IPv6 és TV app probléma

Fórumok

A különböző kábeltv szolgáltatók mobil app-jai IP cím alapján ellenőrzik a földrajzi helyzetet. A probléma az, hogy IPv6 címmel nem működik az app. Gondolom azért mert máig nem megoldott az IPv6 címek földrajzi helyhez rendelése.
Azokkal a magyar internetszolgáltatóknak az ügyfeleinél mi van, akik már default IPv6 címet osztanak?
Magyarországról sem lehet nézni a tv appokat?

Hozzászólások

Van egyáltalán olyan TV app ami támogatja az IPV6-ot bármilyen formában?

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Jelen pillanatban a hétköznapi emberek azt se tudják mi az-az ip, nem hogy az ipv6. Ha minden hálón lógó eszköz saját netes ip címet adna, rövid távon elkezdenék őket törni sorban. Ezen gondolat mentén viszont nem hiszem hogy bármelyik gyártónak érdeke az ipv6 korai támogatása :) Akkor kénytelenek lennének frissítgetni, így meg letudják azzal hogy a nagy része úgy is nat mögé kerül

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Az IPv6 több problémát fog okozni mint amennyit megold. Szvsz IPv6 + IoT = világméretű cracking orgia

Lehet szidni a NAT-ot, de az r=1 user számára megfelelő védelmet jelent. Ha azt sem tudja mi az a port átirányítás és még az UPnP is ki van kapcsolva, akkor elég jó védelmet kapnak a router mögötti eszközök IPv4-en.
Lehetne védeni az IPv6-on is az belső eszközöket, de úgyis el fogja felejteni mindenki. Ott lesznek külső internetről elérhetően frissítetlen IoT eszközök, sérülékeny okostévék, törhető NAS-ok milliárdjai.

a felhasználók a szolgáltatói routeren a default jelszót sem változtatják meg, akkor hogy várod el, hogy tiltsa az ipv6 bejövő csomagokat?
megoldható, mint minden, de nem az olyan felhasználótól, aki örül, hogy a szolgáltató kijön, odatesz valami villogó vackot, és van net a telefonján, ő nem fogja.
évekkel ezelőtt ismerősöm vett telefont. megkérdeztem tőle, hogy a wifi-t sikerült-e beállítania, vagy segítsek. a válasz annyi volt, hogy nem tudja, működik a net. természetesen a mobil net volt.

Szerintem a T-s STB (MicrosoftEricsson Mediaroom) azt se tudja mi az az IPV6 így gond sincs vele. :)

Inkább nem kezelik. UPC-re is szokszor azt mondják,hogy külföldi, mert nem BIX-en át megy.