vízszűrő

 ( kovi | 2017. június 16., péntek - 22:43 )

kitaláltam, hogy a hétvégenként végezhető [do] pár óra lövöldözés -> más tevékenység -> pihenés [loop] helyett néha inkább elszöknék a városból a szabadba félnomád életet élni péntek<->vasárnap, csak a legszűkebb család által ismert telefonszámon elérve. szóval reggeltől estig lehetne lövöldözni, le tudnám reszetelni az agyamat, a heti mentális retket le tudnám mosni stb. szerintem az ivóvíz biztosítása a legérdekesebb kérdés, erre az alábbi linket találtam nem túl nagy melóval: https://tuleloviz.hu/

nincs benne érdekeltségem, nem reklámból írom. ha használsz ilyet és meg tudnád erősíteni, hogy akár random tóból vagy patakból, folyóból vagy "tócsából" is iható vizet varázsolna pár napra, kérem oszd meg a tapasztalataid itt. youtube ilyesmi link nem igazán érdekel - az viszont már érdekes, hogy pl. mennyi ideje használod, biztosan nem voltál kórházban 40 napig 40 fokos lázzal 40 kilósra fosva magad 40 év közelében [like hup], és pár nap pihenő után ismét használható a szűrő. ilyesmire gondoltam blog keretein belül.

köszönöm!

ui megvan az íjászathoz szükséges újabb filléres vesszőfogó prototípusom. ha combos lett és nem tudom szétlőni, majd írok róla :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én vinnék magammal egy karton ásványvizet azt csá'
--
God bless you, Captain Hindsight..

hat a fosas elkerulesehez vallalhato megoldas, szoval ha nincs mas ok. de elso korben probaljuk minimalizalni a "csomagot", hatha megy :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Addig volt erdekes, amig nagy betuvel ki nem irtak, hogy a virusokat nem szuri ki, vagyis tuti nem RO membran van benne. Valami "rost szuro".

En cipelnek nemi vizet inkabb.
A diarrheanal sokkal csunyabb dolgokat be lehet itthon huzni, szabad vizekbol.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

+1 víz cipelésre, normális (70+ literes) hátizsákban simán elférhet 2-4 üveggel attól függően hány napról van szó.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Hacsak nem akarsz pisiivó szintre lemenni, Magyarországon teljesen felesleges cucc. Tapasztalat, hogy napi szinten, különösen ha menetben is van az ember 3-4l vízre van szüksége. Hogy most ezt 2l-es flakonokban, tevepúpban, kulacsban, virágos kiskannában viszed az tök mindegy. Nálam a túrafelszerelésben van egy mechanikus szűrő, lakmusz papír, és víztisztító tabletta vég szükség esetére, de a tapasztalat, hogy az elmúlt 25 évben egyszer sem volt rá szükség.
A lifestraw hibás koncepció by design. Miért? A szennyezett vízben 3 féle szennyeződés van. Mechanikai, kémiai, biológiai. A mechanikai szennyeződéseket viszonylag egyszerű eltávolítani ha a átcsorgatod a vizet megfelelő szűrőn. Csakhogy a megfogott szennyezőanyagok benne maradnak a szűrőben, csökkentve a hatékonyságát. Ehhez felület kell, a felülethez meg fizikai méret. A következő probléma a biológiai szennyeződések megfogása. Ehhez a vízhez olyan anyagokat kell adagolni, ami megöli a kórokozókat. Csak épp ennek az adagolása nem mindegy. Ha túl sokat adagolsz, nem csak a bacik döglenek meg, hanem te is. A másik, hogy a kórokozók megöléséhez idő kell. A sima víztisztító tablettánál is várni kell míg feloldódik teljesen és kifejti a hatását. Mikor megszívsz egy csövet, legyen bármilyen tudományos is, pont a hatóanyag pontos adagolása és annak hatásának kifejtésére szükséges idő ami hiányzik.
Végül ott a kémiai szennyeződések kérdése. Ezek közül vannak amik aktív szénnel megfoghatóak, vannak amiket megfelelő sav vagy lúg hozzáadásával kicsapathatóak, de ezeknél is a szűrő komponens mérete és a szennyezőanyag fajtájának ismerete ami számít.
Sajna még itthon is vannak olyan természetes vizek amik műtrágyával, ipari tevékenység által annyira szennyezettek, hogy még komoly tisztítás esetén is csak mértékkel fogyaszthatóak.
Annó, egyik túrázó ismerős mutatott olyan kifolyást a Bükkben, aminek a vizét ha pár percig főzte az ember, akkor szépen belilult tőle e lakmuszpapír.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

>szépen belilult tőle e lakmuszpapír
Tehát semleges kémhatású volt a víz. Mi a probléma vele ?

Bocsáss meg amiért ezen a magasröptű, vegyészeti szakmai fórumon pongyolán fogalmaztam. Tehát, helyesen:
"a Q/3211821AB001 típusú univerzális indikátor papír szépen felvette a lila elszíneződését, ami 9-es pH értéket jelent."
Igen, tisztában vagyok vele, hogy ilyen pH értékkel lehet lúgos gyógyvizet kapni, de a tipikus természetes vízben ennél alacsonyabb pH értékek szoktak előfordulni.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

ha csak egyhelyben vagy (mindig ugyanott, egy viskoban az erdo kozepen), akkor vigyel oda egy nagy kannaban sima csap/kut vizet, es csinald meg teanak.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!