Amazon unlimited cloud storage alternatíva

 ( timi | 2017. június 11., vasárnap - 17:59 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

timi, ezt kifelejtetted: "Egyszerűen kevés az Amazon felhős szerverfarmja. Megpróbált versenyezni a nagyokkal de beletört a bicskája."

Üdv,
Marci

Akkor még bírta. De látod tovább bírta. :)
Az is kimaradt, hogy a Gúgli nem jöhet szóba mert azt használom és az Amazon a backup felhő.

"Akkor még bírta. De látod tovább bírta. :)"

Nézőpont kérdése. A OneDrive for Business Plan 2 ($10/hó) most is korlátlan, ha másik 4 emberrel összefogsz egy előfizetésben.

Üdv,
Marci

Google ugyanez még az ár is. De nem akartam kétszer havi 50 dollárt. Amazon arra kellett, hogyha bármi történne a Googole felhőjében tárolt adatokkal akkor van egy backup egy másik biztos szolgáltatónál. Ott van még az Amazon Glacier de az adatmennyiség növekedésével egyre kevésbé fogja megérni. Ha nem lesz más jobb áron, akkor a OneDrive is szóba jöhet. Backupnak mindenképp lennie kell két különböző felhős szolgáltatónál.

10TB fölött még akkor is olcsóbb a OneDrive az új Amazon árazásnál, ha Te fizeted mind az 5 felhasználót.
Ha találsz magad mellé még négy embert, akkor 2TB fölött lesz olcsóbb a OneDrive.

Amúgy mennyi adatról beszélünk?

Üdv,
Marci

Nem szeretnék közösködni. Google-ra is magam fizetem az öt usert. 20TB adatról van szó, de ennek több mint fele eléggé régi ahhoz, hogy kiszórjam a dupla backupból. Úgy 7-8TB amit mindenképp így kell tárolnom.

Ha 1TB-os darabokra tudod vágni, évi 200$ is elég lehet: https://onedrive.live.com/about/en-us/plans/

Üdv,
Marci

Lehet, hogy ez lesz a legmegfelelőbb megoldás.

> Google ugyanez még az ár is

Gyakorlatban pedig mindegyikre igaz, hogy ha rakapnak a datahoarderek, akkor el fogjak torolni a korlatlansagot.

> "Akkor még bírta. De látod tovább bírta. :)"

Nyilvan a cloud 'birja', nem arrol van szo, hogy elfogytak a HDD-k. Siman annyi, hogy a 'korlatlan' szolgaltatas (on scale) kamu, barki is adja, hiszen szembemegy mindenfele uzleti erdekkel. Ha a G Suite business userek elkezdenenek atlagosan petabajtos adathalmazokat feltolteni, akkor a Google megszuntetne a korlatlansagot (ertheto modon). Tehat az, hogy meg nem szuntette meg, csak annyit jelent, hogy nem kaptak ra a hoarderek.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Googlenél ott van a Youtube, ahol feltűnési viszketegségű emberek naponta postolnak órás videókat. A nézettség pedig nem akkora, hogy visszahozza a tárolás költségét.

Az rcloud incidens óta volt pár ötlet az rcloud fórumán is, pl. a C14. Ott kerestek amúgy embereket is a google-s megoldáshoz, volt akinek még cége is volt erre...
Nekem használat szempontjából a pcloud is nagyon szimpatikus, van ott is 2TB-m. Hátránya, hogy nincs korlátlan csomagjuk.

A pCloud kliens viszont elég béna. Eleve megoszt néhány mappát és mindezt beteszi egy virtuális meghajtóba aminek a betűjele P: ha az foglalt, akkor az első szabad meghajtó. Ennek megváltoztatására illetve a virtuális meghajtót kikapcsolására még nem jöttem rá. A FAQ szerint úgy lehet a vitrtuális meghajtót megszüntetni, ha kilépek a kliensből. De ezzel a kapcsolat is megszakad a felhővel.
Az a baj, hogy minden felhőt a dropboxhoz hasonlítok. Ott elég jól testre szabható minden.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ok meg szoba johetnek, de sajnos meg nincs linux mount, csak WebDAV.

https://www.opendrive.com/

fuse davfs

Köszi az infót, én semmi értesítést nem kaptam.

Most kaptam meg az értesítést.

Van egy ilyen mondat a levél végén:

Idézet:
If you choose not to renew your subscription, digital files that exceed your allotted free storage will be deleted after a grace period of 180 days in accordance with our Data Retention Policy.

A vicc az, hogy nem lehet kitalálni, hogy "hol van az eleje" és mi az, ami "túllóg".

OMG

nem ám read only az accountra, mint normális helyen

Az éves előfizetési periódusod fordulónapján indul a 180 nap ha nem váltasz és fizetsz elő az új konstrukcióra. A törlés pedig úgy zajlik, hogy az újabb fájlokat törli egészen addig még bele nem férsz a választott új konstrukcióba. Ha nem fizetsz tovább, akkor ez a free account 5GB-ja.

https://www.backblaze.com/b2/cloud-storage.html

8 tb az olyan 450$/ev

Alternatívája a nagy cloudoknak.

---...---
TLoF

Mire? Mi a cél? Rpi3+ext disk+nextcloud összerakása 15 perc, a tárhelyet csak a külső disk mérete határozza meg. Persze ennek is lesz némi hátránya:
- swraid(pl. 1) teljesítményéről rpi3on nem tudok semmit (de nem is érdekel ha meghal a diszk, mert eleve két példány szinkronizálódik ugye)
- maga a disk+network io nem túl nagy egy rpi3nál vezetékes etherneten (de nekem elég, ha a háttérben csak pár megával röpködnek az adatok)

Ha a fentiek zavarnak akkor egy jópofa passzív ITX gépet is bevethetsz, több diszkkel, rendes raiddel, nextcloud helyett egy freenassal vagy openmediavaulttal.
Vagy eladhatod a lelked a felhőszolgáltatónak, az is opció.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Azért egy RPI3 RAID-et összehasonlítani az Amazon cloud storage-dzsel bátor.

Udv a HUP-on \o

Made my day! :D

Ezért kérdeztem meg, hogy mi a cél, mert van amire az rpi3 is elég, az amazon meg sok.
És kedves "elolvasok három betűt" olvasótárs, legközelebb értelmezd is amit látsz, mert leírtam a hátrányokat is.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Az megvan ugye, hogy a backup backupjara kell megoldas?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Adatbiztonság

Ha pusztán az a cél hogy x gb-nyi adatod egy folderben auto szinkronban meglegyen máshol is, akkor jó a gdrive is, meg az otthoni nextcloud is.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Én owncloud-ot próbáltam VPS-en és halálosan gyalázatos volt a teljesítménye, főleg az IO miatt (végül mysql -> mariadb -> percona evolúcióval talán nyertem 5 max. 10%-ot, de szerintem csak bebeszéltem magamnak, hogy ne érezzem elvesztegetett időnek az ezzel való foglalkozást).

Szóval nem tudom, RPi-n mire képes az OC/NC, bár mintha NC-nél most fogadkoznának, hogy hú de sokkal hatékonyabbak lettek.

2-3mbyte/s sebességgel közlekedik fel meg le otthon az rpi3as nextcloudomra a cucc, ami kevés, de teszek rá, ráérek. kizárólag az a cél hogy meglegyen a szinkronban tartott adatmennyiség a laptopomon kívül is, tehát aktivan onnan nem használom, csak le van rakva a fiókba.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Alapvetően teljesen igazad van, csak amikor néztem az OC logokat (mysql meg apache), akkor bántotta a szememet, hogy mi minden zajlik a háttérben csak azért, mert megnyitok egy foldert v. mert megnézek egy képet.

Azért a NC lehet, hogy kap majd egy esélyt, csak úgy viccből RPi-n.

Milyen php verzión futtattad?

Epp most kaptam ertesitest - SpiderOak Unlimited meg 5 napig korlatlan tarhelyet ad havi $17 - evi $150.

hubic.com
10TB = 50 Euró / év (áfával együtt)

Gondolkoztam rajta, hogy az ACD-ról erre váltok, de aztán a 10 mbps sebesség miatt inkább a Jottacloudra esett a választásom. Aztán majd kiderül... :)

Milyen sávszéllel működik a gyakorlatban? A 10 Mbps kissé karcsúnak tűnik nagyobb adatmennyiségnél. Egy óra alatt 4.5 GB, 1 TB feltöltéséhez ~10 nap kell.

Feliratkozós hozzászólás. :)

Elkezdtem volna a migrációt.
Eddigi tapasztalatok:
- az acd cli (https://github.com/yadayada/acd_cli) megszűnt működni, változatos hibákkal nem tud kapcsolódni, kb. azóta, mióta az Amazon megtette a bejelentést
- Linux-ra nincs Amazon Drive App (wine-nal se megy)
- ReactOS-on se megy az Amazon Drive App (64bites OS kell neki, ReactOS-ból pedig nem találtam olyat)
- marad a Windows

Egyéb ötlet?

Nem azóta hanem már vagy egy hónappal korábban sem működött. De a fejlesztője is ludas volt, mert a hibás könnyített authentikációja miatt néha más account tartalma jött be.

Ez most is működik, de csak letölteni tud:
https://github.com/sgeb/acdcli
Most már úgysem kell más.

Hova migrálsz végül?

Reggel csak egy gyors pillantást tudtam vetni rá, de mintha nem támogatná a rekurziót, tehát nem tudok egyben könyvtárakat lehúzni.
De majd este megnézem jobban.

Csak fájlokat tud. De scriptből gyorsan összedobható acdcli ls -sel utána a kimenet megy soronként acdcli get -re.

Rclone.

Meg mokudik, a fejleszto (aki amugy az egyik legsegitokeszebb akivel kb eddig talalkoztam) osszedobott egy proxyt, amivel hasznalhato. Kapott egy segitokesz usertol amazon secretID-t, mert ugye az ovet bevontak, ezert megy most az Rclone ezzel a proxyval.

Ha Rclone kompatibilis cloud-ba migralsz, akkor mountolnod sem kell, egy rclone sync source: destination: es kesz is.

Hasznalni mar nem erdemes az ACD-t de ez meg "menekulni" jo. En kb egy hete migraltam gsuite-ra. Igaz dragabb, mint az amazon volt, de igy is olcsobb kb minden egyebnel a piacon.

Már működik?
Úgy 3 hete az sem ment.

Megy, nem reg lett kesz a proxy.

nem megy :(
(a latest beta sem)

És? Ettől még nem megy.

Utolso hsz:

Works fine here - As ncw suggested, might be the config. Check your version.

One has been running for 198h without problems and another machine has been running for 48h without problems. Got two machines syncing from Gdrive to Amazon at the same time

Őszintén irigylem.

Csak en nem latom az Amazonnal a drive csomagokat? Ahhoz kepest hogy elvileg megszunt en csak es kizarolag az Unlimited Storage akciot latom £55 penzert...

Ha ki szeretnem listazni a csomagokat akkor csak annyit latok Unlimited Storage. Se a Photo plan se semmi nem elerheto :(

Gondolom UK vagy DE oldalon nezed. ott meg unlimited, (legalabbis az oldal szerint) Jelenleg csak az US amazonra vonatkozik az unlimited eltorlese.

Igen UK :)

Linket tudsz adni?

UK amazonon belepsz a drive menupontba es csak es kizarolag az unlimited verziot valaszthatod trialkent. Ha elindult akkor erheto el a manage storage menupont (ezt meg nem probaltam egyelore az unlimited csomag jo ennyiert)

Kösz a tippet. Már megy is a US -> UK copy. (~15TB)
Aztán hogy UK meddig marad korlátlan az más kérdés.

En foleg fotokat tarolok szoval ha eltorlik a drive-ban a korlatlansagot akkor megyek Prime membernek.

Ne nagyon copyzzatok uk ra...

Paran haznaltak, de allitolag IP blokkot kaptak mert uk-n kivulrol használtak.. VPNezni kell.

A de vel is vigyázni kell, az meg nem fogad el csak nemet bankkartyat a fizetéshez. A legrosszabb h trial alatt elfogadja a magyart is, de trial utan rinyal, h csak nemet jo neki...

Na ne bassz! - mondaná erre Jules Winnfield.

Ami egy cloud szolgaltatonal eleg fura johogy nem nez gps koordinatat es csak otthonrol hasznalhatom :D

Mondjuk a UK tortenet engem nem zavar (leven itt elek)

Nem furcsa, consumer áfacsalás egyik legegyszerűbb módja másik országból, kamu címmel megrendelni a digitális szolgáltatásokat.

Szoftvereknel meg csakcsak megertem de egy cloud szolgaltatasnal? Azt hittem az azert van hogy mindenhonnan elerjuk...

Igen, eléred mindenhonnan (valószínűleg az Amazon UK sem úgy általában tiltja ki a külföldi IP-ket, hanem mondjuk X naponta otthon kell lenned), de attól még nem mindegy, milyen címre állítod ki a számlát -- cloud szolgáltatásnál sem.

Különösen a cloud szolgáltatásnál érdekes ez, az Office 365-től a Digitaloceanig mindenki azzal kezdi a regisztrációt, hogy milyen országban laksz, és/vagy mi az EU-s közösségi adószámod.

szerk: Arról ne beszéljünk, hogy ahol mondjuk tartalmat veszel (Spotify, Apple Music, Tidal, stb.) ott nemcsak az ÁFA játszik, hanem a jogdíjak is.

Ez tok jo de attol hogy egy UK weboldalon veszel egy maganembereknek keszult szolgaltatast azt miert ne hasznalhatna mondjuk Mo-i lakos? En most nem a cegekrol beszelek. Azok amugy sem hasznalhatjak a drive-ot hivatalosan illetve lehet csak vannak restrikciok (IP tiltas forgalom korlat etc)

Használhatja. Ha kifizeti a 27%-os áfát: http://ado.hu/rovatok/ado/az-e-szolgaltatasokat-is-utoleri-a-27-os-afa És hogy ne legyen félreértés, ez consumer sztori.

De beszéljünk konkrétumokról: az Amazon UK esetében mit jelent a tiltás? Regisztrálni nem tudsz, belépni nem tudsz, szinkronizálni nem tudsz,...?

> IP
> Ctrl-F
nincs releváns találat

> restrict
> Ctrl-F
> The Service is offered in the United Kingdom. We may restrict access from other locations.

A többit nem olvasom el, tbh nem nekem fontos. Nekem úgy tűnik, nincs itt semmi látnivaló.

Én a valós adataimat adtam meg, nem kívánok "consumer áfacsalás"-t végrehajtani. Fizetem amit kérnek.
A "Amazon Drive: Terms of Use"-ban nem találtam arra utalást, hogy Hungaryből ne használhatnám. De a tévedésem jogát fenntartom, lehet hogy erről más dokumentumban rendelkeznek.

Oké, de mit jelent a korlátozás? Regisztrálni tudsz magyar IP-vel? Belépni tudsz egy kint regisztrált accountba magyar IP-vel?

https://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=201376540

3.2 Usage Restrictions; Storage Limits. The Service is offered in the United Kingdom. We may restrict access from other locations.

--
L

Mondtam hogy tévedhetek. :)

De a hozzáférést korlátozhatják, nem a regisztrációt. VPN-el tudom használni, csak nem jogszerű.
Szóval szerintem több értelmezése is lehet ennek. De a végén úgyis ők döntik el, az ő szolgáltatásuk, az ő kezükben van a döntés joga.

Esetleg https://www.backblaze.com/ ?

Még nem használtam, de lehet jövőre lehet előfizetek.
Nagyon szimpatikus cég.
Ami kicsit fura, hogy amúgy debian gépeken fut az egész szerver rész, kliens csak Windows-ra és MAC-re van :)

Ez nem egészen ugyanilyen, ez egy backup megoldás.

Ha mar amazon ki milyen titkositast hasznal?

En eppen olyan klienst keresek ami tud csak cloud oldalon titkositani tehat local oldalon nincs file szinten titkositva. Localban veracrypt van de eleg macera duplan tarolni fileokat (igy maradt a sima backup ami titkositja a fileokat)

En Rclone al titkositok, on the fly csinálja.

Az meg mukodik amazonon?

Nekem pl. nem :(

Viccből nyitottam az Amazon felé egy tech support kérdést, hogy mikor fognak közzétenni vmi tool-t, amivel kényelmesen lehúzható tőlük a stuff.

És azt fogják válaszolni, hogy ott a windowsos/maces kliensük, azzal letölthetsz mindent. :)

Hjam igy lehet hogy skippelni fogom az egeszet. Ha nem lehet normalisan hasznalni mire megyek az unlimited cloud-al?

Mondjuk az is durva hogy nincs egy olyan akar 3rd party kliens ami tud syncelni vele ugy hogy localban nem titkosit es nem elofizetos hanem megveszem egyszer :(

odrive az egy vicc gyakorlatilag a sync kliensert kifizetnek ugyanannyit mint amibe az unlimited drive kerul.

Szoval most marad a backup progi (de ugye ez meg nem realtime)

Ugyan nem korlátlan, de most van a pcloud-nak egy jó akciója ami talán másokat is érdekelhet. 2TB egyszeri díja $980 helyett most $250 és utána nincs havidíj. Lehet egyéni csomagot is összeállítani, de arra nincs lifetime csomag. saját linkem

Ha valaki több évre keres tárhelyet, ezt is érdemes megnézni. Van Linux-os kliens is.

Update:

A UK unlimitednek is vege van. Ahogy lejar az elofizu atmigralnak masik csomagba:

Your unlimited plan, ending on 9/23/18, is no longer offered. After that, you’ll need to choose one of the new data storage plans to continue using the service.

Aki másolgatni akar dolgokat ide-oda a felhőben anélkül, hogy a dolgai "földet érnének" annak ajánlom figyelmébe a multcloud.com-ot. Ingyen is használható, de nagyobb mennyiség esetén érdemesebb előfizetni (pár ezer forint / hó) és mérföldekkel gyorsabban használható. Nagyon sok cloud alapú tárhelyet támogat és mezei FTP-t is, szóval aki pl Amazonról akarja letölteni a dolgait és nem akar ezért wint használni, annak ez egy jó alternatíva lehet.

A G Suite-ot használja valaki "korlátlanul" régebb óta? Elvileg egy usernél sincs korlát a tárhelyre, de elég esélyes, hogy később esetleg lehet majd.

Van korlát. Csak 5 user fölött jár a korlátlan csomag.

Ilyet te hol látsz?

"WHAT IS MULTCLOUD
MultCloud is a free Web based app that allows multiple cloud users to access all their online files from a single interface. And organize, transfer, sync or even manage sharing files between cloud storage services like Dropbox, Google Drive, Copy, OneDrive, FTP, WebDav, MEGA, etc. 26 cloud drives supported so far.

With the help of MultCloud, you can transfer files across cloud drives, do the centralized management and sync data between cloud storage services. And more, it is FREE, safe and reliable. Now, just join us at once!"

Azt nem árt kiemelni, hogy ők nem tárolnak csak segítenek a költözésben. Ami különben valóban jó dolog ha egy hónap alatt végeznek vele.
Windows pedig Amazon költözés miatt nem _kell_ használni. Sőt Linuxra sokkal jobb, scriptelhető, command line toolok vannak Amazonos letöltésre.

Erre mondjál példát légyszi, sokat segítene!

--
Gábriel Ákos

Max a regi letiltott api-t hasznalo dolgokat tud linkelni.

Ez engem is érdekelt volna korábban, de azóta már megoldottam multclouddal. Amiket próbáltam az egyik se ment, mert bannolva lett. Szóval kíváncsi vagyok milyen parancssoros eszközzel tudsz jelenleg letölteni az Amazon Cloud Drive-ról Linux alatt.