​Scientists Put Malware in DNA For the First Time

 ( prion | 2017. augusztus 10., csütörtök - 13:44 )

​Scientists Put Malware in DNA For the First Time - "encode malicious software into physical strands of DNA, so that when a gene sequencer analyzes it the resulting data becomes a program that corrupts gene-sequencing software and takes control of the underlying computer."​

https://www.wired.com/story/malware-dna-hack

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez olyan, mint amikor MP4 fájlba tesznek olyan dolgokat, ami egy MP4 dekóderben használ ki sérülékenységet?

Nehéz elképzelni, hogy egy kb. A/C/G/T jelsorozatot beolvasó szoftverben értelmes sérülékenységet találnak, és hogy valakinek megérné így támadni.

De tényleg, hogy is van ez? Betesznek egy új molekulát a DNS-be, amitől a génszekvenszer szoftver hirtelen x86 ELF binárisként fogja értelmezni a DNS-t, vagy mi? Eléggé baromságnak hangzik.

Ez voltaképpen csak "termékelhelyezés", tudóskám csinál egy pélót DNS-ből és közben titokban megrendeli a Netről a viagrát a progi..
Remek előjelek
--
God bless you, Captain Hindsight..

Gyakorlatilag beolvassák egy file-ba, amit pedig fqzcomp-pal betömörítenek, akkor buffer overflow-t fog okozni.

"And when that FASTQ file is compressed with a common compression program known as fqzcomp—FASTQ files are often compressed because they can stretch to gigabytes of text—it hacks that compression software with its buffer overflow exploit, breaking out of the program and into the memory of the computer running the software to run its own arbitrary commands."

https://dnasec.cs.washington.edu/dnasec.pdf

LOL

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov