

-A gép biosban minden virtualizáció bekapcsolva, támogatva elvileg.
-2 darab proci van benne, procinként 10mag.
-64 giga ram
-tükör intel ssd

A virtuális gép 2proci/8mag. 16gram al létrehozva, minden virtuális pipa be. még a memória kezeléses is IO.

Probléma, hogy irtózatosan lassú, legalább is vashoz képest. (8T/s)
A fájl, vagy is programindítást, elérést lassúnak érzem. Egy firefox 57 64 bit rögtön magával ránt 50% os procit majd beáll 0-ára. A kiosztott 16 giga ramot nem kapja meg, hanem folyamatosan fal a rambol ahogy nézem. Gondolom ez 16nál majd megáll. Érezhető a késés még helyi rdpvel is. 1-2 sec szinte minden.
Mit tudok neki csinálni?
Köszönöm

Hozzászólások

CPU pontos típusa?
Ha csak virtualizációra akarod használni, akkor miért nem raksz fel natívan egy ESXi 6.5-öt?

Gép gyártója, típusa, RAID kontroller típusa, Intel SSD típusa? Gyanúsan valami fakeraid szerű kártyára utal a jelenség.

Anyám, most látom hogy VMware Workstation. Milyen a base OS? Miért nem ESXi?
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Intel sc2600 family.
intel ssd, software raid. raid 0.

Sajnos 3-4 virtuális gép kell, hogy legyen a vason, valamint sokszor tesztelünk. pl. mit csinál ez a fájl, stb. Újratettem a tools-t, az egyik vas gyorsult is vele de a többi nem. egyéb tömörítés nincs rajta. Sajnos az ESXi-hez nem sok tapasztalatom van, árazás, tudás, felhasználás, tapasztalaitok érdekelne. köszönöm

Van belőle ingyenes változat, az Workstation helyett egyelőre neked pont elég.
Ha fizetős, akkor a licencelése per fizikai CPU alapon történik, kiadástól (Essentials, Essentials Plus, Standard vagy Enterprise Plus) függ az ára.

Néhány link kiindulásnak:
https://my.vmware.com/en/web/vmware/evalcenter?p=free-esxi6
https://www.virtualizationhowto.com/2016/11/vmware-esxi-65-install-step…
https://www.youtube.com/watch?v=tVsepuLiXK8
https://www.youtube.com/watch?v=ERAOywXH4l0

... például, ingyenes licenccel.

Az ingyenes licenc több megkötéssel rendelkezik, pl. maximum 8 vCPU-s virtuális gépet tud elindítani, nem tudja vCenter-be behúzni, stb. - ez viszont ilyen szintű felhasználásnál nem nagyon lesz probléma. (Értsd: a VMware Workstation-höz képest mindenképp előrelépés)

Ott viszont elakadhat a történet, hogy az ESXi nem támogat szoftveres RAID-et. Pontosabban, csak olyan szoftveres RAID-en megy, ami számára nem tűnik szoftveres RAID-nek. (pl. HP Dynamic Smart Array azaz hpvsa és társai)

Amit felsoroltak, abbol melyik limitacio vonatkozik rad? lenyegeben, egy szervernel a limitaciok kozul csak a vCPU-k szama jelent igazi korlatot, a tobbi inkabb csak management korlatozas, az inkabb cluster/tobb Node eseten szamit...

Ha nincs olyan VM-ed, amin minimum 9 vCPU lenne hozzarendelve, akkor a Workstation bizony penzkidobas volt...

jah bocs, most latom, te nem a kerdezo vagy :)

"Intel sc2600 family.
intel ssd, software raid. raid 0."

ESXi-nek kell normális RAID controller, softraid nem játszik. Vagy használod simán AHCI módban, egy diszk-kel per datastore (lehet jobban jársz).

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

En is mindenkeppen valami type 1-hyperwisor-t javasolnek, amit jelenleg csinalsz, eroforras pazarlas.. Ilyen kis rendszerre neked eleg a free esxi, esetleg citrix xenserver, vagy proxmox. Ha nem kell cluster meg HA, akkor free ben ezek teljesen jók. Ha komolyabb kell free ben, akkor Ovirt.

A workstation helyett egy CentOS/Ubuntu/akármi KVM-el is jobb lenne.