QNAP samba mountolása

 ( makgab | 2017. augusztus 8., kedd - 21:05 )

Üdv!
Egy QNAP NAS (sajnos a pontos típust nem írtam fel) smb megosztását szeretném CentOS 6.9 szerverre felmountolni.
A tulajdonos admin userrel létrehozta a megosztást, win alatt fel is másolt néhány fájlt - tehát működik.
Én távolról próbálom beállítani a mountolást.

A centos-ra hogyan tudom mountolni a NAS samba-t?

# /etc/fstab
# //192.168.0.102 /mnt/nas cifs noauto,users,_netdev,uid=admin 0 0

mount -t cifs -o username=admin,password=******,sec=ntlm //192.168.0.102/samba /mnt/nas
mount error(5): Input/output error
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)

Nézem a neten a témát, de nem látom, mi lehet a hiba... :)

(Az admin userrel csak tesztelem.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Qnap-ot 1x láttam, de 100%-ig biztos vagyok hogy hasonló a kezelője mint a Syno-nak.
A létrehozott share-hez ki férhet hozzá?
smb-n meg van osztva a share? (esetleg nézd meg nfs vagy ftp-vel, valószínűleg ezeket is külön kell bekapcsolni)
tűzfal nem tílt semmit?
Admin biztos hogy remote elérhet bármit? (én ilyet még tesztelésből sem csináltam soha, mindig user-rel)

üdv

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Win8x kliens tudta tallózni. De megkérdezem majd, hogy milyen userrel. Nem én konfigoltam.

QNAP TS-269 PRO.

Így is próbáltam:

~# mount -t cifs -o username=admin,password=******,sec=ntlm 192.168.0.102/samba /mnt/nas
mount.cifs: bad UNC (192.168.0.102/samba)

mount -t cifs -o username=admin,password=******,sec=ntlm //192.168.0.102/samba /mnt/nas
                                                         ^^

Ekkor irta: mount error(5): Input/output error

És biztos, hogy samba a megosztás neve?

Nézz meg egy
smbclient -u admin -L 192.168.0.102
parancsot

ritkán hoz létre az ember olyan megosztás aminek "samba" a neve :)

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Főleg, ha ez a Qnapban gyárilag meglévő megosztás (pl. lent traynél is Public a neve).

# modprobe md4
# mount.cifs //192.168.0.102/samba /mnt/nas -o user=admin,password=******

ha siker, akkor:

# echo md4 >> /etc/modules

de mondjuk jó lenne látni logokat.
mert ez így csak találgatás. az is lehet hogy csak karakterkódolással van baj.

Nekem ezzel csont nélkül megy:

root@alderaan:/home/trey# mount -t cifs -o username=root //10.0.0.3/Public/ /mnt/
Password for root@//10.0.0.3/Public/: ********

QNAP TS100 / Ubuntu 17.04

--
trey @ gépház

Köszönöm az infókat! Működik!
Rossz volt az info, nem az volt az IP, amit eredetileg kaptam. De távolról sikerült ezt a problémát kiderítenem.

Szoval ezzel szépen megy:

mount -t cifs -o username=backup,password=******,sec=ntlm //192.168.0.106/Public /mnt/nas