Szakmai "tanusítványok" iskolai keretek között?

Sziasztok!

A szakközép/szakgimnáziumban, ahol rendszergazda/tanár vagyok, szeretnénk fejleszteni az informatika oktatásunkat és a hozzánk jelentkező diákok (vagy akár más érdeklődők) számára olyan tananyagot akarunk biztosítani, amit később hasznosíthat.

Már vannak elképzelések a nyárra, hogy programozás tanfolyamokat indítunk (C#, Logo nyelv a kis általános iskolásoknak, illetve web), viszont én szeretném ha áttudnánk adni olyan tudást is (nem feltétlen tanórák alatt, hanem akár szakkör által) amivel már képes lehet a tanuló letenni egy-egy szakmai vizsgát.

A BSD Certification Group-al már felvettem a kapcsolatot, hogy BSDA vizsgák szervezéséhez milyen feltételek vannak. A BSDA tananyaga tetszik és szívesen tanítanám is, illetve a tanuló is kap egy jó képet a BSD-kről, illetve egy csomó *nix eszközről. A vizsga díja sem vészes a maga $75-el.

Ismertek még olyan szakmai vizsgákat, amiknek a tananyaga ingyen elérhető vagy az iskola számára nem kerül sokba, a vizsga díja nem haladja meg a 100 000HUF-t és szakközépben/szakgimnáziumban is megállja a helyét (akár úgy, hogy az OKJ-n maradott tanulók számára)?

A környékben van egy iskola ami Cisco CCNA-t oktat és vizsga lehetőséget ad azon tanulóknak akik OKJ-n maradnak, így az kilőve.

Ha kérdés lenne, akkor szívesen válaszolok, és előre is köszönöm a tippeket.

Hozzászólások

Az LPI féle Linux Essentials nem rossz, viszont ha már kezdeni akar vele valamit az ember akkor szükséges az LPIC 1-2-3(300,303,304) is, hogy normális képet lásson az ember, így meg 5x$200, holott az OKJ-n maradottak nálunk már képesek az LPIC-3-ban kért elvárásoknak megfelelni, viszont így is végig kell menniük a fokokon.

Off.
Mely tiszteletem! Koszonom!