Github konferencia elhalasztva, mert csak férfiak voltak a meghívott előadók között.

http://electronconf.com/

"We published a list of speakers that does not reflect the standards to which we hold ourselves. We will be postponing this event until we can deliver a more diverse slate of speakers."

Ez indította:
https://www.facebook.com/ihypocrite/photos/a.487868978063540.1073741828…

Hozzászólások

A fagyi visszanyal :-). A github már jóideje SJW-skedik, most majd hálából jól ellehetetlenítik a konferenciázásukat.

in the meantime a már meghívott előadók is a twitterről voltak kénytelenek megtudni, hogy elmarad

mert az sokkal jobb, ha egy nőt azért hívnak meg, hogy legyen az is

Hát nálam ez vitte a pálmát:
Did you ask all speakers if they identify as males? Or did you just assume their gender?

Nekem egy csaj azt mondta, hogy tévedek, ha azt gondolom, hogy a feministák a nők jogaiért és hasonló dolgokért állnak ki, mert valójában mindenki egyenjogúságáért, legyen az férfi, nő, meleg, hideg, bevándorló vagy őslakos.

Nem tudom, igaza van-e, ha igen, akkor ez talán megmagyarázhatná a fenti ellentmondást.

Mindenesetre rajta kívül egy harcos feminista kolléganőm egy előadását sikerült végighallgatnom*, és ő kizárólag a nők jogairól beszélt, nem említett bőrszínt, vallást, egyebet.

Minden mozgalomban-szervezetben vannak ilyen egyének, de hosszú távon annak a célnak a sikerességét pont az ilyen egyének kizárása, tett kárának korrigálása korlátozhatja legjobban. Több olyan szervezetet látok, ami felé rendszeresen kanyarodnak más célokkal is, vagy rejtve más célokkal rendelkező emberek, van ahol ki tudják szűrni és sikeresek, és volt aki nem tudta, már nem is létezik. Nekik teljesen más hagyatékuk lett történelmileg, mint ahogy a tényleg jó emberek, akik alapították, akarták. Aki megmozdít valamit annak felelősséget kell vállalnia érte.

Nagyon fontos, hogy parkolásnál megálljunk a falnál, mert a falon átmenve már nem a parkolóban vagyunk. És mert néha a fal nem is gonosz, nem is rossz, ellenben kegyetlenül kemény.

(Nem az első mozgalom, ami tényleg alapjaiban nem volt rossz, főleg nem rossz szándékú, de egy ponton túl már több kárt okozott, mint hasznot.)

szerintem best of:

"Good call, although this shouldn’t have happened in the first place, especially knowing Github’s history. It’s not good enough."

Nem elég ha ordítok valakivel, miután elértem amit akarok, bele is döngölöm a fejét a sárba, hogy mindegy már mit teszel jóvátételként, megtetted, és hulladék voltál és vagy is és leszel is. Szép.

"Thanks for your commitment to diversity. Can you share overall speaker submission stats?"

"+1 @lastcoolname and also sharing what was done for speaker outreach"

Lehet ez a GitHub open source jellegének szól, de egy privát cégtől SZÁMON KÉRNI, hogy tett-e eleget, belső management adatokat kérni (talán követelni) arról, hogy hogy válogatott, ez nekem "fura". Ha az open source, akkor is az egész követelésnek hat, nem javaslatnak ("Hé, a legtisztább az lenne, ...").

És kb. az IT cégek 99%-ának nincs. Persze, követni fogják páran, de közel se biztos, hogy mindenki. Hasonló meglepetések érhetnek bárkit, aki 10 km-nél távolabb megy mondjuk Budapesttől, és elkezd beszélgetni.

(Nem azt mondom, hogy nem ez a többség, csak abból amit látunk erre szerintem nem lehet egyértelműen következtetni. Lásd még annak az országnak, ahol a történet zajlik, a népe nemrég választotta meg pont az elnökét, és nem annyira ennek az értékrendnek a hangoztatója.)

Kb fél éve voltam egy eredményt bemutatni egy konferencián (egy elég távoli országban, nem írom le a nevét, hogy ne ismerjenek rá). Rajtam kívül egyetlen magyar csapattal találkoztam, gondoltam biztos témába vágnak, így elkezdtem beszélni a lánnyal a plakát előtt. Kiderült hogy a 3 betűs egyetem gender studies szakáról jöttek, GitHub commitok, követők nem szerint.. stb.. Többet inkább nem szólaltam meg magyarul.

Érdekes, a szénbányába valamiért nem tolonganak, hogy ott is kvóták akarnak.
Jellemzően jól fizető manager, közép, felső vezető beosztásban követelik a kvótát

Hát, valahol "jóvátételt" is kell fizetnie a férfinak, "vezekelnie" kell, lásd előbbi kommentem arról, hogy itt egyeseknek nem az kell, hogy beszéljünk, nem is az, hogy egyetértsünk, hanem hogy szégyenkezzünk, és örökké lehessen emlegetni mekkora rohadékok voltunk-vagyunk.