Elhagyom a szakmát!

 ( whiteangel | 2017. november 12., vasárnap - 19:25 )

Üdv!

14 év IT üzemeltetés, alkalmazotti munkaviszony majd 10+ fős saját vállalkozás irányítása után elhagytam a szakmát lassan 6 hónapja.

Idáig minden fasza, tök mást csinálok jól érzem magam.

Minden jót!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

es mi az a tok mas?

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

igazad van! Az en karrierem kovetkezo allomasa is a londoni mosogatas lenne ...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Van egy rossz hírem. Nem hagytad el (hisz ide írsz), csak már max nem szedsz érte pénzt.

te mennyit szamlazol a kommenteidert? :-)

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Es ha nem szamlazunk, hanem alkalmaznak? ;)

Ne politizáljunk :)
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Csináltam pár új vállalkozást. Van egy személyszállító cégem 4 kisbusszal és egy autókozmetika, összesen 11 alkalmazottal.
Amúgy miskolci vagyok, szóval az Edda elég jól illik ide. :)

--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

mi volt a baj az it-val?

Miskolcon? :)

Nem.. :) Budapesten.
--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

Nem.. :) Budapesten.
--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

A végén már minden... De tényleg minden. A szakmát magát utáltam meg. Egyetlen szakma van a világon amit utáltam és semmibe nem néztem az a HR. Nem így tekintek az IT-ra, de tény, hogy az érzés hasonló, rüheltem és most is rühellem.
--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

Autókozmetika merre? Csak ha arra járok, tudjam, hova vigyem (vagy ne?) az autót :-)

Nem tudom illik-e itt reklámozni, így inkább nem teszem. Zuglóban van az Örstől nem messze.

--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

Miért pont ebbe az irányba mentél?

Ehhez volt tokeje IT-s fizetesbol ;) Bankot csak nem nyithat, ahhoz nem fizetes, hanem IT vallalkozas profitja kell, es IT mellett kell erteni joghoz es gazdmatekhoz is.

Félig igaz. Azért félig mert a fele tőke az IT fizetésből létrehozott IT vállalkozásból volt, a sakk mellett pedig a póker is egész jól megy. A fele tőke pedig pókerversenyek nyereményeiből voltak.

--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

"Azért félig mert a fele tőke az IT fizetésből létrehozott IT vállalkozásból volt"

Pont itt tartok, szoval a joslat az, hogy par even belul en is zoldsegeket termesztek vagy allatokat tartok? ;)

Én gondoltam rá, hogy Tokaj hegyalján veszek házat, viszem az asszonyt és megtermeljük magunknak ami kell, azt jónapot! Ő partner is lenne benne. De egyébként nálam elkattant valami és azért lett ez, szóval nem hinném, hogy ez lenne a jóslat. :) Én idáig nem bántam meg.

--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

"nálam elkattant valami"

Nem elkattanas az, hogy rajossz, hogy egy undorito szemetdomb az IT ;) De nalam egyelore elegge elol van a penz a szempontok kozt, masbol ilyen sokat meg nem tudnek csinalni, esetleg tobb ev (nem eppen agyonfiztett) tanulas es tapasztalatszerzes utan. Ezert is erdekes az irany - szemelyszallitas, annal ilyen gond nincs, es lehet megis van benne ennyi. :)

En ha otthagynam a szakmat, legnagyobb esellyel villanyszerelonek mennek - azt meg aranylag gyorsan es konnyen ki lehet tanulni es ugyanolyan nevetsegesen kinalati piac, az ugyfel szonyegere is szarhatsz es azt is kiszamlazhatod, meg mindig te leszel az egyetlen, akit tudnak ajanlani.

Ha meg lenne most gyerekem akkor - a szabad valasztasat tiszteletben tartva - azt a karriertanacsot adnam neki, hogy specializalodjon nemzetkozi jogra. Ha ez a tanacs nem tetszene neki, azt csinalnam amit apam. Elmagyaraznam az iskola helyett, hogy hogy mukodik a kapitalizmus, es csak annyi lenne a keresem: valasszon a hianyszakmak kozul, vagy fogadja el a tenyt, hogy en fogom eltartani, igy en valasztok neki kocsit is pl. :D

Ha ez a tanacs nem tetszene neki, azt csinalnam amit apam.

ez sok mindent megmagyaraz veled kapcsolatban...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Mi van n*gger, zavar, hogy valakinek volt apja? ;)

Na ez érdekes. Egy ideig mi is pókereztünk, csak kicsiben. Online termekben. Néhány "fillér" összejött belőle, aztán elhagytuk mert nem tudtunk elég időt áldozni rá.
Élő vagy online versenyeken szoktál menni inkább?

A személyszállítás úgy jött, hogy apám soksok évet nemzetközi sofőrként dolgozott, később személyszállítói vállalkozásából élt. Így volt szakmai háttér (kell néhány vizsga egy ilyen céghez pl.: szakmai irányító) és autók típusismerete. Az autókozmetika adja kicsit magát a kocsikhoz, de igazából a sok szar autómosó tapasztalat miatt akartam egy olyat ami az én elképzelésem szerint működik.

--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

Az it nem hasznalod az automosnal? Mondjuk online bejelentkezes, ahol egybol fizet es 10 perccel hamarabb kell erkeznie, de elbukja a penzet, ha kesik es van mas melotok. Szerintem a notorikus kesoktol megszabadulsz, de cserebe lesz egy jo ugyfelkorod.

En biztosan versenyelonyt csinalnek az it tudosambol. (Teszem is amugy.)

Szoktam gondolkodni azon, hogy mi lenne jó nyugdíjas foglalkozás magamnak, ha eljön az ideje. Azt hoztam ki, hogy szinte minden amit szívesen csinálnék, az csak vinné a pénzt, úgyhogy a legvalószínűbb, hogy maradok IT-ben valami tanácsadófélének ameddig lehet, aztán meg csak kuporgatom a pénzem, hogy ne fogyjon el előbb, minthogy meghalnék.

"maradok IT-ben valami tanácsadófélének ameddig lehet"

Az csak úgy megy, ha vénemberként továbbra is követed a napi trendeket és "képben vagy" (az idő előrehaladtával egyre kevésbbé lehet tartani majd a lépést a fiatalabb generációval ezen a téren), elavult/túlhaladott tanácsokra meg senki nem kíváncsi, főleg pénzt nem ad érte.

Ott van elrettentő példának a vén bolond Wozniak: 30 éve lécelt le az almától, mégis a mai napig okoskodik bele az éppen aktuális dolgaikba, de csak irreleváns baromságokat lehet hallani tőle. Nem képes elfogadni, h. már rég' lemaradt ezen a területen.
--

Ez szerintem az egyénen múlik. Aki akar az tudja magát képezni és képes követni a trenedeket. Így nem az elavult tanácsokat fogja szórni az "öreg".

Amúgy "Aki nem ismeri a múltat az arra ítéltetett, hogy megismételje azt" Szóval azért jó az öreg a háznál, ha a mindenkori fiatal titánokat kell attól megóvni, hogy fejjel menjenek a falnak...

Wozniak esetében pont leírod az okot ami ahhoz vezetett, hogy már kicsit kiesett a kerékből. "30 éve lécelt le". Na hát közben lepörgött a homokóra aztán annyira nem tekert azért, hogy a tudása is up to date legyen. A kényelem egy hazug ábránd...

Csak a buzzwordok változnak, azokat meg elég ismételgetni, úgysem jelentenek semmit :-).

Gyanus vagy te nekem! :)

Walter White(!) (Breaking Bad) hosszu karrier (kemiatanar) utan szakmat valt, es a droguzletben probal szerencset. Kozeli ismerosoknek azt mondja, a penzt pokeren (!) nyerte. A felesege segit neki tisztara mosni a vagyont, ezert vesznek egy automosot (!). Raadasul par uzlettarsaval meg embereket is szallit, csak hidrogen fluoridos kezeles utan.

IT vallalkozas, hogyne.. :D

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

:D