Low Profile Raktárkezelő

 ( tepsi | 2017. október 12., csütörtök - 16:53 )

Sziasztok!

Olyan on-line raktárkezelő felületet kérdek tőlem, ami nagyon fapados. Nagyjából a következőket kellene tudnia:

- 1 raktár, 3 bolt
- 2 admin felhasználó, 3 mezei user
- A raktár tartalmát csak a két admin láthatja, új árut ide csak az admin tud beérkeztetni
- A 3 felhasználó csak adott boltokhoz férhet hozzá
- A raktárkészlet mozgása a következő: fizikálisan a raktárból kikerül az árú a boltba, ott a user felviszi a helyi készletbe a rendszer pedig automatikusan levonja a raktárkészletből
- Admin felhasználó lássa: mi hiányzik a boltokból, illetve legyen minimum készlet beállítható amikor e-mail küld vagy füstjeleket

Sokat keresgéltem, de ettől csak bonyolultabbakat találtam. Tudom, hogy ennek nem így kellene működnie, de nem csak low profile hanem low cost is a jelszó a projektben. Amit kipróbáltam az a http://www.thecanvus.com, de ez is túl bonyolultnak bizonyult…

Bárkinek bármi ötlete?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Rakd össze php mysql-ben :))
Teljesen komolyan javasoltam.

.. Aztán ha le van tesztelve, egy évet kibírt, akkor mehetsz vele a piacra, el lehet adni!

Bár nem tudom milyen ilyen alkalmazás van már hazai célpiacra. Ha meg van, akkor valaki dobja már be itt a köztudatba legyen szíves!

Az első felére +0.5 [MySQL helyett PostgreSQL :)].

Ez kb. egy adatbázisok kurzus kötelező program szintű feladat, még ha kicsit el is bonyolítod (*), meg vagy rövid idő alatt - cserébe nincs az, hogy bármely nagyon enterspájz, a fél világgal összeköthető, de lefelé marhára nem skálázódó dologból kell a feature-ök 90+%-át kivágnod/letiltanod [de mivel strukturált adataid vannak egy helyen, később tudsz migrálni, ha kell]

(*): pl. engedsz nyomtatni vonalkódot, átadás-átvételi papírt [rajta mondjuk egy QR kóddal, amit átvételkor beolvasnak és leokézzák a tranzakciót - te az ilyen push helyett a pull-t írtad, ha rám hallgatsz, az adminnal "küldeted" ki a terméket a usereknél való "befogadás" helyett, így két helyen van ellenőrizve, egyszer kiadáskor, egyszer bevétkor, nem csak egy (bevét)], Excel export-import [a userek imádják, ha nem kell rekordonként pötyögniük, egy xlsx sablon letölt - kitölt - feltölt ciklusért imádni fognak], árukéréseket is beteszed [admin szeretni fog, ha látja, hogy a boltok szerint mire van szükségük milyen mennyiségben], ilyesmik.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Beszélj log69-el: https://hup.hu/node/152815

Üdv,
Marci

Szia, van egy ilyen fejlesztésem:

https://celly.pro

Faék, táblákat összeklikkelsz, majd hozzáférést adsz a user-eidnek és kezelitek az adatokat. Bármilyen tábla struktúráva, fájlokat is feltölthetsz. Finoman lehet a hozzáférést szabályozni. Tudok segíteni benne. Az árat meg kell beszélni tárhelytől függően. Olyan ezer forint körül van alapból 1 user havonta.

Ezt a projektet csináltam belőle:

https://frontfoo.com

Itt már egy kód felület is van az adat felület mellé. Könnyen és gyorsan bele tudsz szórni HTML, CSS és Javascript kódot és kezelni az adatokat onnét is. Csináltam egy rakás példa programot és bemutató videókat. Ebben is tudok segíteni.

A célom a rendkívüli egyszerűség és megbízhatóság. De nem biztos hogy érdemes fejlesztenetek hozzá, mert az adat kezelő része totál használható. 4 éve éles használatban van pár cégnél.

Keress nyugodtan kérdéssel.

tok jo cucc:)
([off] szerintem a szinek erosek/utosek kicsit a fronfoo-n... [/off])

kösz.

Az ördög mindig a részletekben lakozik, de elméletileg ezt tudja a rendszerünk kezelni.

Az 1 raktár + 3 bolt az összesen 4 önálló telephelyet jelent. A raktárak telephelyekhez rendelhetők, és akkor csak azok a felhasználók férnek hozzájuk, akik az adott telephelyhez tartoznak. Vannak olyan átadó raktárak, amelyekhez 2 telephely is hozzáférhet, ezeken keresztül oldható meg a bizonylatolt árumozgás a telephelyek között. Gyakorlatban ezt például úgy szokták használni, hogy a központban összekészített árut a fuvarozónak való átadással egyidejűleg átmozgatják az átadó raktárba, az üzletekben pedig az ottani raktárért felelős ember az átadó raktárból mozgatja át a saját raktárukba miután fizikailag is megérkezett.

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

"Gyakorlatban ezt például úgy szokták használni, hogy a központban összekészített árut a fuvarozónak való átadással egyidejűleg átmozgatják az átadó raktárba, az üzletekben pedig az ottani raktárért felelős ember az átadó raktárból mozgatja át a saját raktárukba miután fizikailag is megérkezett."

Ezt sajna nem fogja megcsinálni akinek meg kéne a raktár részéről mert erre lusta / nincs kapacitás.

Egy kattintás az átadó raktárban levő összes termék kiválasztása, és még egy kattintás a bizonylathoz való hozzáadása, még akár több száz termék esetén is. :) Vagy ha korábban összeállított termékkupacról van szó, akkor ctrl-c + ctrl-v akár CSV/XLS-ből :)

Ez a "lusta/nincs kapacitás" egészen addig szokott jó kifogás lenni, ameddig az első jelentősebb raktárhiányt ki kell fizetnie zsebből a raktárért felelős embernek. Érdekes módon utána már szokott lenni idő a tételes átvételre és ellenőrzésre :)

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

+1