[autó] Rozsda keréknél

 ( aaron | 2017. január 5., csütörtök - 14:53 )

Nálam tapasztaltabb emberek véleményét kérdezem:
http://pasteboard.co/iqtdfeOrp.jpg
A keréknél található rozsda ilyen formában mire utal? Ez "csak" felületi vagy komolyabb gondot sejttet? 2002-es autóról van szó.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez szerintem könnyűfém felni, így a rozsda nem értelmezhető. Ez könnyűfémeknél általában a sózott utaktól létrejövő probléma szokott lenni. Szépséghiba, megfelelő előlészítés után újra kell fújatni a felnit. Alufelnijavító megoldja.

--
trey @ gépház

Akkor amit alatta látok, az már a fékhez tartozik? Ennyit a hozzáértésemről :) Ezügyben teljesen amatőr vagyok... ez esetben a kérdés a képen látható erősen rozsdás részekre vonatkozik.

Igen. Azok a féknyereg és a féktárcsa. Azok rozsdásak. A féktárcsa zsír új autóknál is kaphat felületi rozsdát álláskor, de ez egy-két fékezés után le is jön. A féknyereg lehetne szebb, de ha csak nem akarsz porfestett Brembo féknyergekért súlyos pénzeket kiadni, akkor elnézed, hogy ilyen, vagy lefested házilag. :)

--
trey @ gépház

Ok, nagyon köszönöm a segítséget, már okosabban megyek el más autókat (is) megnézni!

Vihetnél valakit aki ért is hozzá :(

Nyilván megvétel előtt elviszem átnézetni, meg is van, hogy hová, ha nem vihetem el, nem veszem meg. De minden megnézéshez én speciel nem tudok leakasztani valakit, aki el tud rohangálni velem, egy csomó dologhoz nem kell autószerelő. Ennek pl. a klíma auto-ra állításakor borzalmas hangja volt, stb, ezeknek a kiszűrését meg tudom oldani, a rendszámot le tudom kérni a központi adatbázisból tekerés ügyén (sokszor neten kikockázzák, élőben egyből le lehet kérni), így már szűrtem ki furcsa előéletű autót, oda sem kellett menni, stb.

Féktárcsa általában ilyen, hogy a szélei rozsdásodnak. A felülete valóban lekopik egy-két fékezés után. Nekem friss mosás után szokta egyből kiütni a rozsa, de mire hazaérek mosóból és megszárad, már fényes :)
A féknyerget kapard meg drótkefével, fesd át párszor rozsda átalakítóval (ettől fekete lesz), aztán fújd le tetszőleges színű féknyereg festékkel.
Enyém ilyen volt, előtte-utána

Ez csak olyan, mint a vasúti sínen a rozsda, nincs jelentősége
De ha már Volvo, csak egy kérdés : a kettőstömegű lendkerékkel mi a helyzet.?.?
--
God bless you, Captain Hindsight..

Ezt a konkrét példányt nem tudom, mivel úgysem esélyes, de a következőknél majd motorváltozat alapján rákeresek, hogy van-e benne, meg most elolvastam, hogy milyen jelenségek lehetnek már elhasználódottnál. Jó, hogy említetted, köszönöm!