(Ismertelen segítő szoftver): veszélyes csatolmány cenzúrázva

 ( NevemTeve | 2017. szeptember 8., péntek - 9:17 )

Ahogy Váncsa István mondta, némely emberi agy egészen másképp műkődik, mint ahogy azt józan ésszel gondolkodva elvárhatnánk.

Ennek tudom az most az is, hogy az Outlook/OWA megsemmisített egy csatolmányt a bejövő levelemben, amely egy rendkívül veszélyes plain text file volt. Huhh, már abba is beleborzongtam, hogy ezt leírtam!

Azt hiszem, büszkén mondhatjuk, hogy az iparág ezzel újabb diadalmas lépést tett az értelemtől elfelé vezető úton!

Szerk: azt látom, hogy van csatolmány (valasz.txt nevű), látszólag le is tudom tölteni (telefonon vagyok Chrome böngészőben), csak a tartalma nem tökéletes: "Ezt a mellékletet a rendszer eltávolította, mert a benne szereplő adatok biztonsági kockázatot okozhatnak."

Szerk: Most az asztali gépemen (Debian+Firefox+OWA), megláthattam a rémséges adattartalmat. Akkor most ki a hunyó? Alaptalanul vádoltam az Outlook/OWA-t, mert igazából a saját telefonomban lakik egy kicsike Nagy Testvér, aki vigyáz rám? Hát akkor megváltoztatom a blogbejegyzés címét is, nem akarok becsületsérteni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gondolom az exchange szerveren a malware filter arra volt beállítva, hogy törölje a csatolmányt. Kliens oldalon (OWA, Outlook) csak blokkolni szokta.

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

"egy rendkívül veszélyes plain text file volt."
Benne volt a piszkos bomba készítésének leírása. Ha megkapod, rendkívül veszélyes Polgárrá válhattál volna.