http post valtozo nevenek max hossza mennyi?

 ( sj | 2017. április 19., szerda - 22:20 )

Van egy apache 2.2 + php 5 hoston egy post form. Van rajta par checkbox, aminek a neve eleg hosszu, es az a hibajelenseg, hogy ezek a hosszu valtozonevu post ertekek nem jelennek meg a php $_POST tombjeben (mig a tobbi, rovid nevuek igen).

Maga a post request rovid, 1 kB alatt van, a problemas post adat igy nez ki:

input type=checkbox name=egyeleghosszunevkovetkezikitt....esilyenhosszu.

Tehat a $_POST['egyeleghosszunevkovetkezikitt....esilyenhosszu']-ot hianyolom nagyon. Az az osszeeskuves elmeletem, hogy vagy apache vagy php szinten van valamilyen limit erre, de nem talalom.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

php oldalán változó szinten nincs limit. A kulcs nevének hossza a memória limittel limitált csak. Apache vagy http szinten nem tudom.

+1 Suhosin az ami ki szokta venni a változókat szó nélkül ha kívül esik a limiteken.
Ha jól emlékszem erről még a logba sem ír semmit ha valami debug vagy verbose nincs bekapcsolva vagy log level nincs elég magasra állítva.

♲♻♲

Ezt kell e megfelelő értékre állítani, hogy a php error logba bekerüljön, hogy miked dobál ki: https://suhosin.org/stories/configuration.html#suhosin-log-sapi

♲♻♲

utananezek, thx

Checkbox be van pipalva? :)
Csak akkor látszik a postban

Irasd ki/tarold le/nezd meg valahogy a $_POST tombot! Lehet, hogy valami levagja, lehet, hogy eldobja, ebbol kiderulne. Egyebkent ha sok adatot akarsz atvinni, arra nem az input neve a megfelelo modszer.

--
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess? - Wargames

neztem ngrep-pel a halozatot, es a kliens elkuldte. Kiprobaltam most itthon apache 2.2 + php7-tel, es nem jott elo a gond.

Nehany limit van, de ezek tobbnyire jol dokumentaltak. Konkretan amik neked erdekesek:

- upload_max_filesize
- post_max_size
- max_input_vars
- max_input_nesting_level

Ezen felul NAGYON regen (PHP 4-es idokben) belefutottam olyanba, hogy a tombok kulcsait csak egy bizonyos hosszig vette figyelembe, de nagyon csunyan meglepodnek ha ez meg mindig fenn allna. Mas lesz itt a hiba.

--
Pásztor János
Sole Proprietor @ Opsbears | Refactor Zone

Böngésző developer tooljával/fiddlerrel nézd meg mi utazik a POST-ban. Aztan az apache-on pl ezzel: http://httpd.apache.org/docs/2.2/mod/mod_dumpio.html

vagy print_r($_POST) :)