KDE Gwenview

Fórumok

Sziasztok !
Úgy veszem észre amióta (2016-tól) a 16-os verzió van egy katasztrófa a képmegjelenítése a Gwenview-nak. Kemény a képe mint a beton és ezzel a színek is elcsesződtek. Azt a luxust, hogy visszavárom a pl. képek csoportos elforgatásának lehetőségét már nem is említem. Próbálkoztam más nézegetővel, de bevallom belefáradtam a személyre szabásba.Pedig nincsenek nagy igényeim. Ami kell azt tudta (egy darabig) a Gwenview. Kérdés az lenne,hogy lehet valamit kezdeni a színek normális megjelenítésével ebben a programban?

Hozzászólások

Köszi a Linkeket. Ezeket is átnézem, de pl a legtöbb kb 4GB melótól elhasal tif nem jelenik meg ...stb pl a gThumb a rétegelt XCF fájlt nem jeleníti meg jól. A Digikam volt még hasonlóan jó,de ott is elszaródott a kép plusz rettenetesen erőforrás igényes.

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Fura, én 17.04.2-es verziót használok, de nem vettem észre változást. Tudsz rá példát mutatni?

Leszedtem egy teszt jpg fotót, nálam is jelentkezik a dolog. Négy képmegjelenítővel teszteltem, két csoportra lehetett osztani őket: Gwenview és Geeqie, illetve Okular és Showfoto. Valószínűleg a színprofilokhoz van köze. Használsz valamilyen rendszer szintű ICC profilt?

A Geeqie képnézőben volt egy opció, amivel ki lehetett kapcsolni a rendszer ICC profil használatát, utána ott is ugyanúgy jelent meg a kép, mint Okularban. Próbáld ki esetleg, elég sokat tud a program (én főleg azért használom, mert megtartja a nagyítási szintet lapozás közben.)

Nekem is a színprofil ugrott be elsőre, itt találtam is egy threadet erről: https://forum.kde.org/viewtopic.php?f=213&t=122868

Milyen a bug screenshoton is látszódó kép színprofilja?
Ezzel a képpel is jelentkezik a hiba? http://www.chromix.com/downloadarea/testimages/frontier_color57s.jpg

--
Mobilbarát és reszponzív weboldal készítés

Nekem kalibrált monitorom van, amit a kde color profil kezel. Pl ha a Gimp-ben bekapcsolom a "rendszermonitor profiljának használata" opciót akkor van hasonlóan ecseszett színű kép, mint alapból a Gwenview-ben, hiszen már egyszer "színkezelt" a display.
Arra gondoltam, hogy alapból helyesen kezeli a monitort (minden programban pl. böngésző okular...stb) és a Gwenwiew-ben meg ismételtem hozzáadja a monitor profilját. Jó béna dolog lenne, de nem elképzelhetetlen a Gimp-ben látottakból kiindulva.

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Nálam meg fordítva. Világ életemben KDE-s voltam, de a KDE5-től a szemem rángott. Rendszeresen szétszórta az asztalon az ikonjaim, hiába van bekacsolva az ikonok rögzítése. A kompozitortól rendszeresen nem látszanak a javás programok. A KDE3 és 4 sokkal jobb volt.

A Kate szövegszerkesztőt is elcseszték, csináltak az 5-ös verziótól kezdve egy fapados szart, a 4-es dimenziókkal túlszárnyalta. Igaz a Gnome-osok meg a Gedittel bántak el.

Én Openboxra álltam át, igaz nyűgje ennek is van, de csak az én bénaságom, hogy nem tudom helyretenni (főleg a login managerrel van gondom, meg a wbar dokkal). Amúgy nem bántam meg, mert minimalistább (SSD-vel összesen 3 másodperc a boot, a másik laposon ugyanolyan SSD-vel 4 mp.), de jobb, jobban testre szabható, és a sima X-es konfiggal a fontrenderingje is sokkal szebb, mint a KDE-nek. Compton kompozitorral és tint2 panellal használom a wbar dokk mellett.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Abban igazad van, hogy egyre többet és többet kell várni a bejelentkezés után. Nen tudom mi a nátha történik abban az 1 percben de valóban kész vicc.

Én is futottam pár kört az egyéb desktop körül, de pl a jobbklikk szervizmenük területén a legtöbb elhasalt. A Cinnamon talán a legígéretesebb, de sok benne a Gnome "bénázás" (bocs)
A KDE nagyon jól szolgáltat, csak egyre inkább egy bug halmaz kezd lenni.
--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Megoldva

http://www.fotokaresz.hu/?wpdmpro=jav_gwenview_bug

A KDE színprofil kezelőt el kell felejteni. Az egy kalap szar pontosabban a hozzá kötődő képkezelő alkalmazásokkal együtt egy káosz. A KDE szolgáltatásokban leállítani és ki kell kapcsolni a színkezelést.
Töltsétek le a http://argyllcms.com/downloadlinux.html
A perverzek persze telepíthetik is a programot, de esetemben elég volt a kimásolnom a dispwin binárist és bemásoltam a /usr/local/bin -be.

Csináltam egy scriptet xst néven aminek a tartalma az alábbi (nem bonyolult :) )

#!/bin/bash
cd /usr/share/color/icc/
dispwin samsung.icc

Természetese feltétele, hogy a /usr/share/color/icc/ helyen legyen ott a monitor profilja.

A script elindítja dispwin-t ami betölti a monitor profilt. Nem basztatja a KDE alkalmazásokat, csak simán jó színe lesz :D Fontos, hogy akinek olyan alkalmazása van ami külön profillal bír azt már a jól ismert módon hozzá fogja adni. Ilyenkor érdemes leállítani a dspwin-t vagy egy másik, mondjuk a programhoz kívánt profillal felülírni.

Amíg a KDE fejlesztők nem orvosolják.....ezt a vicces hibát.

--
Karesz
www.fotokaresz.hu