Visszaélés a nyílt forráskóddal

 ( MrPrise | 2017. július 31., hétfő - 7:27 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nincs itt semmiféle visszaélés.
Akkor lenne visszaélés, ha a cég zárt forráskódú termékébe építette volna be a nyílt terméket és nem hozta volna nyílvánosságra az open-source részeket.
Ezzel szemben, itt az történt, hogy elment dolgozni a project karbantartója, és az új munkáltatója termékét és annak hírdetését is integrálta az open-source toolba. Ettől az open-sourvce commik seggfájósak lettek, mert valakik pénzt keresnek open-source-al. Pedig csak annyit kellett volna tenniük. hogy forkolják az eredeti projectet. Csak az rohadt sok munka lett volna.
A vicces, hogy a GIT repo továbbra is elérhető, és MIT licence alatt elérhető.
Meg kellene érteni, hogy az open-source azé, aki a forrást kezeli. Ha nem tetszik a döntése, akkor vagy újra implementálod/forkolod, vagy fizetsz neki.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Egyreszt forkoltak, masreszt visszaeles lehet az is, ami legalis. Ha nem is a koddal valo visszaeles, a felhasznalok bizalmaval biztosan.

Nem neztem utana, mennyire valid az allitas, de az egyik fo problema ugy remlik az volt, hogy nemcsak reklamok voltak, hanem olyan reklamok, amiket o kod alapjan talalt ki, es a kodot elotte feltoltotte. Na ez azert elegge biztositek kiveros. Meg akkor is, ha lokalisan talalta ki, milyen linket tegyen be, akkor is arulkodo a request ami a szerver fele megy. Ez azert elegge necces huzas.

--
|8]

Visszaélés lehet az is ami legális? WTF, did i read?
Fel kéne fogni a nagy open-source kommiságban, hogy egy ingyenesen hozzáférhető, forrással, mindennel elérhető tool esetében felhasználóként annyi "jogod", "beleszólásod", stb. van, mint egy bolhának a kutya seggén. Te, mint felhasználó, mindaddig, míg nincs kétoldalúan elfogadott szerződésed a szerzővel, mely kizárólagosan meghatározza az adott termék/szolgáltatás mibenlétét, annak ellentételezéseit és garanciáit, és nem fizettél érte, egy nagy nulla vagy.
Nekem sem tetszik, ha nekem nem tetszően megváltoztatnak egy általam használt toolt, de legfeljebb, káromkodok egyet és keresek helyette valami mást.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

> Visszaélés lehet az is ami legális? WTF, did i read?

Igen, visszaeles lehet az is ami legalis (lasd pl itt, felhivnam a figyelmed a "jogilag vagy erkolcsileg" reszre). Peldanak okaert, ha teszem azt en azt mondom neked, hogy tudok titkot tartani, es te elmondasz nekem valamit, aztan en azt kikotyogom masnak, akkor tok jogosan erezheted ugy, hogy visszaeltem a bizalmaddal, amde semmi "jogod" vagy "beleszolasod" nincs, mert nincs ketoldaluan elfogadott szerzodes. Na, errol a fajta visszaelesrol beszelek.

Lehet ugy visszaelni a felhasznaloi bizalommal, hogy kozben semmi olyat nem teszel, ami jogilag tamadhato lenne. Attol az meg visszaeles marad.

> Fel kéne fogni a nagy open-source kommiságban, hogy egy ingyenesen hozzáférhető, forrással, mindennel elérhető tool esetében felhasználóként annyi "jogod", "beleszólásod", stb. van, mint egy bolhának a kutya seggén.

Szoval sem mondtam mast en sem.

> Nekem sem tetszik, ha nekem nem tetszően megváltoztatnak egy általam használt toolt, de legfeljebb, káromkodok egyet és keresek helyette valami mást.

Itt is tortent hasonlo, csak elotte megprobaltak a fejleszto/ceg/stb lelkere hatni, mert ugy gondoltak hogy a diszkurzus is lehet celravezeto. Volt mar ra pelda korabban, hogy jeleztek a fejlesztonek, hogy ez igy azert egy kicsit necces, mire az meggondolta magat, es mindenki jol jart. Lehet beszelgetni, kerni. Aztan legfeljebb nem ugy lesz, es johet a fork vagy alternativa kereses. En nem latok vele gondot, hogy elobb a fejlesztovel probaltak megbeszelni a helyzetet.

--
|8]

"amiket o kod alapjan talalt ki, es a kodot elotte feltoltotte"

Ezt kifejtenéd?

cloud service :)

(btw a fenti linken le van írva)

forras

Megnezi az includeokat, azok alapjan rak ossze egy link csomagot. Ha valaki erre raklikkel, akkor szerver oldalon latszik, hogy:

1) Milyen IP-rol jott.
2) Atom-ot es minimap plugint hasznal.
3) Importalt modul(ok).

Nem sok informacio, valoban, de aggaszto abbol a szempontbol, hogy barmikor kerulhet az URL-be ennel tobb informacio.

(Megnezve a kodot, nem toltotte fel analizalasra, igy egy fokkal jobb a helyzet, mindenesetre ebbol is lehetnek azert nemkivant leakek.)

--
|8]