windows 10 erőszakos driver eltávolítás, végleg

Sziasztok!

Egy Windows 10-et szeretnék rávenni arra, hogy ugyan, ne használja már az MS által jónak vélt, hitelesített, automatikusan installált/frissített driverét egy hálókártyához, mert hibásan működik vele, helyette fogadja el az általam biztosított, viszont (elvileg - de az alább részletezett okok miatt még nem tesztelt) kompatibilis, szintén hivatalosan aláírt drivert. Azonban hiába küzdöttem, egyenlőre még nem sikerült megoldani.
Azt a megközelítést választottam, hogy kikapcsolom a driverfrissítéseket, aztán eltávolítom a kártya driverét, és felpakolom a sajátomat. Viszont akárhogy is próbálom letörölni, valahonnan mindig visszarakja a sajátját, és az enyémre azt mondja, hogy az övé bizony jobb, frisebb, és kompatibilisebb. Én elhinném neki, ha közben nem omlana össze állandóan a hálózatom... Amiket eddig próbáltam:
-A rendszer-beállításokban letiltottam a driverek automatikus keresését, és frissítését
-Nyomatékosítottam ezt egy registri bejegyzés átírásával is (de így is visszarakja)

-A program-listában nincs benne, így onnan nem tudtam letörölni.
-Az eszközkezelőben ott van, le is tudom törölni, de az semmit nem ér, következő rebootnál, vagy az eszközkezelő->hardver-változások keresése opciót választva visszapakolja a nem működőt.
-Elvileg az eszközkezelőben, az eltávolításnál lehetőség lenne bejelölni egy "Delete the driver software for this device " checkboxot, azonban ez ezen driver eltávolítási ablakában nem jelenik meg.
-Driver roll back sem játszik, a driver fülön nem jelenik meg ilyen opció
-Töröltem a drivert (Oem#.inf) a driver store-ból is.

Hiába, reboot után valahonnan előhúzza a hibás drivert, még akkor is, ha nem kap netet. Végső kétségbeesésemben már az MS saját frissítés tiltó toolját is kipróbáltam (Show or Hide Updates Troubleshooter), de ott meg nem látszik olyan letiltható frissítés, ami a hálózati kártyára vonatkozna.

Milyen egyéb ötletetek van, hogyan lehetne végleg száműzni a hibás drivert, hogy ki tudjam próbálni a másikat, és ha jó, inkább azt használni?

A segítségeket előre is köszönöm!

Alper

Hozzászólások

"megvolt", azért az idézőjel, mert próbáltam ezt is, de nincs Roll Back Driver opció a driver fülön. +A Show or Hide Updates Troubleshootert is próbáltam, de nincs ott a hálókártya driver, mint letiltandó frissítés.

C:\Windows\System32\DriverStore\Filerepository\ alol is torold.
De ha generic driver azon ez se segit.

Dpinst-et /f switch-el meg megeri megprobalni. Hajam tepem en is ettol a baromsagtol.
--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Kitöröltem, annyiban változott a helyzet, hogy mostmár nem is hajlandó működni, meg a device managerben hibát ír, hogy nem találja az ini fájlt, viszont csak kardoskodik továbbra is, és folyton visszarakja, de már csak a bejegyzést, merthogy inf fájl az nincs. Gondolom registriből kéne kiirtanom még. Erre van valami bevállt módszer?

Szerintem Windows 10 eltávolítással a legegyszerűbb :)

Szia!

Nálam hasonló gondok voltak egy WiFi kártyával. Állandóan felrakta a Windows Update-ről a szerinte vélt jó driver-t, de az teljesen használhatatlan volt. A megoldás az lett, hogy az driver-hez tartozó INF-et kézzel telepítettem (jobb egérgomb -> telepítés), ezután pedig az eszközkezelőben a megfelelő eszközön: jobb egérgomb -> "Update Driver Software..." -> "Browse my computer for driver software" -> "Let me pick from a list of device drivers on my computer" -> Itt kiválasztod azt, amit az előbb feltelepítettél. A Windows Update-es driver-t ne próbáld meg letörölni, mert úgyis vissza fogja rakni és azt kezdi el használni, tehát a lényeg az, hogy a Windows Update-es driver legyen felrakva, ezután kézzel fel kell rakni az INF-et, majd pedig az a lépéssorozat következik, amit az előbb leírtam.

Ádám